Mensen zijn natuurwezens

De zomersafari in Ngorongoro en Serengeti is een reis met de elementen. Het hart hiervan wordt gevormd door de vierdaagse trekking door het ongerepte Ngorongoro en de aankomst in het surrealistische landschap van Lake Natron.
In de avonden kan er een koude wind zijn die aan de tenten trekt. Het vuur wordt hoog opgestookt. De aarde is droog. De meren hebben zich teruggetrokken. In Lake Natron is het warm en stoffig. De waterval brengt verkoeling en plezier.

De elementen

Je kunt erover klagen en dat doen we ook veel in het westen. We houden niet van ongemak en ook onze reizigers komen dat tegen. Weg willen van het ongemak. Onrustig worden van de wind en daarvan wakker gaan liggen.
De uitnodiging tijdens deze mindful reis is om dichtbij de elementen te blijven. Ren er niet voor weg. Kijk eens naar de onderliggende zorg. Blijf bij de wind, het vuur, de zon, de aarde.
Als de zorgen gaan liggen, en ons Mindful programma helpt je daarbij, staat het natuurwezen dat je bent op. De elementen zijn je vertrouwd. Ze brengen je in contact met je oerkracht. Je bestaat uit deze elementen. Je bent ze.

De drukte in je hoofd stopt

In dit oerland word je opnieuw geboren als natuurmens. Je neemt het land waar, de eindeloze ruimte, de oerstilte, de wind, de zon, de bergen. Je bent de waarnemer daarvan. Alleen dat. En je bent er ongescheiden mee verbonden. In die verbinding is de wortel van je kracht te vinden. Ai wat zijn we hier ver vandaan van geraakt met alle gevolgen vandien.

Jezelf herontdekken

In jou als natuurwezen is geen drama, geen trauma, te ontdekken. Alleen kracht, pure kracht. Het is een feest van thuiskomen.
Jezelf herontdekken als natuurwezen is moeilijker in het veilige, georganiseerde Westen. De natuur spiegelt minder je oerkracht dan de wilde natuur en de oertribes in Afrika. Die spiegel helpt. Het herontdekken van je oerkracht is essentieel om de problemen van de aarde op te lossen.
Want we zijn bang voor de natuur en dat maakt dat we krampachtig vasthouden aan onze luxe, comfortabele levens.
Welkom in Tanzania!

Toelaten is de eerste en moeilijkste stap op weg naar zelfacceptatie
Zelfacceptatie is de tweede stap op weg naar je vrije natuur.

Mindful/wandelsafari retraite Ngorongoro

Ngorongoro Krater Hoogland is magische natuur met eindeloze ruimte en volledige stilte. Vanuit die ruimte en stilte begin je te voet onze eigen innerlijke reis. Al wandelend verbind jij je met de weidse natuur en de Masai. 

De (wandel)meditaties zorgden er voor dat ik alles intenser beleefde en de schoonheid van het Afrikaanse landschap meer ging zien.

Vanuit acceptatie naar meer vrijheid

Tijdens deze reis weven we een bijzonder spiritueel programma door de dagen heen. Het doel is om ruimte te maken voor wat je in de weg zit, te voelen wat er over te voelen is, schoon te maken wat er nog plakt en door de jungle heen te gaan zien welke schat er in je verscholen ligt.

Je leert wat er nodig is om meer vanuit ontspanning te leven ongeacht de omstandigheden waarin je verkeert. Je maakt deze reis met liefde en respect voor alles wat zich aandient. Alles is welkom onderweg naar het doel om het grote avontuur dat het leven is en dat jij bent ten volle te ervaren. Lees verder