Doen mannen iets voor zichzelf?

Ik stel wel eens de vraag aan mannen of ze iets voor zichzelf doen/ondernemen en vaak krijg ik terug dat dit niet het geval is. Er is altijd wel een reden te bedenken waar ze zich aan vasthouden of waarom ze vinden dat iets anders belangrijker is.
Als ik dan doorvraag zit er wel een behoefte aan ‘iets voor zichzelf doen’ maar toch blijft er een soort van schuld/onrust opzitten die het niet mogelijk maakt.
Het komt erop neer dat ze zichzelf niet belangrijk genoeg vinden en dus bezig zijn met redenen te bedenken waardoor ze deze behoefte niet serieus nemem.

Eigen behoefte

Dat is natuurlijk een perfecte voedingsbodem voor gedoe want als je je eigen behoefte opzij zet ben je niet trouw aan jezelf. Zo simpel is het.
Mijn partner vind daar wat van…
Het lukt niet met mijn werk….
Ik kan niet weg want mijn functie, bla bla bla
En nog meer bla bla bla.

Ze weten zelf ook als ze zich weer vastzetten in hun overtuigen en daarmee blijft het patroon zich herhalen.

Met jezelf op pad

Het is zo belangrijk om op pad te gaan met jezelf want dit is een perfecte manier om jezelf beter te leren kennen, en geloof me je komt er van alles in tegen.
Vaak zit daar ook de blokkade want dat jezelf tegenkomen kan oncomfortabel voelen. Wat doe je dan met jezelf zonder alle dagelijkse afleidingen?
Ik ervaar dat ik avontuur nodig heeft en dat avontuur bevindt zich ook in mij, en in het ontdekken van wie ik werkelijk ben.

Ontdek en ervaar

Daarom daag ik mannen uit om de stap te maken. Trek jezelf weg uit de dagelijkse sleur en plan wat voor jezelf. Even niks overleggen of afstemmen, maar doen waar je zin in hebt.
Ga door de schuld heen (voel het maar) en wat een ander ervan vindt is van de ander. Dat hoort niet bij jou. Dat kan je partner zijn, of je baas, of je ouders. Laat het daar waar het thuishoort en maak je eigen keuzes.
Ga ontdekken/ervaren en laat je niet stoppen door je eigen overtuigingen dat iets niet mogelijk is, of mag. Hier zitten vaak oude patronen onder die jou vasthouden in vastgeroest gedrag.

Jij bepaald wat mogelijk is en in het alleen zijn ontdek je zoveel moois van en over jezelf. Je wordt er een vrijere man van en dat maakt dat je je ook weer op een andere/fijnere manier kan verbinden.
Ten eerste met jezelf en van daaruit ook met anderen. Go for it!

Bekijk hier onze retreats voor Mannen