Waar zijn de spirituele mannen

Waar zijn de spirituele mannen Ralph, die vraag krijg ik wel eens van vrouwen, want ze missen de mannen.
Wat mis je dan is mijn vraag?
Nou het mannelijke, de kracht, geen bullshit, jullie ballen en begrenzing.
Ok dat is mooi

Mannelijkheid

Toen ik dat kleine mannetje was had ik geen idee over mannelijkheid en hoe zich dat in mijn leven zou manifesteren. Dat jongetje was niet mee bezig wat hij later zou worden. Dan komt er een moment waarop je ergens in wordt gedrukt (en ja dat is ook al zo met de geboorte want je komt in het systeem terecht) en je gaat naar school.
Want je moet later iets worden waarmee je geld verdient en hoe meer promotie je maakt hoe meer je krijgt. Dan kan je een zorgeloos leven hebben. Zie de Mannen retreats

Prestatie gerichte circus

In dit op tekort en prestatie gericht circus gaat het mannelijke voor een groot deel verloren want er wordt geleefd vanuit het hoofd omdat er iets nodig is vanuit 'je moet er iets voor doen'. Burn out ligt op de loer, net zoals depressie.
Verslavingen worden de afleiding zodat ze niet hoeven te voelen hoe diep de frustratie zit, en zo verliezen mannen al hun authentieke en liefdevolle kracht.

Opvoeding

Opvoeding speelt ook mee want wat heb je van je vader meegekregen op het gebeid van mannelijkheid en hij van zijn vader enz, enz, enz. Dit is de lijn van de daadkracht, van je ballen die je je eigen keuzes laten maken.
Mannelijk, helder, duidelijk en oprecht. Ik wist wel dat ik iets krachtigs miste in mij en ik heb dat kleine jongetje weer mee moeten leren nemen in mijn pad van de man.
Zonder hem wordt het een Mission impossible.

Hij is cruciaal in het beleven van mannelijkheid want onschuld en spelen zijn essentiële onderdelen van dat MANnelijk zijn.
Het jongetje wil meedoen. Vrij van loyaal zijn aan iets of iemand.

Eigenlijk is het mannelijke kleingehouden en alles wat wordt onderdrukt vind toch wel zijn weg naar buiten. In dit geval komt er dan een onvolwassen mannelijkheid naar buiten die zich voedt met valse macht, of een man die zich helemaal terugtrekt in zijn grot als een kluizenaar.

Vraag van de vrouwen: Bedoelen jullie dan die Mannen?

Ja wordt er gezegd, Mannen die mij iets terug durven te geven en niet over zich heen laten lopen. Mannen die eerlijk zijn en in verbinding kunnen blijven.
Ik stel jullie gerust want ze zijn er. Ze komen van ver, het kost tijd maar we komen eraan. Als mannen niet meer manipuleerbaar zijn (hart en ballen verbonden) worden ze een mooie spiegel, ook voor vrouwen.

En als we er dan zijn mag je ons ontvangen in dat wat we terug geven als er geprojecteerd wordt.
Dan mogen vrouwen de mannen ontvangen in hun liefde en ook al lijkt het soms zo te zijn dat de liefde er niet is, diep van binnen is die er wel.

Iedere man doet dingen vanuit liefde want als het mannenhart iets bevat is een grote doses liefde, nu mogen we die liefde gaan verbinden met onze ballen en dan is het feest.

Dan komt mannelijkheid in de wereld die echt een verschil kan maken. Het hart is erbij en het kleine jongetje is blij, want hij hoort er ook bij.

Ga jij ook mee met de Mannen retreat naar Tanzania?