Dé Spirituele Jongere Reisorganisatie

Jongeren van deze tijd ontwikkelen zich snel, ze zijn geïnteresseerd in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. TikTok staat vol video’s over ‘spiritueel ontwaken’, ‘manifesteren’ en vollemaanrituelen. Jezelf bezighouden met spiritualiteit is populairder dan ooit. 

Filosofen vinden zelfs dat spiritualiteit een fundamentele plaats moet krijgen in het onderwijs. Je kan niet jong genoeg beginnen met nadenken wie je bent en wat je wilt betekenen voor andere mensen. Dat hoeft niet met saaie, academische verhandelingen, maar gewoon spelenderwijs op het schoolplein of in de zandbak. Kinderen/jongeren laten voelen dat er veel meer is dan de verwachtingen van hun ouders.

Foto: Jongeren retreat in Indonesië

Hoe zien wij de Spirituele ontwikkeling van jongeren?

In onze jongeren reizen begeleiden wij jongeren tussen 18 en 25 jaar in het bewuster omgaan met hun omgeving, in keuzes maken, zichzelf leren kennen en blokkades verwerken waar jongeren tegenaan lopen. 

Op retreat geeft rust en het is een fijne manier om te werken aan de zelfontwikkeling. Spiritualiteit is tegenwoordig dé manier voor jongeren om zichzelf te leren kennen en bewuster te worden van lichaam en geest. En dat doen wij op een praktische nuchtere en humorvolle manier.

Jongeren herkennen zich in deze vragen:

  • Ik voel me anders en ik wil ook anders
  • Maar hoe dan?
  • wie ben ik?
  • Ik ben niet gelukkig, hoe hard ik ook m’n best doe
  • Ga ik deze studie afmaken?
  • Wat dan als ik mijn studie klaar heb?
  • Hoe kan ik me staande houden in een steeds drukke maatschappij?
  • Hoe kan ik zorgen dat ik met plezier naar mijn toekomst kijk?

Stress en Spanning

Er verandert steeds meer en in steeds snellere vaart. Vooral als je jong bent lijkt het wel alsof er zoveel van je wordt verwacht. Soms voelt het alsof je het niet meer kunt bijbenen. Daar kun je last van krijgen. Je kunt depressief worden, burn-out raken en je vraagt je af of de toekomst wel zo leuk is.

Je lichaam reageert hierop door spanning op te slaan, klachten te vertonen en je kunt hoofdpijn, buikpijn of andere pijnen in je lichaam ervaren. Ook voel je je misschien opgejaagd en heb je last van hyperventilatie, paniekaanvallen, angst en kortademigheid. Een gespannen lichaam geeft je te kennen dat het tijd is om weer naar je lichaam te luisteren.

Foto: Body-Mind retreat voor jongeren

Avontuur, Verrassend en Gevarieerd

Naast je programma is het natuurlijk ook fantastisch om kennis te maken met de bewoners van het land, hun cultuur, gewoontes en dit kun je alleen ook doen als je ervoor openstaat. Zo vinden wij onze eigen cultuur over het algemeen heel normaal. En dat is ook logisch. In andere landen denken zij ook dat ze hele normale tradities hebben. 

Ga je naar Marokko dan staat in het dagelijks leven het geloof centraal. Zo bidden veel moslims vijf keer per dag, de mannen doen dit vaak in een moskee, er wordt geen varkensvlees gegeten en de jaarlijkse Ramadan heeft een grote invloed op het leven van de Marokkanen.

Als reisorganisatie bieden wij je de mogelijkheid om kennis te maken met andere culturen. Wij zien juist dat de jongeren daarmee al snel vertrouwd raken en het verbreedt letterlijk je visie op het leven.

Foto: Jongeren retreats in Marokko

Lekker en Gezond eten

Voeding is belangrijk, (dit heb je vast gehoord van je ouders/verzorgers) tijdens je retreat krijg je dan ook gevarieerd en lekker eten. We leven en eten vaak onbewust en ongezond en in de retreat ben je dus uitgenodigd dit anders te doen om meer balans te creëren tussen lichaam en geest. Goede voeding geeft je energie (dat scheelt je een hoop geld met het kopen van red bull).

We hopen je te ontmoeten en zien je graag!

Bekijk hier alle Jongeren Support Reizen.