Mannen retreat: Leiderschap vanuit het hart Tanzania
21 jun 2024 - 04 jul 2024

   Mannen retreat: Leiderschap vanuit het hart Tanzania

   Tanzania is een ruig en ongekend mooi land waar je nog volledig in contact kan zijn met de natuur, die daar in volle pracht aanwezig is. Het is een perfecte plek voor een reis in en met jezelf op het vlak van hartgedragen leiderschap, en de natuur is een mooie spiegel voor je innerlijke natuur(lijkheid).

   Je gaat op pad met een groep mannen en zult op zoek gaan naar authentieke daadkracht vanuit rust, wat mooie kwaliteiten zijn binnen leiderschapsontwikkeling. Het avontuur roept en de vraag is of jij bereid bent om jezelf uit te dagen, zowel fysiek als ook emotioneel, want je gaat jezelf tegenkomen.

   Erik, je coach neemt je mee op een avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar die bron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid; liefde, authenticiteit, innerlijk leiderschap, kwetsbaar, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap die ontstaan vanuit een diepere ontspanning.

   Udzungwa Nationaal Park

   Je gaat wandelen door de Udzungwa berggebied Nationaal Park, het  is een prachtig bebost park en het leefgebied van diverse apen, waaronder de zeldzame Iringa Rode colobus en de Sanje gekuifde mangabey.

   Je wandeltochten en ook je persoonlijke, innerlijke reis starten hier aan de voet van de bergen. Het pad van de man begint al meteen met een gestaag omhoog lopend paadje, dat voert door bos en langs rivieren en meertjes. Meer en meer verandert het land in een chaotische jungle waar je geniet van de geuren en de kleuren van de flora en de inheemse bomen en struiken om je heen. Hoe verder je doordringt in de jungle hoe meer wilde dieren je gaat tegenkomen.

   Erik is voor mij zowel open, kwetsbaar, liefdevol, maar hij kan ook kort van stof en recht door zee zijn. Een (bege)leider die graag de touwtjes in handen heeft en toch een sfeer schept van openheid naar andere perspectieven”.

   De uitdaging

   Je coach Erik: “Zijn we als mannen in staat om echt te luisteren naar elkaar, te ondersteunen, uit te dagen, plezier te maken en te dansen, maar ook scherp en helder te zijn naar elkaar, uit te dagen tot groei, en authentieke kracht?

   Zijn we bereid ons eigen perspectief op waarheid te onderzoeken en volwassen verantwoordelijkheid te nemen voor wat zich dan laat zien?”

   Tijdens deze leiderschap retreat wordt je uitgedaagd om jezelf aan te kijken. Van man tot man: oprecht en eerlijk. zie het reisschema

   Je overnacht in jungle kampen zonder voorzieningen. De kok en dragers van het eten en je bagage lopen met je mee. Jij draagt een rugzak met je waardevolle spullen, een lichtgewicht tent en kleding. Kijk goed wat je bij je gids kunt achterlaten, zodat je niet teveel meezeult.

   Ook kom je veel rivieren, meertjes en watervallen tegen. In deze natuurlijke omgeving kun je gerust een natuurbad nemen. ’s Avonds wordt er een verwarmend vuur gemaakt. Op dag 9 keer je terug naar Udzungwa Forest Tented camp om daar de nacht door te brengen.

   Erik is een man met een groot, liefdevol hart, eerlijk en eigenwijs. En hij kan een mooie spiegel zijn als je, zoals ik, moeite hebt met autoriteit.

   Leiderschap vanuit het hart

   Dat gaat over het ontdekken van jouw waarheid en het innemen van jouw unieke plek (als man) hier op aarde. Als je op je plek staat, kunnen je daadkracht en liefde stromen en daardoor kan je als man je liefdevolle kracht inzetten voor dat wat er in je hart leeft. Het is een spannend avontuur dat gaat over ‘kwetsbaarheid’ en laat dat nou een enorme oerkracht zijn.

   Het is zijn rol om jou te prikkelen en het hoeft niet altijd comfortabel te zijn. Juist in het oncomfortabel zijn kun je veel van jezelf leren ontdekken. Het is dan ook de plek die ik van harte uitnodig om samen met jou te zijn. Ik wil je graag zien/horen en samen met jou kijken wat er diep in jou tot leven wil komen. Zie het reisschema

   Als je mee wilt, vindt er eerst een telefonisch gesprek plaats, zodat je kennis kunt maken.

   Wat zijn we met elkaar maar ook met onszelf diep gegaan. Iedereen heeft de sleutel van zijn schat gevonden. Wat een mooie spiegels waren we voor elkaar. 

   Vrij Mens Zijn

   Erik is zeer betrokken bij o.a. het mannenwerk in Nederland. Het is zijn drive om met zijn talenten bij te dragen aan deze prachtige wereld, waarin mensen met elkaar in verbinding leven en zijn.
   Hij inspireert dan ook om op zoek te gaan naar onze innerlijke rijkdom. Door onszelf de juiste vragen te stellen, ontdekken we onze ware natuur.

   Van daaruit dragen we vanuit ons unieke zijn, bij aan het geheel. Daarbij, niet te vergeten, ook te genieten van de innerlijke en uiterlijke rijkdom waarin we al leven. Hij roept op om elkaar te steunen in vrijheid onszelf in te brengen en elkaar uit te dagen hier volwassen verantwoordelijkheid voor te nemen. Alles is er al. Nu nog met vallen en opstaan, het te leren zien en te belichamen door er niet alleen over te praten maar het ook toe te passen.

   Erik is o.a. geïnspireerd door het sjamanisme, mindfulness, de natuur, de mens en vooral ook door zijn eigen doorleefde levenservaringen en alles wat hij zelf nog te onderzoeken heeft.
   De fascinatie en verwondering voor het leven houdt nooit op ...

   Ga je mee? Reserveer nu je plek

  • Deze reis is voor mannen die

   • hun eigen leiderschap willen innemen
   • helderheid willen over wat je terughoudt in je leven
   • hun mannelijke essentie willen ontdekken
   • meer avontuur en plezier in hun leven willen brengen
   • voluit in het leven willen staan
   • die vanuit hun harts-tocht willen leven
  • De kosten van de 14-daagse mannensafari bedragen €3.695 per persoon

   Verlenging Zanzibar (3 dagen): €989,- pp 

   Inbegrepen:

   • het mindfulness- coachingsprogramma

   • alle entreegelden voor nationale parken, wandelkosten, activiteiten
   • alle hotel- en kampeerkosten
   • complete kampeeruitrusting
   • alle maaltijden en water
   • koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
   • alle transport per Toyota Landcruiser en ezels

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3844,- 

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Niet inbegrepen:

   • je vliegticket
   • je visum voor Tanzania ($ 50,-)
   • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep
   • een paar maaltijden op momenten dat je “vrij” bent
   • alcoholische- en frisdranken
   • kosten van evt. corona tests
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Reisschema

   Dag 1

   Het Reisschema mannen-retraite Ngorongoro Tanzania

   Je komt deze mannen-retraite ‘s avonds aan op Kilimanjaro airport in Tanzania. Je wordt door Mindful Adventure opgehaald en naar een prachtige kampeerplek op Mount Meru gebracht. Bij aankomst worden jullie ontvangen door onze safarikok met eten en staan de tenten klaar.

   Tijdens je reis ga je ook een 6 daagse trekking maken. Een trekking is een vermoeiende tocht. Iedere dag loop je een afstand van ongeveer 15 tot 17 km. Soms door vlak gebied, soms loop je gestaag omhoog, soms heuvel op en af. Zorg voor een gemiddeld tot goede conditie.

   Dag 2

   Na het ontbijt ben je welkom voor je eerste mannencirkel om beter kennis te maken met elkaar en met Erik die jullie deze safari zal begeleiden Intenties, verwachtingen, vragen over de safari en alles wat voor jou en ons belangrijk is, kunnen hier besproken worden.

   Na de mannencirkel trek je naar Morogoro aan de voet van het Uluguru gebergte (5-6 uur). In dit bergstadje, op Simbamwenni, begint je kampeertocht. Simbamwenni is een sympathieke lodge met natuur camping waar je kunt genieten van een zwembad, een bescheiden bar, gezellige zithoek en meestal warme douches. Je slaapt in onze trekkerstenten op safari matrassen. Er is tijd voor een mannenprogramma.

   Dag 3

   In de ochtend vertrek je naar een belangrijke plek van bestemming, namelijk Ifakara aan de voet van Udzungwa Mountains (5 uur). Hier bevindt zich de poort die je doorgaat voor je zevendaagse wandeltrekking.

   Onderweg crossen we door Mikumi Wildpark. Er is een redelijke kans dat je hier al wat wilde dieren gaat zien, zoals bijvoorbeeld giraffes, impala’s, zebra’s of zelfs een olifant.

   Je komt later in de middag aan bij het prachtig gelegen Udzungwa Forest Tented Camp van onze vriend Boniface en van onze apenvriendjes. Vaak maken de aapjes voor je neus hun lachwekkende capriolen. Hier ga je een nacht en later deze week nog een nacht bivakkeren.

   Dag 4, 5, 6, 7, 8 en 9

   Hier begint je vuurdoop. Je wandeltocht en ook je persoonlijke, innerlijke reis starten hier aan de voet van de bergen. Het pad van de man begint al meteen met een gestaag omhoog lopend paadje, dat voert door bos en langs rivieren en meertjes. Meer en meer verandert het land in een chaotische jungle waar je geniet van de geuren en de kleuren van de flora en de inheemse bomen en struiken om je heen. Hoe verder je doordringt in de jungle hoe meer wilde dieren je gaat tegenkomen. Ook beklim je de piek van de berg wat je fabelachtige uitzichten gaat opleveren. Dat is een pittige klim dus zorg dat je in conditie bent.

   Je overnacht in jungle kampen zonder voorzieningen. De kok en dragers van het eten en je bagage lopen met je mee. Jij draagt een rugzak met je waardevolle spullen, een lichtgewicht tent en kleding. Kijk goed wat je bij je gids kunt achterlaten, zodat je niet teveel meezeult.

   Ook kom je veel rivieren, meertjes en watervallen tegen. In deze natuurlijke omgeving kun je gerust een natuurbad nemen. ’s Avonds wordt er een verwarmend vuur gemaakt. Op dag 9 keer je terug naar Udzungwa Forest Tented camp om daar de nacht door te brengen.

   Je wandelt dagelijks 5 à 7 uur.

   Dag 10

   Met plezier nemen we je opnieuw de Udzungwa Mountains in voor de unieke tocht omhoog langs Sanje Falls, een highlight van het Zuiden, Uniek vanwege de flora en fauna. Je pad wordt omgeven met oude (medicijn)bomen. De atmosfeer is oer en zuiver. Deze tocht is steiler en vermoeiender maar we gaan pole pole (rustig aan) met aandacht voor de omgeving.

   De waterval heeft drie verdiepingen. Op de tweede verdieping zul je de nacht doorbrengen, heb je een weergaloos natuurlijk viewpoint over eindeloos land en zal je waarschijnlijk een fantastische zonsondergang beleven. Op de derde etage wacht je nog een verrassing. Hier vindt de bekroning van je queste plaats. Hier slapen in het bushcamp is echt romantisch en onvergetelijk. Karibu Sanje Falls.

   Dag 11

   Probeer te voelen hoe je deze ochtend af wilt dalen (1,5 uur). Het is je afscheid van Udzungwa Mountains, waar je van alles hebt mogen beleven. Eenmaal beneden “please, please” neem een verse kokosnoot die je door lokale mensen wordt aangeboden en drink hem leeg. Zoiets heerlijks proef je niet vaak.

   Plof neer in een landcruiser om in ongeveer 6/7 uur tijd naar Iringa te rijden. Iringa is de poort  naar Ruaha National Park, een van de mooiste wildparken van Tanzania. Je overnacht bij Chogela Campsite in Tungamalenga village.

   Dag 12

   Na het vroege ontbijt ga je naar Ruaha wildpark. Ruaha is vooral beroemd vanwege het mooie park, de grote troepen leeuwen, cheetahs en de aanwezigheid van de bedreigde groepen wilde honden, die je vrijwel nergens anders meer tegenkomt. Maar je ziet er ook olifanten, allerlei soorten gazelles en meer dan 500 soorten vogels. Je kampeert opnieuw bij Chogela Campsite.

   Dag 13

   Bomen planten in Tanzania! Heel erg blij met ons nieuwe initiatief om samen met jou bomen achter te laten in het bosrijke gebied van Iringa. Vandaag is het dan zover.

   Na alles wat je van Tanzania hebt ontvangen, geef je bomen terug voor je weer naar huis gaat. Je pakt de schep en graaf je samen met je broeders een aantal prachtige boomkuilen op de plek die we hiervoor hebben uitgezocht.

   Ralph maakt hier een mooi ritueel bij en ook jij kunt voelen hoe je de bomen achter wilt laten in Tanzania, zodat je met deze daadkrachtig verbonden bent. Je slaapt bij Mark’s farm en Ecolodge.

   Dag 14

   Het is belangrijk om op tijd te vertrekken om naar het vliegveld vlakbij de hoofdstad van Tanzania, Dodoma, te rijden. Daar pak je het vliegtuig naar Dar Es Salaam of naar Stonetown op Zanzibar als je je reis hebt verlengd met Zanzibar. Vanuit Dar Es Salaam vlieg je terug naar je geliefden in Nederland; je werk; je studie of andere belangrijke verbindingen in je leven.

   Vanuit Zanzibar verleng je je safari met 3 of 4 dagen snorkelen, een bezoek aan het historische Stonetown, het ronddwalen in Jozani Forest, misschien een massage of andere wellness beleving in je lodge of lui op je strandbed te genieten van een boek of overpeinzingen hoe je de nieuw verworven inzichten kunt toepassen en verstevigen.

   Je neemt afscheid van ons team en Ralph om alleen of samen met andere mannen in je groep te genieten van je laatste dagen in Tanzania of direct naar huis te vliegen.

   Verlenging naar Zanzibar

   Na afloop van de mannenreis bieden we de mogelijkheid van een verlenging naar Zanzibar. Hier is het je van harte gegund om meer luxe, excursies en andere verwennerijen te ontvangen.

   We zetten je na de mannenreis af bij het vliegveld in Dar Es salaam. Van daaruit vlieg je naar Stonetown. Hier word je opgehaald door een taxi voor een rit van 30 minuten naar Fumba Beach Lodge waar je 2 nachten verblijft.

   Je lodge is een vredig verborgen paradijsje op een van de meest afgelegen stranden van Zanzibar. Het bevindt zich in een meer dan prachtig natuurgebied  en blinkt uit door een atmosferisch design, gebruik makend van de aanwezige natuur, kleuren en vormen. De perfecte plek om na de mannenreis alle opgedane inzichten, ervaringen en opgefriste innerlijke harmonie te integreren. Je hebt de keuze tussen een Seaview de luxe en een Garden view de luxe kamer.

  • Je vliegt van Amsterdam naar Kilimanjaro airport. Daar word je opgehaald.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Mindfulness- - wandel - Safari
    24 feb 2024

    Mindfulness- - wandel - Safari

    Een 9 daagse mindfulness-safari- wandel gedaan en het was werkelijk adembenemend! Ik kan dit iedereen aanbevelen.

    De combinatie met het mindfulness programma was heel bijzonder. Ik heb hier zeker geleerd meer vanuit mijn hart te leven. Het is een fantastisch gevoel je mind uit te kunnen zetten en enkel te voelen en te zijn in het nu. Afrika heeft mijn hart gestolen dankzij deze reis

    De afwisseling van de reis door iedere keer ergens anders te verblijven was geweldig. Slapen in een lodge, een hotel met een geweldig uitzicht in de bergen tot slapen in een klooster en zelfs aan het strand tussen de blue ball monkeys. Daadwerkelijk 8 dagen op pad geweest, maar voor mijn gevoel ben ik weken weg geweest, zoveel hebben we gedaan en gezien.

    Super dank Alice

     

   • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
    28 jul 2023

    Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

    Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

    Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

    Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

    Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

    Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

    Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

    Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

    Dank van Joep

   • Mannen Safarireis Tanzania
    24 mei 2023

    Mannen Safari reis Tanzania

    De mannenreis waarop we gingen heeft mijn verwachtingen (hoe weet je nou eigenlijk wat je ervan moet verwachten) keer op keer overtroffen. Het afwisselende karakter van mooie landschappen, mooie ontmoetingen met locals (welke zo een ander perspectief hebben als jijzelf), stilte, gesprekken met je groepsgenoten (je spiegels), de perfecte begeleiding (hele fijne coach, chauffeurs, kok en gidsen) zorgen voor een geweldige ervaring waarin je back to basic gaat, maar je tegelijkertijd aan niets ontbreekt. Lees het hele verhaal hier.

    De omgeving was ongelofelijk. Het ECHT weg zijn heeft zeker bijgedragen aan de focus op hetgeen waar we mee bezig waren. Bovendien was het landschap en de ontmoetingen zeer uitdagend. Dat dit je uit je comfortzone haalt helpt erg mee om je los te koppelen van thuis en van de problemen waar je aan wilt werken. Dit kan beter met die afstand. Eigenlijk als een soort van toeschouwer van de problemen in Nederland. 

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    07 feb 2023

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Petra: Ik ben acht dagen lang te gast geweest in Alina’s prachtige huis. De coaching retreat heeft voor (samen met de rest van mijn reis) veel verandering gezorgd in mijn leven. Verandering in mijn bewustzijn, in mijn gevoel van rustbeleving en in inzichten. Na een scheiding en twee bewogen jaren, liep ik rond met het gevoel dat ik heel veel verloren had. Na mijn retreat bij Alina realiseerde ik mij dat het tegengestelde waar is: ik heb juist veel gewonnen!

    Alina heeft mij een scala aan oefeningen en ervaringen gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb; een aantal oefeningen doe ik nog steeds en zullen onderdeel blijven van mijn leven. Ook de prachtige natuur van Tanzania en haar fijne inwoners hebben voor mij deze reis onvergetelijk gemaakt!

   • Een onvergetelijke Safari reis Tanzania
    10 jan 2023

    Een onvergetelijke Safari reis Tanzania

    Na vele jaren van reizen hebben we voor onze huwelijksreis in Tanzania besloten om onszelf een prachtige safari te geven, of liever te krijgen; een prachtige safari in de beroemdste parken ter wereld (Ngorongoro en Serengeti) en trektochten in het merengebied van Eyasi en Natron.

    Deze touroperator, bestaande uit 4 personen (de gids/chauffeur, de kok, de Masai-gids en het hoofd dat de reserveringen en planning verzorgt), was echt een openbaring. We werden gevolgd en verwend, terwijl we nog steeds het plezier van avontuur behielden, en inderdaad de mogelijkheid hadden om in contact te komen met lokale stammen en door het Masai-territorium te wandelen. We hebben het gevoel dat we het iedereen kunnen aanbevelen! 

    We verkende ook de minder bereisde routes en hadden ontmoetingen met de lokale stammen, de trekking was in de Masai-gebieden en de ervaringen buiten de safari waren meer dan geweldig. Dankzij de ervaringen van de Masai gids, met betrekking tot routes en procedures voor het betreden van de verschillende parken, hebben we veel tijd bespaart waardoor we meer tijd hadden om de dieren te observeren. De trekking in de Masai-gebieden was zeer bijzonder.

    Heel veel dank van een gelukkig stel.

   • Individuele Retraite Tanzania
    13 mei 2022

    Individuele Retraite Tanzania

    Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

    De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

    Met hartelijke groet, Monique

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    01 mrt 2022

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Diepgaand, afgestemd, verhelderend, inspirerend en vooral (h)eerlijk bevrijdend

    "8 dagen solo retraite met persoonlijke coaching op maat. Ik heb in één week meer bergen verzet dan in al mijn jaren therapie & coaching vooraf. Toevoeging met ongevraagd advies ( vanuit mijn eigen be- & doorleving). Mocht je overwegen om jezelf een serieuze hoog kwalitatieve coaching cadeau te doen - Alina is the place to be".

    Chantal van der Hallen 

   • Mindfulness en Safari reis Tanzania
    21 aug 2019

    Mindfulness en Safari reis Tanzania

    Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

    En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

    Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

    Rob Noteboom, Nederland

  • Klimaat

   Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
   Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
   Van januari tot maart is het warm en droog.
   Best reistijd voor Tanzania is:
   De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

   Geld

   De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
   Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

   Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

   Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
   Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

   Visum

   Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

   Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

   Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Nationaal Park Udzungwa Mountains » » Tanzania

  Het Udzungwa-gebergte is een bergketen in het zuiden van centraal Tanzania. De bergen liggen meestal in de regio Iringa, ten zuiden van de hoofdstad van Tanzania, Dodoma. De Udzungwa-bergen maken deel uit van de Eastern Arc Mountains en herbergen een biodiverse gemeenschap van flora en fauna met grote aantallen endemische soorten. De bergen zijn de thuisbasis van het Hehe-volk, en de naam Udzungwa komt van het Kihehe-woord "Wadzungwa", wat de mensen betekent die op berghellingen wonen. Iringa is de grootste nederzetting in de bergen en het regionale hoofdkwartier.

  Het Udzungwa-gebergte is bedekt met laaglandregenwoud, bergregenwoud, miombo-bossen, grasland en heide. Het Udzungwa National Park is vooral bekend om zijn vele soorten vogels en planten en de zeldzame Iringa rode colobus en de Sanje crested mangabey. Geniet van een wandeling door het regenwoud naar de 170 m hoge Sanje-waterval.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).