Mannen retreats in Tanzania

Hij is expert op het gebied van Mannenwerk, Systemisch coachen · Ondernemerschap · Lichaamsgericht · Voelen & Ervaren · Leiderschap

Mannenwerk wat is dat?

Als mannen me vragen waar mannenwerk over gaat stel ik hun een vraag terug: Heb jij kind (zoon) kunnen/mogen zijn?
Als we opgroeien naar volwassenheid en er was geen of onvoldoende ruimte om zoon (kind) te zijn heb je grote kans dat je later in je leven daar last van gaat hebben/krijgen, op van allerlei gebieden.
Last in de zin dat er letterlijk een last op je rust waarvan jij je kan afvragen of die bij jou hoort, of dat hier iets zit wat jij bent gaan dragen van je ouders/voorouders (wat hun vaak onbewust hebben doorgegeven, aan jou)

Innerlijk kind

Daarom gaat mannenwerk voor mij ook over innerlijk kind werk want wij mannen mogen weer kind zijn, en deze keer wordt dat kind gezien en gehoord door de volwassen man in jou.
Zo leer je weer om te gaan (verantwoordelijkheid nemen) met je emoties en gevoelens want ik weet zeker dat iedere man die heeft, en ja ze zijn vaak ver weggestopt.

Maar wat wil je als je geen kind kon zijn omdat je bent gaan dragen wat jij niet hoorde te dragen. Dan heb je dus ook geen besef van eigen ruimte, grenzen, eigen behoeften. Die mag je allemaal weer gaan leren kennen/voelen via het kind in jou.
Er huist een koning in ieder man en via het kind gaan we deze ontmoeten. Het kind is nodig want het brengt de onschuld, en het wil ontdekken. Zichzelf ontdekken. Zie de Mannen retreats

Mannelijkheid

Dat gaat ook over mannelijkheid op het vlak van seksualiteit want daar is veel in onderdrukt, en in de schuld komen te staan. Daar (in de schuld/schaamte) zit onze kracht en dat is de plek van waaruit wij onze liefde delen.
Terughouden, aanpassen, je best doen, je groter maken, kleiner maken enz.

Deze stukken mogen allemaal weer worden 'geopend' en dus ook je seksualiteit en je hart, want misschien heeft het kind zijn hart wel gesloten (beschermd) omdat zijn uitreiken niet werd beantwoord. Afwijzing dus en niet meer kunnen ontvangen, maar misschien wel veel geven.

Dus mannen mogen weer leren uitreiken, want als we dat niet doen omdat 'er toch niemand is' wijzen we onszelf af.

Ga het maar voelen en adem

Met onszelf afwijzen mogen we ook stoppen want we kunnen de pijn die het losmaakt wel dragen. Daarom huist er ook een koning in jou, in je hart. Die koning draagt dat wat van hem is en geeft terug wat niet bij hem hoort.
Dat klinkt simpel en op ten duur wordt het dan ook. Als het helder is in je en als je jezelf toestaat om die helderheid voor jezelf te ontdekken.

Your shit together wil ik mee zeggen dat je je zaakjes voor elkaar hebt, ook op emotioneel gebied, want dat is de basis waarop je weer veilig kan zijn in en met jezelf. Je liefde wil gedeeld worden en je hart wijst je de weg. Als het hart van het kind weer opent (veiligheid en kracht vanuit je seksualiteit) kan de koning tot leven komen.

Ik wens jou die reis toe en wie weet ontmoeten we elkaar wel eens. Niet als Bad Boys tegenover elkaar maar wel als kwetsbare en krachtige mannen die hun authentieke pad lopen.

Mannen retreats in Tanzania 

 

Tanzania is een ruig en ongekend mooi land waar je nog volledig in contact kan zijn met de natuur, die daar in volle pracht aanwezig is. Het is een perfecte plek voor een reis in en met jezelf op het vlak van hartgedragen leiderschap, en de natuur is een mooie spiegel voor je innerlijke natuur(lijkheid). Lees verder