Retraite Zweden: de ontmoeting en uitdaging met jezelf

Een retraite naar Zweden belooft een diepgaande ontmoeting met jezelf, een reis die uitdagend is doordat je gedurende de dag aanzienlijke afstanden aflegt en onvermijdelijk stuit op situaties die je de kans geven om jezelf beter te begrijpen.

Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn. En doordat het niet gemakkelijk is zal je gaan merken wat jouw manier van omgaan met lastige situaties is.

De ervaring van Monique, je coach

Tijdens deze reis wordt jouw ervaring verrijkt door de aanwezigheid van een ervaren coach, die je begeleidt bij het ontrafelen van deze uitdagende momenten en je helpt helderheid te verkrijgen over wie je werkelijk bent en welke lessen het leven voor jou in petto heeft.

Zo had Monique de neiging om haarzelf in eerste instantie hard aan te pakken en tegen zichzelf te zeggen nou kom op, niet zo zeuren. Nou heeft deze manier van omgaan haar zeker ook veel gebracht het is ook vrij hard om nooit eens begrip te hebben en altijd maar door te moeten. Zo kwam ze zichzelf een aantal jaren geleden ook tegen. Ze koos ervoor met hulp van een goede coach om deze aanpak beter te bekijken zodat ze er ook eens voor kiezen om het niet zo te doen. En te bedanken voor het meehelpen maar ook eens met mededogen te kijken naar haar situatie en eens liefdevol met zichzelf om te gaan. Het leven is niet altijd een gevecht dat moet worden bevochten.

Zo kwam ze erachter wat haar beschermingsmechanisme was als ze het moeilijk had. Door dit samen met een coach te ervaren, kan je vervolgens als je weer in een bepaalde situatie komt, opmerken dat je weer geneigd bent naar je beschermingsmechanisme te grijpen. En door dit te zien kun je dan een keuze maken of wel of niet er in mee te gaan. Hiermee zal ik je begeleiden zodat jij ook meer inzicht krijgt in hoe jij met lastige situaties omgaat.

Het pad van zelfontdekking

Het pad van zelfontdekking gaat hand in hand met het fysieke avontuur van kilometers afleggen, waardoor de retraite niet alleen een lichamelijke, maar ook een spirituele reis is. Monique fungeert als een wegwijzer op deze innerlijke ontdekkingsreis, waarbij je wordt geholpen om de betekenis achter de uitdagingen te begrijpen en je persoonlijke groei te omarmen.

Aan het einde van de retraite wordt niet alleen de prachtige natuur van Zweden bewonderd, maar ook de innerlijke landschappen die verkend zijn, waardoor je met hernieuwde zelfkennis en wijsheid terugkeert naar het dagelijks leven.

De Sami en haar prachtige cultuur

De Sami-cultuur in Zweeds Lapland is doordrenkt van een diep respect voor de natuur, waarbij het samenleven met het omringende landschap centraal staat.

De manier waarop de Sami-gemeenschap harmonieus samengaat met de natuur dient als een waardevolle les op zich, waarbij elk aspect van hun levensstijl doordrongen is van een diepe verbinding met het land en zijn bronnen.

Leven als een Sami, met de natuur zonder alle moderne hulpmiddelen is als een  coachings sessie en biedt unieke inzichten in hoe men in balans kan leven met de omgeving, waarbij de natuur niet alleen als een hulpbron, maar als een integraal deel van het dagelijks bestaan wordt beschouwd.

Een ander perspectief

De Sami-wijsheden bieden een perspectief op leiderschap, gemeenschapszin en duurzaamheid dat diep geworteld is in het begrip van de natuurlijke cycli en ecosystemen.

Door deze samenkomst van Sami-cultuur, natuur en coaching ontstaat er een unieke gelegenheid om waardevolle levenslessen te leren over het evenwicht tussen jou als mens en natuur, met de mogelijkheid om deze inzichten in jouw dagelijks leven toe te passen.

De lange tochten door Zwedens ongerepte gebieden dienen niet alleen als een fysieke uitdaging, maar ook als een gelegenheid om een diepere connectie met de natuur te ervaren.

Het ontdekken van de wilde kant van Zweden in zijn meest natuurlijke staat is een betoverende ervaring, waarbij de schoonheid van de natuur en de mogelijkheid om in de wildernis te wandelen samenkomen voor een onvergetelijk avontuur. Deze retraite naar Zweden heeft het allemaal!