Van negatieve naar positieve gedachten

Veel mensen denken dat ze geen ochtendritueel hebben of dat ze daar geen tijd voor hebben, maar laat me je uit de droom helpen, dat heb je wel.

Feitelijk is je ochtendritueel zó ingeworteld, dat je je waarschijnlijk niet eens bewust bent dat je er één hebt. Velen staan elke dag op met de gedachte: “Ik heb niet genoeg slaap gehad” of “Ik heb niet genoeg tijd.” Of allebei. Lynne Twist, schrijfster van “The Soul of Money” (De ziel van geld), zegt dat je met dit soort vooringenomen gedachten je hele dag instelt op schaarste, dat zelfs al is vastgesteld nog voordat je je bed hebt verlaten:

Voor mij en vele anderen is dagelijks bij het wakker worden onze eerste gedachte: “Ik voel me niet uitgeslapen.” De volgende gedachte is: “Ik heb te weinig tijd.” Waar of niet waar, de gedachte “niet genoeg” komt zelfs automatisch in ons op, nog voordat we die gedachte nader beschouwen en onderzoeken. We besteden het grootste deel van ons leven met aanhoren, uitleggen, klagen en zorgen maken over dat we tekort hebben. Zelfs voordat we rechtop in bed zitten, voordat onze voeten de vloer raken, voelen we ons niet toereikend, lopen we achter, zijn we reddeloos verloren, ontbreekt er iets… [wat?]. Dus wat begint met een eenvoudige opmerking over een jachtig leven, of zelfs een uitdagend leven, groeit uit tot een monsterlijke garantie voor een onvervuld leven.

Herken je dit ochtendritueel zonder dat je je daarvan bewust bent?

Ter overweging:
Wanneer jouw hersenen gericht zijn op schaarste, dan train je in principe je gevoel dat je tekort komt en zoek je bevestiging van het idee dat je meer ‘van alles’ nodig hebt. Door je te focussen op wat je in je leven graag anders wenst, wijs je per ongeluk alles af wat je al hebt.

Deze denkwijze leidt naar steeds meer van dezelfde gedachten, waardoor je het gevoel krijgt dat je alleen maar problemen hebt, dat niets werkt, dat andere mensen het wel allemaal hebben, behalve jij, want jij kan en mag het allemaal niet hebben. Als je nagaat dat we ongeveer 60.000 gedachten per dag hebben, dan is dat HEEL VEEL negativiteit.

Richt je aandacht op dankbaarheid

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en je eerste gedachte is: Ik ben blij en dankbaar dat ik hier nu ben of Wat ga ik vandaag creëren? of Ik hou van je, je bent goed en mooi, je hebt de kracht om alles te creëren en te manifesteren wat je maar wenst. Daarmee worden je hersenen meteen ingeschakeld tot overvloed en dankbaarheid. Je hersenen richten zich dan op positieve dingen in het leven in plaats van op negatieve. Beiden kunnen aanwezig zijn, maar je kunt zelf bewust kiezen waar je je aandacht op richt.

Dat houdt niet in dat alles perfect lijkt

Dankbaar zijn betekent niet dat je jezelf voor de gek houdt met hoe geweldig jouw leven is, het gaat erom dat je je bewust bent van wat je ècht hebt. Heb je een dak boven je hoofd? Een bed om in te slapen? Voedsel om te eten? Vrienden en familie om mee te praten? Dat is meer dan een heleboel mensen hebben. Dankbaarheid gaat over het tellen van je zegeningen en wat denk je? Hoe meer zegeningen je telt, hoe meer zegeningen je aantrekt in je leven.

Bijvoorbeeld: ik heb genoeg geslapen en ik heb genoeg tijd – als je bij het opstaan deze twee dingen bevestigt, dan stel je je hersenen in op overvloed in plaats van op gebrek. Als je wakker wordt en je denkt: “Ik heb heerlijk geslapen! Ik voel me uitgerust en klaar om de dag te beginnen. Ik heb tijd zat om alles te bereiken wat ik wil!”, dan begint jouw dag met een denkgeest die kijkt naar wat je nog meer in overvloed hebt:

  • Ik heb genoeg geduld.
  • Ik heb genoeg creativiteit.
  • Ik heb genoeg tijd om een gezond ontbijt te eten.
  • Ik heb genoeg kleding om te dragen.
  • Ik heb genoeg stromend water om te douchen.

Als je hersenen eenmaal op het spoor zitten van “genoeg hebben” in plaats van “gebrek hebben”, dan zal je dit soort gedachten continu hebben. Uiteraard is dankbaar zijn voor alles een fijner gevoel dan je teleurgesteld voelen om wat je niet hebt. Het mag dan een beetje een trucje lijken, maar als je je daardoor blij en tevreden voelt, dan geeft dat toch niet?

Onze gedachten creëren onze werkelijkheidVan negatieve naar positieve gedachten

ALLES IS PERSPECTIEF. Elke dag kunnen we keuzes maken. We kunnen kiezen vanuit een gevoel van angst en gebrek, of we kunnen kiezen te leven in liefde en overvloed.

Denk als volgt: elke keer dat je bepaalde gedachten over jezelf hebt, programmeer je die gedachten in jouw realiteit, waardoor het waarschijnlijker wordt dat je die gedachte steeds opnieuw zult denken.

Daardoor wordt hetgeen je gelooft jouw waarheid die zich dan ook als zodanig zal manifesteren. Als je dus constant denkt dat je niets kunt, dat je geen vaardigheden en talent hebt, dan zijn het wellicht juist dit soort gedachten die je blokkeren.

Het creëren van een positievere kijk op het leven en wat meer vertrouwen hebben in jezelf, zal beslist tot betere resultaten leiden. Je moet eerst in jezelf geloven. Als je dat niet doet, hoe kan je dan ooit bereiken wat je wenst? Je denkgeest is hier de bepalende factor en als je je daar bewust van bent, kun je je hele realiteit veranderen.

Begin met je ochtendritueel

Als je ’s morgens wakker wordt, let dan op de eerste gedachten die bij je opkomen. Als je je dit artikel herinnert, dan denk je misschien meteen al aan voldoende hebben. Zo ja, kijk dan hoe de rest van de dag zich aan je openbaart. Het is echt geweldig om te ervaren wat deze eenvoudige verandering in je perspectief je kan bieden. Je zult het echter pas weten als je het probeert! De kracht van de gedachte en intentie is ècht. De vraag is dus of je hiervan gaat profiteren of dat je je vast blijft houden aan het oude.

Van negatieve naar positieve gedachtenDe keuze is aan jou: Kies je voor angst of voor liefde?

Bewust worden is een langzaam proces, je kunt ondersteuning vragen. Wij geven retraite vakanties op het gebied van zingeving en bewustwording. We helpen je met ontspannen en tot rust te komen, om vanuit daar jezelf te beschouwen. Dit zijn de eerste stappen om je gedachten te onderzoeken.

Bekijk NU onze spirituele reizen.