Coaching, therapie, wat werkt wanneer?

Eén miljoen mensen zoeken jaarlijks hulp voor hun psychische problemen, bijvoorbeeld bij een depressie. Op dit moment staan angststoornissen op de derde plaats van ziekten die voor de samenleving de grootste last vormen. Depressie staat op nummer vier, nog voor longkanker. Ook andere problemen of ontwikkelings vragen verdienen aandacht. En daar zijn juist onze coaching reizen geschikt voor. We nodigen je uit om in actie te komen....

Coaching reizen met Spirituele Vakantie reizen

Coaching, therapie, wat werkt wanneer?Wij organiseren coaching reizen voor kleine groepen. Hoewel ieder wel aan zijn of haar eigen vragen werkt wordt ook de hulp van de groep ingeschakeld. Dat werkt spiegelend en geeft herkenning.

Diana Bergsma is je coach en zij werkt vanuit de dynamische coaching. Dynamische werkvormen zijn zoals: stemexpressie, rollenspel, opstellingen, beeldend vormen, Voice Dialoque, gesprekken. Met deze werkvormen ga je al snel uit je hoofd en ga je voelen. 

Veel deelnemers komen mee omdat ze last hebben van stress, spanning, conflicten, scheiding, onzekerheid. Zij hebben vragen over hun leven en werk en willen keuzes maken. Lees meer over onze doelgroep

Individuele Coaching retraite

Jouw ontwikkelingsweg is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Negatieve en ingrijpende ervaringen zijn bedoeld om jezelf tot een beter mens te maken, nietwaar? 
Heb je vragen rondom deze thema's?

  • conflicten op je werk en privé
  • conflicten in je relatie, partner, kind e.d.
  • stress, paniek, angst
  • communicatie, assertiviteit, grenzen
  • verwerken van ziekte en trauma (b.v. seksueel misbruik, kanker)
  • negatief zelfbeeld, eigenwaarde en zelfvertrouwen 
  • verandering van werk, burn-out, scheiding

Je veilig en welkom voelen is erg belangrijk. Dat is het vertrekpunt van Diana. Geen enkele coaching werkt als jij je niet veilig voelt. Diana neemt de tijd voor je, ze luistert en is geduldig. Haar manier van aanpak is veelzijdig, helder, warm en confronterend. Diana heeft zelf een harde leerschool gehad in het leven en weet hoe belangrijk het is om door te zetten en moed te houden. Door haar manier van coachen, ervaren mensen een enorme sprong en diepte in hun proces. 

Wil je meer weten over de coaching reizen
Wil je meer weten over de individuele coaching retraite?

 Bel naar 0639804150. Of neem eens een kijkje bij onze reizen. KLIK hier


 

Maar welke coaching - therapieën zijn er? 

Cognitieve gedragstherapie
Binnen de cognitieve gedragstherapie word de nadruk de ene keer meer op de manier van denken en interpreteren gelegd, de andere keer meer op de manier van het doen en laten. De behandelingen zijn gericht op de klachten of problemen waar men zelf mee komt. Gemiddeld genomen kan van tussen de tien en vijfentwintig sessies uit gegaan worden.

Psychoanalyse therapie
Het doel van psychoanalyse therapie is het bewust maken van verborgen gedachten en gevoelens ontstaan door problemen in het verleden. Dit opent nieuwe deuren zodat in de toekomst op een andere manier om kan worden gegaan met deze situaties. Het kan een zeer intensieve therapie zijn.

Cliëntgerichte psychotherapie
In de eerste plaats is dit een therapie waarbij de cliënt, als persoon centraal staat. In de tweede plaats houdt het in dat dat je de therapie helemaal zelf kunt invullen en hoe ver je daarin wil gaan. Waard om te melden is nog dat de therapeut niet aan één manier van werken vastzit, maar meerdere benaderingswijzen heeft.

Relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie)
Kenmerkend voor deze vormen van therapie is dat partners of gezinsleden meestal samen in therapie zijn. In de therapie staan de problemen van een of meerdere personen centraal.

In de therapie kunnen ze zich bewust worden van onderlinge reacties op elkaar en begrijpen welke invloed zij op anderen hebben. De relatie of het gezin wordt als ‘systeem’ gezien dat op een bepaalde manier werkt, of juist niet goed werkt.

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.