Mannen die in cirkels blijven draaien

Ik (Ralf, begeleider mannen retreats) was een man die in cirkels bleef draaien en niet zag (durfde te zien) dat ik mezelf daarmee in de slachtofferrol plaatste. Steeds maar weer kwam ik terug bij hetzelfde basisverhaal waarin ik me van alles wijsmaakte en ik kon de weg naar buiten niet vinden omdat ik bang was.

Ik leefde vanuit mijn hoofd en was op zoek naar ‘veiligheid’, maar zat juist daardoor in de controle.
Het vraagt een flinke dosis moed om jezelf uit deze cirkel te ‘voelen’ want daar zat voor mij de doorbraak. Ik was bang om de pijn, de onmacht, de boosheid, de frustratie en het verdriet te voelen waardoor ik bleef hangen in slachtofferschap.

Angst om kwetsbaar (overtuigingen als falen, breken, klein zijn, zwak zijn enz) te zijn want een man toont geen emoties/gevoelens en laat al zeker geen tranen zien. Lees over de mannen retreat

Tonen van emoties

Gelukkig kan ik nu zelf zeggen dat dit echt grote bullshit is want juist in het tonen van emoties kom je weer bij je authentiek kracht en liefde. Ja en pas op dat je niet blijft hangen in medelijden want ook dat kan weer het slachtoffer zijn (ontstaan vanuit het innerlijk kind waar je voor mag gaan zorgen) die om aandacht vraagt.

Ik zie veel mannen die in cirkels blijven draaien en dat is ook ontzettend frustrerend omdat er een diepe drang naar vrijheid en verbinding onder zit. Maar hoe dan vragen ze aan me. Hoe kom ik uit mijn hoofd? Dit cirkelende slachtoffer gedrag heeft heldere en verbindende begrenzing nodig want dan kan er weer gevoeld worden, als het veilig is.

Waar ben je bang voor en hoe voelt dat in je lijf?

Ademen, uit je hoofd naar je lijf.
Veel mannen die ik spreek/zie komen eerlijk (dank je wel) uit voor angsten en onzekerheden en dat maakt dat we ook echt aan het werk kunnen. Daar waar het ongemakkelijk wordt kunnen we de machteloze cirkel verlaten, als we erbij kunnen blijven vanuit zachtheid (lees kracht)

Het hart speelt hierin een grote rol want in je hart huist richting en je missie.
Hart-gedragen leiderschap, verbonden met je ballen. Dat is een prachtige/krachtige verbinding die veel mannen zijn kwijtgeraakt al diep in hun kinderjaren, maar die we wel weer kunnen herstellen.

De vraag die ik aan mannen stel is: Als je morgen dood gaat heb je dat alles uit je leven gehaald? Het antwoord is (als ze eerlijk zijn) vaak NEE, dus is er werk aan de winkel. Zie alle mannen retreats.

Het leven roept

Buiten de cirkel wacht het avontuur en als het mannelijke in de man ergens van ‘aangaat’ dan is het wel avontuur. Het leven roept, ga de wereld in en ontdek wie je werkelijk bent.
In jou zit de kracht en de liefde die deze alsmaar terugkerende cirkel kan verlaten, en het is dus ook aan jou om je angsten, onzekerheden aan te kijken en te doorvoelen.

Het is aan jou om je ware mannelijke kracht vrij te laten want waarom zou je gaan voor minder? Deze kracht is nodig want er is een groot gebrek aan volwassen liefdevolle mannelijkheid. Dat is pas moedig. Het aankijken ervan i.p.v. ervan weggaan.
Neem verantwoordelijkheid en kies voor het vrije leven.

Mannen retreat: Leiderschap vanuit het hart Tanzania

Je gaat op pad met een groep mannen en zult op zoek gaan naar authentieke daadkracht vanuit rust, wat mooie kwaliteiten zijn binnen leiderschapsontwikkeling. Het avontuur roept en de vraag is of jij bereid bent om jezelf uit te dagen, zowel fysiek als ook emotioneel, want je gaat jezelf tegenkomen en dat is ook waar Ralph als begeleider, jou graag wil ontmoeten. Let’s do it. Kwetsbaar en krachtig. Los van aannames, beelden, en overtuigingen over hoe iets moet gaan, ontmoet je de man die je werkelijk bent.

Tanzania is een ruig en ongekend mooi land waar je nog volledig in contact kan zijn met de natuur, die daar in volle pracht aanwezig is. Het is een perfecte plek voor een reis in en met jezelf op het vlak van hart gedragen leiderschap, en de natuur is een mooie spiegel voor je innerlijke natuur(lijkheid).

Je gaat wandelen door de Udzungwa berggebied Nationaal Park, het  is een prachtig bebost park en het leefgebied van diverse apen, waaronder de zeldzame Iringa Rode colobus en de Sanje gekuifde mangabey. Lees verder over de retreat