In gesprek met Margo, over de Jongeren reis

Margo is expert in het werken met jongeren tussen de 18- 25 jaar.

Door haar vele ervaring en interesse geeft Margo met plezier jongeren reizen 'The Challenge." Niet alleen de jongeren vinden het een fantastische retreat ook Margo vindt het een feestje om de coaching/begeleiding te doen. De jongeren tussen 18 en 25 jaar krijgen een uitgebreid pakket aan o.a.: Indonesische traditionele massage, Hiking naar de waterval, Coaching sessies in de groep en individueel, Eiland verkennen met een scooter, Deelname twee workshops en/of ceremonies, Snorkeltour op vissersboot, Kampvuur en barbecue op het privéstrand.

Ook financieel komen we jongeren tegemoet, ze krijgen een 8-daags retreat met een jongeren-prijsje omdat we ons realiseren dat de bankrekening wellicht nog niet toereikend is voor een “volwassen” retreat. 

Oscar: Ik heb geleerd om open en in het moment blijven en vertrouwen. Ik vond het soms moeilijk om te delen, helemaal voor meerdere mensen tegelijk, als dat van me gevraagd werd. Ik heb een stukje verwondering teruggevonden. 

Margo: “Zelf vind ik het enorm belangrijk dat juist jongeren de kans krijgen om een retreat te volgen bij ons. Ik ben namelijk best onder de indruk van de impact die de pandemie heeft gehad op jongeren. Ze zijn op zoek naar zichzelf én ook naar zelf- en spirituele ontwikkeling. Vaak zijn deze jongeren (tijdelijk) gestopt met hun studie en pakken een tussenjaar. Ze vragen zich af waartoe ze ‘op aard’ zijn en gaan op zoek via het internet naar iets wat hen aanspreekt. Velen gaan bijvoorbeeld op reis voor langere tijd en vinden het heel fijn om bij ons te starten, zodat ze empowered en vol vertrouwen aan hun avontuur kunnen beginnen. Gelukkig weten al een heleboel jongeren hun weg naar ons te vinden!”

Extra Jongeren kamers

Dit is de reden dat Margo besloten heeft om vier extra kamers speciaal voor jongeren (met beperkt budget) te bouwen. Wellicht wat minder chique dan de traditionele houten Joglo’s maar door de stenen bouw, praktisch, goed onderhouden en toch met al de faciliteiten van het resort. Daarnaast een lekker terras, met zeezicht. En… direct naast de nieuwe koffiebar.

Hoe ziet zo’n jongeren retreat er dan uit?

We gaan aan de slag met de levensvragen van de jongeren, als ze zich opgeven voor de retreat krijgen de jongeren een intake waarbij hun persoonlijke doelen worden besproken. Deze doelen staan dan ook voorop tijdens de retreat en krijgen ze een persoonlijke plan van aanpak. Margo weet uit ervaring dat juist door middel van beweging, denk aan yoga, jungle-wandeling en hiking. Een uitdaging waardoor ze hun grenzen verleggen! Lees de ervaringen van de jongen.

Margo weet altijd de juiste snaar te raken als ze jongeren helpt verbinding te maken met hun hart via meditaties, ceremonies en creatieve werkvormen. 

Amelie: Ik heb ook meer duidelijkheid gekregen over bepaalde angsten die ik heb. Ik herken de angst nu beter. Ook ben ik bij bepaalde emoties gekomen die ik hiervoor een beetje had weggestopt.

Avontuur en Uitdaging

Het leuke aan deze jongeren reis is dat ze ook het avontuur opzoeken door bijvoorbeeld een nacht te kamperen op een onbewoond eiland waar de jongeren zelf verantwoordelijk zijn voor hun avondeten (spearfishing, lato zoeken, koken op een kampvuur). Dit alles onder begeleiding van onze Wawan, een lokale jongeman die bij ons woont. Hij heeft jaren in de jungle in Kalimantan geleefd en daardoor heeft hij een grote kennis van overleven in de jungle. Wawan deelt graag met enthousiasme zijn ervaringen en laat zien wat de impact is om zo dicht in de natuur te staan. 

Eindelijk...Offline

Nog zo’n uitdaging in dit retreat is het compleet afgesloten zijn van het mobieltje; géén sociale media, géén Whatsappjes, géén internet... Alleen maar jij en jezelf. Dat klinkt spannend maar de reacties na zo’n week spreken boekdelen! Natuurlijk mag je wel een app sturen naar je thuisfront om hun te laten weten dat alles goed met je gaat!

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en zoek je de combinatie van zelfontwikkeling, avontuur, maar ook uitdagingen? Boek dan je plek!

De Jongeren reizen 2024

The Challenge Groepsretreat Indonesië Maart
 16 - 23 mrt 2024

The Challenge Groepsretreat Indonesië Okt
 12  - 19 okt 2024

Uiteraard kun je met ons overleggen over een eventuele rondreis Java of Bali.