Wandel Safari reis voor Mannen Tanzania

Na een erg vervelende ervaring in mijn leven ben ik opzoek gegaan naar een retreat om mijzelf weer terug te vinden. In plaats van een retreat vond ik de 14 daagse wandel safari reis naar Tanzania. Voor mij was dit de beste investering die ik in de afgelopen jaren en misschien wel in mijn leven heb gedaan. Een echte investering in mijzelf.

De mannenreis waarop we gingen heeft mijn verwachtingen (hoe weet je nou eigenlijk wat je ervan moet verwachten) keer op keer overtroffen. Het afwisselende karakter van mooie landschappen, mooie ontmoetingen met locals (welke zo een ander perspectief hebben als jijzelf), stilte, gesprekken met je groepsgenoten (je spiegels), de perfecte begeleiding (hele fijne coach, chauffeurs, kok en gidsen) zorgen voor een geweldige ervaring waarin je back to basic gaat, maar je tegelijkertijd aan niets ontbreekt.

De omgeving was ongelofelijk. Het ECHT weg zijn heeft zeker bijgedragen aan de focus op hetgeen waar we mee bezig waren. Bovendien was het landschap en de ontmoetingen zeer uitdagend. Dat dit je uit je comfortzone haalt helpt erg mee om je los te koppelen van thuis en van de problemen waar je aan wilt werken. Dit kan beter met die afstand. Eigenlijk als een soort van toeschouwer van de problemen in Nederland. Wil jij ook mee op de Mannen Safari reis Tanzania?

Wil jij ook mee op de Mannen Safari reis Tanzania?

Ik zou het iedereen aan willen raden

Ik heb zo veel tips en ondersteuning van iedereen mogen ontvangen. Ook ben ik blij dat ik er voor andere mensen heb mogen zijn. De setting nodigt heel erg uit om jezelf open te stellen. Om je over te geven en mee te gaan in een stuk genezing.

Ik heb echt diep respect voor de coach. Een hele warme persoonlijkheid die je uitdaagd als het nodig is, maar tegelijkertijd de veiligheid van de omgeving in de gaten houd. Een goede balans tussen de mannelijkheid, het aanspreken op je kracht enerzijds en het in staat stellen om op een veilige manier te delen anderzijds.

Het is voor mij zaak om de rust en de kracht die ik heb ervaren op de reis vast te houden. Het is voor mij duidelijk dat ik mijzelf kwijt ben geraakt. Niet alleen de afgelopen tijd, maar eigenlijk in al mijn relaties. Ik ga te veel met de ander mee omdat ik dan denk dat ik daar een stuk waardering voor terug zal ontvangen.

Een man zijn is echter iets anders. Dat begint bij de basis en dat is van jezelf houden en erop vertrouwen dat je de juiste keuzes maakt. Vervolgens vanuit de rust en overtuiging je gemaakte keuzes vorm geven. Hierover duidelijk en open communiceren.

Dit houdt niet in dat er geen ruimte is voor een andere visie, want dat is ook wat man zijn inhoud. Zonder ego luisteren naar de ander en je koers bij te stellen waar dit jou en je gezin dient.

Terug in Nederland

Terug in het gewone leven blijkt dit alweer een hele uitdaging te zijn, mar het pad wat ik ben ingeslagen zorgt ervoor dat ik alleen maar verder moet gaan hierin. De koers is veranderd. Nu verder door de ene been voor de ander te zetten.

Dagelijks mediteren is de eerste verandering die ik al heb teruggebracht in mijn leven. Daarnaast ligt er een stapel boeken op mij te wachten waar ik niet op kan wachten erin te beginnen. Ik wil buiten de organisatie ook de groep heel hartelijk bedanken. We zijn nog met elkaar in contact, maar wat een geweldige prachtige mannen zijn dat.  Dank van Maurits

Wil jij ook mee op de Mannen Safari reis Tanzania?