Wij doen alles voor jouw geluk

Een legende

Er was eens een man die een zoon had en een ezel. Hij wilde de ezel naar de markt brengen, een paar dorpen verderop, om hem te verkopen. Zo gezegd zo gedaan, en op een ochtend heel vroeg gingen de man, zijn zoon en de ezel op pad.

Algauw kwamen ze bij een dorp, waar de eerste mensen al op straat liepen. Nou ja! riepen de mensen verontwaardigd, een man en een jongen samen op een kleine ezel, dat is toch veel te zwaar voor dat dier! Ga zelf lopen!

De man en de jongen stapten van de ezel af, en liepen naast de ezel verder. Bij het volgende dorp riepen de mensen op straat naar de man: Nou ja zeg, laat jij je jongen lopen en je sterke ezel hoeft niks te doen? Belachelijk!

De man zette zijn zoon op de ezel, en zo gingen ze verder. In het volgende dorp was het al aardig druk, en de dag begon warm te worden. Op straat riepen de mensen naar de zoon op de ezel: Nou ja zeg, zit jij daar als een prins op de ezel en laat je je vader lopen? Belachelijk! Toon eens wat respect en ga zelf lopen, en laat je vader rijden!

De zoon stapte van de ezel, en liet zijn vader opstijgen. Bij het volgende dorp kwamen ze een oom tegen, die ook op weg was naar de markt. Nou ja zeg, laat jij je ezel jou dragen? Zo is dat dier straks veel te vermoeid, en maakt hij geen goede indruk op degene die hem wil kopen en krijg je nooit een goede prijs!

Een legendeDe man stapte van de ezel, en nam hem op zijn rug. Zo liepen ze door naar de markt. De kopers zagen hem aankomen en riepen: Hahaha, die ezel hoeven we niet hoor, als hij gewend is om gedragen te worden in plaats van te werken hebben wij niks aan hem!

Wat is nu de moraal van dit verhaal? Als je te veel luistert naar wat anderen zeggen, bereik je nooit je doel. Of: als je altijd probeert het anderen naar de zin te maken doe je het nooit goed. Dus blijf bij jezelf ! 

Vind je het moeilijk om bij jezelf te blijven? Laat jij je makkelijk beïnvloeden door anderen? Daar kan je wat aan doen. Denk eens aan Personal coaching of een boeiende Spirituele reis. Vele mensen zijn je voorgegaan en hebben zichzelf gevonden! 

Spirituele Vakantie Reizen organiseert per jaar ongeveer 9 persoonlijke ontwikkeling vakantie in Italië en Spanje. Je verblijft op een heerlijke locatie dicht aan zee of in de natuur, met zwembad en heerlijke wandelmogelijkheden, vegetarisch eten, rustig gelegen voor de nodige ontspanning.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

73.6 2876 22