Hoe overleeft Margo de corona crisis in Indonesië?

Het is november 2021. Vanaf mijn paradijselijke eiland Karimunjawa, een eilanden archipel middenin de Javazee, kijk ik met ledige ogen naar de ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld.

En ik voel, voel, … heel veel.

Tientallen soorten emoties zijn de laatste 20 maanden de revue gepasseerd. Van boosheid, onbegrip en verbijstering tot en met liefde, begrip en compassie. En alles wat daar tussen zin. Bekijk alle spirituele reizen naar Indonesië.

Het grote ontwaken voor de mensheid is duidelijk gestart

Het was al veel langer geleden begonnen maar we worden nu in een pressure cooker gezet. Je weet wel, zo’n grote snel snelkookpan waar je moeder (of oma) het draadjesvlees in no-time gaar kreeg.     

In februari 2020, vlak voor de uitbraak van de ‘pandemie’, vond het laatste individuele retreat plaats in Alam Kita en sowieso elk retreat of bezoek daarna hebben we moeten cancelen. Tot nu toe. De grenzen van Indonesië gingen stevig op slot.
In crisis is er altijd een aantal opties die je kunt doen (of laten). Ik heb voor de optie gekozen om vooral positief te blijven, wat er ook gebeurt. Dat is niet altijd makkelijk geweest maar een onwrikbaar vertrouwen in de toekomst, de mensheid en Universe brengt me waar ik nu nog steeds voor sta. Het komt allemaal goed. Deze transformatie is niet voor niets en we zullen er sterker,
liefdevoller én in een betere wereld uitkomen dan we ooit hadden kunnen bedenken!

Nieuwe retreats

Ik heb me onder andere bezig gehouden met het verder ontwikkelen van nieuwe retreats met nieuwe thema’s. Projecten opgezet om de lokale bevolking te ondersteunen. Het onderhouden van het prachtige kleinschalige resort dat we hier hebben (omdat we direct aan zee liggen is dit een ware challenge). Een online jaartraining, Mediumship gevolgd, nieuwe contacten gemaakt met veel andere spirituele mensen en gelijkgestemden. En (wanneer dat kon) lokaal gereisd om de spirituele kanten en plekjes van Java beter te leren kennen. Bekijk hier gelijk het reisaanbod naar Indonesië.

Inner Child

Verder heb ik in deze tijd ook aan mijn eigen ‘inner-child issues’ kunnen werken. Man oh man, dacht ik toch altijd dat ik alles al uitgewerkt had! Maar nee hoor, het kon steeds weer een laagje dieper, weer een schilletje eraf, weer een nieuwe ontdekking gedaan waarvan ik het bestaan eerst niet eens wist (maar wel voelde). Kortom, het was/is een ware reis in mij zelf die maar niet lijkt op te houden. Ook dat heb ik nu geaccepteerd en het zelfs omarmd. Want ik besef me, dat ik met mijn eigen proces de toekomstige retreatgangers ook weer verder op weg kan helpen. Bekijk de body&mind reis.
En daar kan ik dan weer heel dankbaar voor zijn.

En tsja tot slot…

Het banale probleem van dus ook geen inkomsten voor ons resort gedurende deze periode. Allereerst ga je natuurlijk naar de kosten kijken. Waar kan ik nog meer op bezuinigen? Feit is dat je in Indonesië niet zo heel veel nodig hebt om te overleven. Ik bedoel, we plukken de kokosnoten uit de bomen van ons land, we zoeken Lato (overheerlijke en supergezonde zee druifjes uit de zee) in de voortuin en samen met een crunchy gebakken tempeh staat er weer een heerlijke gezonde maaltijd op tafel! 

Daarnaast heeft het resort een aantal fantastische aandeelhouders met een vooruitziende blik. Zij gaven in juni dit jaar al aan dat we beter met elkaar kunnen voorzien dat dit verhaal nog door loopt tot in 2022. Daar is actie opgenomen zodat we in ieder geval met het minimale aantal personeel dat we hebben door kunnen gaan zonder problemen tot juli volgend jaar.

Indonesië gaat langzaam open

Echter, we zien nu in Indonesië eindelijk beweging komen. Sinds kort zijn de grenzen opengesteld voor 19 landen. Helaas (nog) niet voor Nederland maar de verwachting is dat dit ook snel gaat komen. Ik kan niet wachten op die dag, waardoor ik je weer kan ontvangen en jij zelf de magie mag ervaren van het land, de mensen en niet in de laatste plaats van onze speciale resort aan het blauwe water.

Bekijk alle spirituele reizen naar Indonesië.