Zweeds Lapland Wildlife - Coaching - Hiking Retreat
04 aug 2024 - 11 aug 2024

   Zweeds Lapland Wildlife - Coaching - Hiking Retreat

   Deze retreat voor 1 juli boeken wegens de organisatie!

   Deze retreat naar Zweeds Lapland – Sápmi – is een topper, je ontmoet een unieke mix van ongetemde natuur, rendieren en cultureel erfgoed. Zweeds Lapland loopt vanaf midden Zweden naar het Noorden. Hier leven oerbossen, bergen, gletsjers en vrij stromende rivieren met elkaar, samen met de inheemse *Sami-gemeenschap sinds millennia. Er is géén andere plaats op het vasteland van Europa met zulke uitgestrekte, onbewoonde en originele landschappen als Zweeds Lapland

   Hoe fit moet je zijn voor deze retreat?
   Je neemt je eigen rugzak mee met maximaal 20 kilo. Met die rugzak loop je ongeveer 15 km per dag. 

   Coaching en Hiking

   Je gaat op pad met je coach, Monique en met de Nederlandse gekwalificeerde Wildlife-gids Victor. Je gaat genieten van zijn boeiende verhalen over de natuur en de Sami cultuur. En van Monique ga je, al lopend met je licht gewicht rugzak, inzichten krijgen. Je bent je heel bewust dat je door de ongerepte natuur loopt en dat je de voetsporen volgt van de Sami's. 

   Transformatie

   Er is geen afleiding meer en je wordt mede door de coaching van Monique uitgedaagd om in jezelf naar binnen te gaan en te ontdekken wie jij bent in deze omstandigheden. Samen met Monique leer je te reflecteren. Deze reis geeft inzicht, stukje acceptatie en aanvaarding over dat wat leeft in jou. Hoe kun je hier liefdevol mee omgaan? Pas als je jezelf compleet accepteert met alles wat je over jezelf leert en tegenkomt, kun je grenzen verleggen en op jezelf gaan bouwen.

   Angst

   Momenteel ervaren veel mensen angst. De invloed van de media en anderen hebben onbewust toch impact. Hoe vind je hierin jouw weg? Heeft angst invloed op de manier waarop je leeft? Op de keuzes die je maakt? Houdt de angst je klein en durf je geen dingen te doen buiten je comfortzone? 

   Juist deze retreat stimuleert je uit om te ervaren hoe jij je angst kan overwinnen en hoe je letterlijk stap voor stap jezelf wordt!

   Wat ga je tegen komen?

   • Hoe ga jij om met een situatie als die niet is zoals jij die wellicht had verwacht?
   • Welke (belemmerende) overtuigingen heb je dan?
   • Hoe ga je om met weerstand of misschien zelfs irritatie?
   • Durf jij je grenzen te verleggen en mee te bewegen met wat er zich aandient?
   • En durf jij eerlijk toe te geven wat er echt in je omgaat?
   • Hoe is dat voor jou om dit te erkennen?

   ‘The body keeps the score’

   De rode draad in het werk van Monique is the ‘body keeps the score’. Alles wat je meemaakt, slaat zich op in je lichaam, zelfs op celniveau. Als je hier niets mee doet of als je mind denkt dat het er niet meer toe doet of als je iets verwerkt hebt of er klaar mee bent. Dan geeft je lichaam je heel precies terug of dit ook werkelijk zo is. Je lichaam houdt de score bij! 

   Heb je teveel spanning in je lichaam? Dan leer je in dit retreat hoe jij je lichaam kunt inzetten om eindelijk die hoogspanning te ontladen en los te laten. In culturen zoals de Sami's, die nog dicht bij de natuur staan, gebeurt dit proces zonder teveel denken. Ze leven dan ook veel meer in het hier en nu. 

    

   Je leeft als een Nomade

   Deze week leef jij als een nomade, je trekt elke dag met je rugzak en tent door dit prachtig gebied; je slaapt onder de heldere sterrenhemel, je wast jezelf in het kraakheldere water van de rivier… Kortom je laat alles los aan comfort en gewoonten. Het eten wat je tijdens deze tocht eet is het hoogst noodzakelijke. Je eet een reep als ontbijt en lunch waar de juiste calorieën inzitten om de dag te kunnen lopen. En ’s avonds los je jouw gevriesdroogde maaltijd in water op en warm je dit op. Een mooie uitdaging is om te ervaren wat dit met jou doet en tevens ook te ontdekken of je ook wat in de natuur kunt vinden dat een aanvulling kan zijn op je voeding.

   De Sami-cultuur

   *De Sami is een volk dat haar tradities levend houdt. Ondanks, dat al veel jongeren inmiddels geïntegreerd zijn in het moderne Scandinavische leven, ondergaat de Sami-cultuur een opleving. De laatste jaren is er in onze wereld een beweging in gang gezet, die het behoud van tradities en het leven met de natuur in stand wil houden. De Sami’s leven van visvangst en de verkoop van vlees, melk en huiden van rendieren. Ze hebben een eigen klederdracht, die heel kleurrijk is en ook een eigen taal. 

   De traditionele Sami-muziek wordt vaak ‘Joik’ genoemd. Joik is echter maar één van de drie muziekmodi die de Sami ontwikkeld hebben. Joik is door onderzoekers beschreven als een van de oudste muzikale tradities in Europa. Het muzikale element is de centrale focus en is gericht op een bepaalde gevoelstoestand of op de essentie van een onderwerp in een melodie te gieten. Deze muziek is een tijdlang verboden geweest in Scandinavië omdat de teksten te provocerend zouden zijn. Zoals op heel de wereld volkeren die niet zijn mee ontwikkeld, worden onderdrukt, gebeurt dit ook bij de Sami. 

   Monique en Victor

   Naast dat je veel leert over de Sami-cultuur, die als een spiegel dient voor jouw ontwikkeling, de wildernis, en hoe je ‘back to basic’ leeft, brengt de coaching een nieuw evenwicht in jou.

   Monique en Victor zijn op elkaar ingespeeld en brengen hun kennis en ervaring met plezier. Beide zijn ze zeer ervaren reisbegeleiders en ze staan voor je klaar.

   Monique werkt holistisch en betrekt het lichaam bij de mind. Je krijgt een uitgebreid aanbod van groep coaching, Body-mind, yoga, ademhaling technieken, mindfulness, meditatie en Qigong. Als je ontspant, kom je in contact met jezelf en leer je de signalen die je lichaam je geeft sneller te begrijpen. Als je naar je lichaam leert luisteren, zal je hart je ingeven wat jij nu écht wilt en hoef je niet meer zo lang te piekeren.

   Victor is de Nederlandse gekwalificeerde en ervaren Wildlife-gids met 10 jaar ervaring en gecertificeerd Wilderness Advanced First Aid Professional. Victor creëert een positieve en veilige omgeving. Als wildernisgids in Zweden heeft hij een uitgebreide kennis van de lokale flora en fauna, evenals de beste routes en geheime plekjes om te verkennen. Hij staat klaar om anderen te begeleiden en te inspireren om de natuur te ontdekken en de wildernis te ervaren op een unieke en avontuurlijke manier. 

   Zin om mee te gaan, boek dan voor 1 juli!

    

  • Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen dit fit zijn, een avontuur en uitdaging aan willen gaan met zichzelf, de natuur en de Sami cultuur. 

   We vragen een verklaring aan jou rond deze thema's: dat je  geen ernstige gezondheidsaandoeningen hebt die je prestaties
   kunnen beïnvloeden, waaronder hartproblemen, epilepsie, astma, diabetes, significante longaandoeningen.

  • Deze fantastische reis is 8 dagen en kost €2495,- per persoon inclusief BTW 
   De reis gaat door met minimaal 6 en maximaal 8 mensen. Boek tijdig!

   Inclusief

   • Programma van Monique
   • Wildlife programma Victor
   • 5 overnachtingen in eigen tentje
   • 2 overnachtingen gedeelde kamer hostel + 2 diners
   • Tent, waterfles, pannetje, matje, gasbrander, hoofdlampje, muts
   • Slaapzak meenemen
   • Voor onderweg: 1x ochtend meal2go of muesli, 1x meal2go of muesli, 1x avond maaltijd. (gedroogde energierijke voeding)

   Exclusief

   • €50,- boekingskosten
   • eten en drinken buiten het programma om
   • Excusies buiten het programma om
   • Vlucht, trein en bus

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €2695,-  Bel gerust voor meer info.

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Monique

   Monique is trauma expert en coach, zij zorgt ervoor dat jij weer de omslag maakt naar echt plezier te ervaren in je leven. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van pijnvermijding en verslaving en haar kernwaarden zijn onafhankelijk, authentiek, humor, zelfkennis, ondernemend, groei, gezondheid, bekwaam, muzikaal en spiritueel.

   Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast, altijd vanuit oprechte aandacht.

   Monique heeft na een propedeuse Psychologie en het behalen van de module cognitieve gedragstherapie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Daarna bestudeerde zij de oosterse geneeswijzen. 

   Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie, familie opstellingen en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

   Victor

   Victor (43 jaar) woont al lange tijd in Zweden. Hij is een ervaren wildernisgids met 10 jaar ervaring en gecertificeerd Wilderness Advanced First Aid Professional. Zijn passie ligt in de buitenlucht en de natuur. Het geeft hem een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur. 

   Naast zijn liefde voor de zomeravonturen, is hij ook dol op snowboarden en winterkamperen. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen, kent de plekken en de landschappen door en door. Victor creëert een positieve en veilige omgeving. Als wildernisgids in Zweden heeft hij een uitgebreide kennis van de lokale flora en fauna, evenals de beste routes en geheime plekjes om te verkennen. Hij staat klaar om anderen te begeleiden en te inspireren om de natuur te ontdekken en de wildernis te ervaren op een unieke en avontuurlijke manier. 

   Victor gelooft in het delen van kennis en ervaringen, en is altijd enthousiast om anderen te leren over de schoonheid van de natuur. 

   Hij kijkt ernaar uit om samen onvergetelijke herinneringen te maken in de prachtige Zweedse wildernis. Laten we samen op ontdekkingstocht gaan en de schoonheid van de natuur ervaren! 

  • De Hike

   Dag 1

   Aankomst in Åre (Jämtland) Totaal: 2000 km (van Amsterdam)

   Met het vliegtuig vlieg je naar Trondheim (Noorwegen). Daarna met de trein naar Åre (3 uur) waar je wordt opgehaald met de trein/bus. De eerste nacht overnachten en dineren we in VålådalenFjällstatio hostel

   Dag 2

   Vålådalennaar Kroktjärnarna

   Totaal: 14km

   Makkelijke opstart met een wat pittigere finish. Je loopt 2x 7km. Einde van de middag bouwen we ons tentenkamp op bij het meer.

   Dag 3 en 4

   Kroktjärnarnanaar LunndörrenFjällstuga

   Totaal: 2 keer 10km

   De route is een stuk vlakker. Na de Vålåstugorna lopen we langs de grote rivier op met kristalhelder water richting Lunndörren.

   De Lunndörrenzijn op zichzelf al een adembenemend natuur wonder en zeker wanneer je bedenkt dat je nu in Sami woon

   en werkgebied bent.

   Dag 5

   LunndörrenFjällstuga-Issjödalen

   Totaal: 6km

   Vandaag een kort tochtje naar de Isjödalen. Hier bevindt zich een natuur wondertje. Piramiden (van zand)

   We kamperen op het terrein van de Sami. We zullen zeker rendieren tegenkomen. Het terrein is vlak en het uitzicht is fantastisch.

   Dag 6

   Issjödalen–Grönvallen–Vålådalen

   Totaal: we lopen 14km

   Dag 7

   We lopen verder naar Grönvallen. Een Sami-nederzetting nog steeds in

   gebruik. Daarna lopen we verder naar Vålådalen, ons startpunt. Hier kunnen we lekker douchen en weer genieten van een echt diner.

   Dag 8

   Vålådalen-Are

   Je hebt vandaag een lange reis naar de luchthaven. Je wordt gebracht naar het treinstation in Åre, daar pak je de trein, de rit duurt 3 uur naar Trondheim.

   Vanaf Trondheim vliegen naar Amsterdam. (Of je kiest ervoor nog een nacht langer te blijven in Trondheim)

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Hoe reis je?

   Je vliegt naar Trondheim (Noorwegen).Je neemt een vroege ochtendvlucht. Zoek hier
   Daarna neem je de trein naar Åre (Zweden) duurt 3 uur

  • Reiservaringen van deelnemers

  • Klimaat Zweden

   Åre - Zweden heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Åre is 4°C en er valt in een jaar tijd 443 mm regen. Het is 99 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 86% en een UV-index van 2. Gemiddeld temperatuur: tussen 13 en 17 graden.

   Zweden kent een landklimaat met meestal warme, droge zomers en koude winters met sneeuw. Het Zweedse binnenland is kouder dan de kustregio. Vooral langs de Botnische Golf vriest het zeewater dicht in strenge winters. In Lapland begint de winter eind september of begin oktober. De temperatuur kan dan in de winter dalen tot wel -40⁰ Celsius. Deze extreme temperaturen worden enigszins draaglijk gemaakt door de droge kou en weinig wind.

   Zweden ligt op dezelfde breedtegraad als bijvoorbeeld Canada, Alaska, Groenland en Siberië. In vergelijk met deze landen/regio’s heeft Zweden dankzij de gunstige invloed van de warme golfstroom echter een hogere gemiddelde jaartemperatuur. 

   Valuta in Zweden

   In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Ter indicatie: 10 Zweedse kroon is 0,98 eurocent. In grensgebieden van Zweden kun je in sommige gevallen nog met de Euro betalen. Je kunt contant geld meenemen op reis, want op veel plekken kun je dit makkelijk wisselen. In het openbaar vervoer kun je niet met cash betalen.

   Pinnen is erg populair in Zweden. Je Nederlandse bankpas en creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd. Met veel bankpassen kun je tot € 500,- per dag pinnen. Pas dit limiet aan als je verwacht dat je deze grens passeert. Doordat Zweden geen land is met de Euro als munteenheid betaal je per pinopname een extra vergoeding. Probeer daarom je pintransacties te beperken.

   Reisdocumenten en visuminformatie 

   Met een geldig paspoort of identiteitskaart kun je naar Zweden reizen en er vrij rondreizen. Een visum is niet nodig.

   Welke vaccinaties zijn nodig voor Zweden?

   Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties waar je aan hoeft te denken bij een vakantie naar Zweden.

   Lokale alarmnummers

   Het algemene alarmnummer van Zweden is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112. Hiermee bereik je politie, ambulance en brandweer.

   Welke Taal wordt gesproken

   Zweeds. Meer richting het noorden spreken kleine bevolkingsgroepen ook Fins en Laps.
   Een groot gedeelte van de bevolking kan goed Engels, waardoor je je makkelijk verstaanbaar kunt maken.

   Cultuur Zweden

   Zweden zijn zeer sociaal. Ruim 90% van de bevolking hangt het christendom aan. In het noorden van Zweden leven de Lappen. Dit zijn zo’n 15.000 mensen die een eigen taal spreken en voornamelijk op het platteland en in de visserij werken. In Zweden is het gebruikelijk om ongeveer 5% fooi te geven bij tevredenheid. Het niet verplicht, maar wel vaak de gewoonte om taxikosten af te ronden naar boven. Afdingen is in Zweden niet gebruikelijk.  

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Vålådalen » » Zweden

  Vålådalen is een natuurreservaat in het Zweedse landschap Jämtland. Het reservaat beslaat 117.500 hectare en is gelegen in de gemeente Åre. Haar naam kreeg ze van de rivier Vålån.

  In de zomer is het een populair gebied onder wandelaars, in de winter is het een ski- en wintersport gebied. In de buurt van het dorp Vålådalen zijn enkele skiliften. Bij buitenlandse bezoekers is Vålådalen nog relatief onbekend, je zult er dan ook voornamelijk Zweden en Noren tegenkomen.
   

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).