Wij doen alles voor jouw geluk

Geluk zit in je joggingbroek

Geluk zit hem in kleine dingen, kan een heel persoonlijke ervaring zijn en jouw geluk hoeft zeker niet het geluk van een ander te zijn. Misschien is geluk te zien als een individuele beleving. Geluk is heel persoonlijk; waar jouw geluk in zit, zal dit een ander totaal niet beroeren.

Je gelukkig voelen kan je natuurlijke aard zijn, maar het is ook aan te leren. Het kan een keuze zijn om positief in het leven te staan waardoor je meer geluksmomenten ervaart. Geluk is vaak een momentopname.

Gelukkig verlicht, of verlicht gelukkig?

Is geluk een staat van verlichting? Is geluk een logisch gevolg van verlicht zijn? Het beeld bij verlichting is vaak dat het om iets buitengewoons gaat, wat het menselijk vermogen te boven gaat. Terwijl Boeddha zei: “Voordat ik verlicht was, harkte ik de tuin. Nadat ik verlicht was, harkte ik de tuin.” Is geluk meer als een moment te zien en verlichting een staat van zijn?

Is gewoon geluk niet genoeg?

Geluk blijkt toch van een andere orde te zijn dan verlichting. Geluk gaat over een emotie, een gevoel. Verlichting is meer een staat van zijn, een waarnemende houding die geen waarde koppelt aan emotie en gevoel. Verlichting omvat alle emoties en daarmee ook geluk. Het omvat alle realiteiten. Geluk is te zien als een moment van ‘bliss’ dat samenvalt met verlichting. Zoals gezegd, het is een ‘moment’. Er is een groeiende behoefte aan meer dan ‘een moment van geluk’, aan meer diepgang, iets fundamenteels en omvattender dat onafhankelijk is van geluksmomenten. Een staat van zijn die accepterend is.

Is gewoon geluk niet genoeg?Is gewoon geluk niet genoeg?Geluk 2.0 in je joggingbroek

Verlicht verbonden

Verlichting is geen staat van emotionele stilstand, het is een staat van zijn die alle emoties accepteert en je daarmee meer vrijheid geeft om emoties toe te staan zonder vooroordeel. De ruimte om jezelf te zijn groeit en dat zorgt voor de verbinding met wie je werkelijk bent. Of het nou bewust of onbewust is: je hart hunkert naar een gevoel van verbondenheid.

Een vooroordeel over verlichting is dat het dagelijkse leven verder van je af staat. Terwijl het mooie is, dat verlichting je juist meer verbindt met het leven omdat alles er gewoon kan zijn zoals het is. Wanneer je vooroordelen over emoties overstijgt, accepteer je het leven in vrijheid. Je bent juist méér aanwezig, niet minder. Teleurstellingen zijn eenvoudiger te verwerken en wensen met meer gemak te realiseren. Gewoon in het dagelijks bestaan, verlicht de afwas doen in je joggingbroek.

Meer licht? Sta op kruispunten in je leven stil bij: Kies ik voor meer licht of meer duisternis? Ga een mee op reis. Dat geeft licht!
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

84.6 2992 22