Fantastische Spirituele reis Indonesië Bali en Karimunjawa

Blog is geschreven door Nicole, een deelnemer die haar avontuur deelt met jou.

Afgelopen augustus 2022 ben ik drie weken alleen naar Indonesië gegaan. Het voelde als een enorme kracht dat ik hier naar toe moest gaan. Vraag me niet waarom, het is ook bijna niet uit te leggen. Alsof iemand tegen mij zei; ga maar, het is goed. Ik voelde totaal geen angst.

Alles was goed geregeld en ik volgde mijn hart…

De prachtige natuur, de geur, het heerlijke eten, de liefdevolle en behulpzame mensen en het respect onderling naar elkaar. Dit was op en top genieten.

De titel de retreat: Eat, Pray, Love, klopt voor mij helemaal. Door te geloven in jezelf, te vertrouwen op de kracht die in je zit en die je voelt, ben ik nog meer bij mezelf gekomen en voel ik de intense liefde voor mezelf en de ander.

De hele retreat was magisch er gebeurde zoveel dat toeval niet bestaat. Dat merkte ik op Schiphol bij de ontmoetingen met verschillende mensen, elke dag een vlinder die zich liet zien, bij Margo tijdens de coaching waar dingen gebeurde, tijdens het trekken van coachkaarten en een hartenblad wat voor mij lag in de zee.

Mijn retreat starte op Bali

Bali was fantastisch waarin ik twee dagen in Ubud ben geweest, twee dagen Amed en twee dagen Sidemen. De hotels waren meer dan fantastisch met geweldige excursies en prachtige natuur (kookworkshop, wandelen door de rijsvelden, yogales, raften en paleizen bezichtigen). Ik had echt een honeymoon with myself. Ook de combi om eerst naar Bali te gaan en daarna naar Karimunjawa (Margo) was voor mij heel goed. Op Bali ben ik niet echt tot rust gekomen omdat je graag in een korte tijd veel wilt zien. 

De reis van Bali naar Margo verliep heel prettig. De reis naar Bali was erg  goed geregeld waarbij het reizen geen haastig gedoe werd maar heerlijk relaxed.  Er is ook helemaal niets mis gegaan. Perfecte communicatie onderling en ook met de reisleiding in Indonesië. Ze hielden met mij contact wanneer er iets in het reisschema was aangepast. Op en top service!!!

Mijn Persoonlijke ontwikkeling

Omdat ik nogal een control freak ben, had ik nu aangegeven mij graag te willen verrassen. Ik had coaching sessies alleen met Margo, massages, energie Bar sessie, creatieve opdracht, snorkelen, elke dag yoga, meditaties.

Ik kwam niet met een specifiek doel waar ik aan wilde werken. Door de prettige, open en rustige gesprekken met haar kwam ter sprake wat ik heb meegemaakt in mijn leven en wat mijn thema’s zijn. Vanuit daar verliep eigenlijk alles heel natuurlijk en heb ik aandacht kunnen geven aan mijn overleden pap die drie jaar geleden plots overleden is en waarvan ik geen afscheid heb mogen nemen.

Heling

Wat mij geheeld heeft is het stukje rondom de band met mijn lieve pap.

Ik merkte in alles dat hij bij me was. Net zoals dat ik zo’n kracht in mijzelf voelde dat ik naar Indonesië moest gaan, voelde ook Margo dat mijn vader bij ons was. Tijdens het individuele retreat op Karimunjawa hebben we daar mooi bij stil kunnen staan. We hebben enkele thema’s uitgewerkt waarin de boosheid die er op bepaalde vlakken was, aangekeken mochten worden vanuit liefde. Dat maakte dat ik nog meer bij mijn gevoel kwam te staan.

Het klinkt misschien gek, ik kon al zeggen dat ik van mezelf hield na een heftige lange periode waarin ik mij persoonlijk heb ontwikkeld. Alleen ben ik door deze reis nog dieper bij mijzelf gekomen. Ik mocht hierin thema’s aankijken waarin ik nog iets had te leren hoe naar en heftig ook. En door vanuit liefde te kijken heel je jezelf en ga je nog meer van jezelf houden.

Margo is een mooi, puur maar vooral lief persoon die ontzettend goed voor mij zorgt en haar staf in het bijzonder. Het onderling contact met de staf was goed, verliep heel natuurlijk. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld, voelt elkaar goed aan en doet het werk met liefde. De bungalow was goed, mooi en netjes met je eigen faciliteiten. Alles op de locatie klopt, dat voel je als je daar verblijft. De dieren, de geluiden, de staf en iedereen die daar komt. Zo ontzettend mooi om dit te ervaren. Ook de excursies waren geweldig.

Het is een plek waar ik zeker weer terug ga komen en dat hopelijk met de liefde van mijn leven. En wie weet… heeft hij dezelfde naam als de Keko (Salamander) in mijn bungalow waar ik mocht verblijven.

Thuis, en nu anders!

Ik maak nog meer bewustere keuzes in datgene wat ik doe en in dat waar ik mij goed bij voel. Dat deed ik al, alleen pas ik nu ook elke dag de tools toe die ik van Margo heb meegekregen. Deze zet ik zo nu en dan in tijdens mijn eigen coachtrajecten die ik begeleid. Welke dit zijn ga ik natuurlijk niet verklappen. Deze ervaring mag iedereen zelf beleven als je deze reis gaat maken.

Tevens probeer ik mij niet gek te laten maken door de drukte/ stress waarin wij leven. Mensen moeten soms even op mij wachten omdat ik nu eenmaal niet alles kan als moeder/ zelfstandige die ook nog een deeltijd HBO opleiding volgt en erg van het leven houdt en hiervan wil genieten met mijn dierbaren.

Dit was ook een enorme uitdaging toen ik in Nederland aankwam. Mensen die meteen weer aan het haasten zijn of een oordeel hebben over een ander en van alles van je willen. Ik heb nog nooit zo’n last gehad om weer terug te komen van een vakantie wat een mega contrast. Om in de vertraging te blijven keer ik elke dag middels een korte meditatie terug naar de pendopo en pas ik de tools toe die ik van Margo heb ontvangen en die in mijn schatkistje zitten.

Liefs, Nicole Klein Ikkink