We geven geen retreats meer in dit gedeelte van Spanje, wel vlakbij Malaga: yoga en coaching- retreats.

Yoga retreats Spanje

Het Alpujarra park is één van de mooiste natuurgebieden in Spanje. De kleine bergketen strekt zich uit over twee provincies; Almería en Granada. De combinatie van Mediterrane flora, fauna en zeelucht en de nabijheid van de imposante Sierra Nevada kolossen op de achtergrond geven je het gevoel dat je op een klein stukje paradijs staat.

De Alpujarra is een 70 km lange vallei gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Haar naam stamt af van het Arabische woord al-bugscharra, dat zoveel betekent als “grasland of weideland”. De dorpen van de Alpujarra in Granada bezitten nog altijd een aantal fraaie kenmerken van hun Berber verleden. Dit zie je terug aan de witte muren van de huizen, de platte daken en hun ligging op de rug van heuvels en bergen. 

De Yoga retreats zijn vlakbij het dorpje Lanjarón

Lanjarón ligt zeer strategisch hoog gelegen tegen een bergrug met een ver uitzicht over een dal waar de Rivier Lanjarón stroomt. Het is dan ook die reden dat in de Nazarí tijd hier een machtige burcht werd gebouwd. We schrijven dan de XIII  eeuw, het jaar 1231 om precies te zijn.

Deze streek was dan ook de toegangspoort naar de Alpujarras en de Sierra Nevada met daarachter natuurlijk de ultieme schat, de stad Granada.

Lanjarón staat bekend om zijn waterbronnen en word al heel lang als kuuroord gezien. De geschiedenis van dit dorp is te vergelijken met Spa in België. Er bestaat ook van Lanjarón een merk water dat overal te krijgen is.

Orgiva

Orgiva is een prachtig dorpje in het Zuiden van Spanje. Het dorp ligt in de Alpujarra ten zuiden van de Sierra Nevada. Je vindt hier een mix van traditionele Spanjaarden en alternatieve ‘expats’. 

Op 450m hoogte heeft Órgiva een milder klimaat dan veel andere plaatsen in de Alpujarra. Orgiva wordt omgeven door olijf-, citroen-en sinaasappelbomen.

Veel Noord-Europeanen voelen zich aangetrokken tot het plaatsje. Ongeveer een tiende van de vijfduizend inwoners is van buitenlandse komaf. Órgiva straalt een bohemien sfeer uit omdat het een magneet is voor diegenen die een alternatieve levensstijl zoeken. Op de wekelijkse markt in de stad worden vele nieuwe New Age goederen verhandeld.

Kies voor een Individuele Yoga retreat

Sta eens stil bij jezelf en laat het hectische leven niet de kwaliteit van rust en ontspannen zijn overheersen. Dit is de ideale plek om te ontkoppelen, het hoge tempo te vertragen en weer contact te zijn met de schoonheid van de natuur. Al meer dan 20 jaar helpen Yair en Ziza mensen, om in verbinding te zijn met hun ware zelf, als wezens van liefde, vreugde, kracht en spiritualiteit. Zij helpen cliënten bij het herkennen van blokkades, pijnbronnen en ondersteuning bij het loslaten ervan, in een liefdevolle, veilige en verzorgende omgeving.

Bekijk hier alle Yoga retreats