Wij doen alles voor jouw geluk

Hebben jongeren nog lichaamsbewustzijn?

Toen ik in september enkele workshops gaf aan jongeren van 14-15 jaar viel mijn mond open van verbazing toen ik zag hoe weinig lichaamsbewustzijn ze hebben en hoe zwaar hun energie al aanvoelt. Ze sleuren zich vooruit. Alsof ze geleefd worden alvorens ze werkelijk leven…

Ik vond het een hele uitdaging om hen te laten bewegen en met hun aandacht naar hun lijf te laten gaan. Hen in beweging krijgen en meer contact laten maken met hun eigen lichaam was niet evident. Laat staan waarachtig contact met een ander maken!

Jongeren

Zo leerde ik Staf, een introverte jongen, kennen. Staf is zeer actief op Facebook, Twitter, Snapchat en Whatsapp. Hier voelt hij zich als een vis in het water. Echter bij face to face contact lijkt hij te verdrinken. Zijn wangen kleurden van paars naar rood toen ik hem vroeg om oogcontact met me te maken. “Hoe voelt dit contact zo anders dan het contact via jouw smartphone?” vroeg ik hem. Ik werd stil van zijn antwoord: “Ik ben bang omdat jij nu diep in mij kijkt en ik denk dat je helemaal ziet hoe ik me voel. Via mijn iPhone laat ik zien wat ik wil. Dat is veiliger voor me.”

Volwassenen

Ook wanneer ik werk met volwassenen – 1 op 1 in individuele sessies of in groep – sta ik versteld dat heel wat volwassenen bang zijn om te voelen. Ze leven daarom vooral in hun hoofd en niet in de rest van hun lichaam. Ze zijn letterlijk niet belichaamd. Geen wonder dat in onze maatschappij heel wat mensen gebukt gaan onder stress, burn-outs en depressies. Als jij bent zoals de meeste mensen, dan ren jij ook regelmatig jezelf en je lijf voorbij. We zijn doof geworden voor de signalen die ons lichaam geeft. We overschrijden onze eigen (lichamelijke en emotionele) grenzen, want ons verstand weet het wel beter… Er is zoveel maatschappelijke en sociale druk, we ‘moeten’ presteren om iets voor te stellen. Totdat we crashen en verplicht worden naar ons lichaam te luisteren.

Lees gauw door op de site van Utsav, leuke tips krijg je!Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

145.9 3072 22