Reizen is bezinnen en tot rust komen

Help! De bus rijdt te hard.

Het is een van de meest voorkomende problemen die mensen ervaren, het gevoel te hebben geen regie te hebben over eigen leven. Vaak door moeilijke omstandigheden, maar ook door nalatigheid. Ok, dit laatste komt wel hard over.

Met nalatigheid bedoel ik dat je vaak je inspanning en motivatie verliest om nog aan het stuur te zitten van jouw bus, je wilt liever meerijden, leunen op een ander. Dat kan wel voor even, maar op langer termijn komt je dit duur te staan.

 

Je hebt namelijk een aantal kansen gemist, of ergens heb je ze laten liggen. Denk maar eens terug aan deze situaties en je merkt dat je lijstje groeit. Nu is het de kunst om daar niet direct een oordeel over te hebben anders sta je er niet open in.

Je zit in de bus, dit keer helemaal achterin. Je voelt je misselijk want de bus rijdt te hard. Wat doe je? Zeg je dat de bus moet stoppen of hou je het uit en doe je een raampje open?

Als je bij mij op een coaching reis bent leer je zeggen dat de bus moet stoppen..op het moment dat je dit overtuigend doet, heb jij de regie weer te pakken.

Zo eenvoudig hoor ik je denken? Nee, helemaal niet. Ik heb dit talloze keren geoefend met mijn deelnemers en bijna iedereen vond dit moeilijk. Met de regie terug pakken moet je voelen, voelen wat je wilt, waar je grens zit, wat je belangen zijn.

Het kan zijn dat jij iets hebt opgegeven terwille van...

Als je iets opgeeft in jezelf wat voor jou waardevol is, je motiveert om door te gaan en je inspiratie, dan verleg jij je grenzen. Als dit steeds opnieuw gebeurt en raak je er aan gewend, hoe weet je dan wat je werkelijk wilt?

Dus, je zit weer in de bus en je weet niet meer wat je werkelijk wilt, hoe overtuig jij dan de buschauffeur? Best een lastige oefening hoor.

Loslaten

Als jij de regie wilt in je leven, heb ook oude ideeën los te laten. Ideeën leven in je hoofd, maar wat leeft er in je hart? Je verlangen naar...

Wat heb jij er voor over om je verlangen te leven?

Jouw bus

En daar ga je dan, in jouw bus. Naar de zon? Naar een stille plek? Of rij je in dezelfde straat? Het maakt niet uit! Jij bent de buschauffeur geworden en jij bepaald hoe jij het wilt in jouw bus. Lastige vervelende mensen kun je eruit zetten, jij gaat niet meer over je grenzen.

Jij bepaald de richting! Je bloost, een glimlach verschijnt. Je hart bonst, een spannend avontuur tegemoet.

 

 

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →