Margo is allround coach

Zij is expert op het gebied van bindingsangst.

Pim op retreat voor zijn Verlatings- en Bindingsangst

Verlatings-en bindingsangst zijn van dezelfde familie. Ze zijn erg op elkaar gesteld en vaak kan de ene niet zonder de ander. Daarom zie je in relaties ook vaak dat die twee elkaar aantrekken als een magneet. Waar de ene partner verlatingsangst heeft, heeft de andere vaak bindingsangst. Dit aantrekken van elkaar gebeurt meestal onbewust omdat jullie het gedrag in elkaar herkennen. Overigens is dit gedrag vaak bij TwinFlames-relaties te zien.

Op retreat Indonesië

Tijdens een individueel retreat in Indonesië wil Pim (32 jaar) de diepte in om te begrijpen waar zijn bindingsangst vandaan komt en hoe hij dit onder controle kan krijgen. Hij vroeg zich zelf af waarom hij geen vaste relatie in stand kon houden. Steeds na een zelfde periode in iedere relatie (ongeveer 2-3 jaar) krijgt hij het Spaans benauwd en het voelt of zijn keel steeds verder wordt dichtgeknepen. Met zijn partner praten wordt steeds lastiger en eindigt vaak in ruzie. Hierdoor voelt hij zich schuldig en een mislukkeling. Hij snapt niet waar dit toch steeds vandaan komt want hij houdt oprecht van zijn partner!

Afweermechanisme

Margo, zijn coach legt al snel de vinger op de zere plek. Pim heeft in zijn kindertijd een aantal situaties ervaren waardoor hij zich niet gezien en gehoord voelde. Het leken toen ‘kleine dingetjes’ maar doordat de afweermechanismen van Pim getriggerd werden toen, doen ze nu dat nog steeds. Zelfs al is hij nu een volwassen man en hij feitelijk deze afweermechanismen helemaal niet meer nodig heeft.  De meest bekende is de primaire afweer en bestaat uit alle gedachten en gevoelens die inhouden dat er iets met ons mis is.

Door middel van gespreken en analyseren van “inner-child” situaties komt Pim tot het besef waar zijn angst om zich te binden vandaan komt. Want als je je bindt kan je namelijk ook weer verlaten worden. En dat is precies de angst die daaronder zit. Herken jij jezelf in dit verhaal? Bekijk dan de body&mind retreat naar Indonesië

Bewustwording en ontspanning

Tijdens het retreat in Indonesié begint Pim in de ochtend met een meditatie, gevolgd door een yoga sessie. In het begin is het moeilijk voor hem om zich over te geven aan de rust en aan het naar binnen keren tijdens de meditaties. Maar het gaat iedere dag beter en ook de yoga lessen begint hij zeer te waarderen omdat hij al snel merkt dat zijn lijf soepeler wordt en ook beseft hoe belangrijk zijn ademhaling is.

Pim raakt uitermate relaxed van de energy-healings en hij merkt vooral dat er zaken uit het verleden los gelaten mogen en kunnen worden. De creatieve uitingen door het maken van een Moodboard of een ochtendje strandjutten zorgen ervoor dat hij kan communiceren zonder woorden te hoeven gebruiken.

Een dagje snorkelen in de magische onderwaterwereld van de Javazee geeft zoveel connectie met alles wat zich onder het wateroppervlak afspeelt dat Pim zich plotseling enorm dankbaar voelt. Dat zelfde gevoel wordt ook bij hem opgeroepen als hij samen met Margo een hike door de jungle maakt of de plaatselijke waterval bezoekt en alles letterlijk van zich af voelt spoelen.

Analyse en herkenning

Door de coaching gesprekken met Margo, die o.a. de P.R.I.*  methode gebruikt, krijgt Pim steeds meer inzicht hoe zijn kindertijd van invloed is op zijn huidige leven. Hij komt erachter welk afweermechanisme(n) hij gebruikt en hij begint hierdoor bepaalde patronen in zijn leven te ontdekken. Door zichzelf te observeren en situaties te analyseren is hij zich bewust aan het worden welke overlevingsstrategieën hij nu het meest gebruikt terwijl dat niet meer nodig is. Door dit te (h)erkennen is de grootste slag al gemaakt.

Naar huis

Na 10 dagen gaat Pim weer naar huis. Zijn ogen sprankelen weer, hij ziet er relaxed en uitgerust uit. De frons tussen zijn ogen is zeker voor de helft verminderd. Maar hij is er nog niet! Pim zal ook als hij straks weer in zijn gewone omgeving is aan zich zelf moeten blijven werken. Maar zoals hij nu vertrekt na dit 10-daagse individuele retreat vanuit Indonesië kunnen we zeggen dat dit een hele goede start is voor zijn proces!

Herken jij jezelf in dit verhaal? Bekijk dan de body&mind retreat naar Indonesië

 

* P.R.I.: Past Reality Integration (Ingeborg Bosch): Past Reality Integration (PRI) leert mensen zichzelf te bevrijden uit de greep van destructieve gevoelens en gedragingen zoals angst, somberheid, stress, boosheid en verslavingen. PRI beschouwt ze als afweren (overlevingsstrategieën) die dienen als bescherming tegen pijn uit het verleden.