Reizen is bezinnen en tot rust komen

Maak jij keuzes vanuit je hart?

Uit je hoofd, in je handen, in je hart. Vage kreet of klinkt het te simpel? Maar... het is simpel! De meeste zaken zijn simpel, maar niet vanzelfsprekend gemakkelijk. Mensen vinden een zekere moeilijkheidsgraad aantrekkelijk, want we maken het onszelf meer dan ons lief is erg moeilijk!

Maak jij keuzes vanuit je hart?Wat is dat toch? We willen graag een lekker leven. Aangezien het leven geen statisch gebeuren is, vraagt het om flexibiliteit en zo nu en dan verandering. Als er 1 vast gegeven is in het leven, dan is het wel: verandering! Tegelijkertijd vinden we niets zo vervelend als een echte verandering. Het brengt onzekerheid met zich mee, onrust en de indruk geen controle te hebben. Lastig...

Laat je je al maanden of misschien wel jaren weerhouden door omstandigheden die je niet onder controle lijkt te hebben? Die oude, te krap zittende jas, houden we toch maar even aan. Wel zo vertrouwd... Althans, dat vind ons hoofd. Maar zou je het je hart vragen, dan krijg je hoogstvermoedelijk heel andere informatie.

Ons hart speelt een centrale rol in ons functioneren. Het hartritme heeft een diepgaand effect op cognitieve functies, zoals de helderheid van denken, inzicht, het nemen van strategische beslissingen en de manier waarop we communiceren. Het hart spreekt. En hoe. Durf jij er naar te luisteren? Ben jij er klaar voor om het beste uit jezelf te halen?

Luisteren naar je hart kan lastig zijn

Omdat het niet altijd vanzelfsprekend is om keuzes te maken vanuit je hart, door de omgeving of cultuur waarin je bijvoorbeeld bent opgegroeid of al jaren werkzaam in bent. Onze maatschappij is vooral gericht op het maken van rationele keuzes. Maar waar gaat je hart echt sneller van kloppen? Als je dat durft te volgen en integreren in je dagelijkse leven, kom je in beweging en ga je meer leven vanuit je hart. Daar ligt de wijsheid die je vertelt wat het beste bij je past.

Ben jij bewust bezig met het maken van keuzes vanuit je hart? Verbind je hoofd met je hart en je handen. Hoe pak jij het aan?

Ga mee op een spirituele rei en leer leven vanuit je hart! KLIK hierPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →