Wij doen alles voor jouw geluk

Blog: De allerhoogste frequentie

Macht zei tegen de wereld: ‘Je bent van mij’.
Liefde zei tot de wereld: ‘Ik ben de jouwe’.
De liefde won.

-Rabindranath Tagore

Liefde is de taal van het hart, de lijm die alles verbindt. Liefde laat zich niet leiden en inperken door het verstand. Liefde is passie, de scheppende oerkracht die mensen motiveert, beweegt en verbindt met het leven en elkaar. Liefde is puur en zuiver en kent geen ego. Wanneer het eigenbelang te groot wordt, neemt het ego de macht van de liefde over. Het is niet liefde, maar het ego dat alles wat je lief hebt als jouw persoonlijke bezit beschouwt.

Liefde die je geeft en waar je niets voor terug verwacht. Dan geef je liefde omdat je zelf in een staat van liefde wil zijn. Simpelweg omdat de staat van het hart, van oprechte liefde het beste gevoel is. Het is het gevoel met de allerhoogste frequentie.

Om je een eindje op weg te helpen volgen hier wat tips:

1 Geef

Als je iets aan iemand geeft, ga je diegene meer waarderen, blijkt uit diverse onderzoeken. Je krijgt sterkere spieren door te sporten, je wordt een betere piloot door te trainen in een simulator, zo word je ook een mooier mens door… iets moois te doen. Je daden inspireren je gevoelens. Dat komt deels omdat je vriendelijkheid meestal ook vriendelijkheid bij die ander oproept en je daarmee mooiere kanten van diegene ziet.


2 Complimenteer

Zeg nooit iets over een ander, wat je niet face to face zou zeggen. Roddelen doen we om ons aan onze gesprekspartner te verbinden, maar tegelijk scheppen we zo nieuwe afstand tot ons ‘slachtoffer’. Maar wat als we er een sport van zouden maken iedereen die we langer dan een minuut spreken, een compliment te geven?


3 Leef je in

Verplaats je in iemands leven. Neem er de tijd voor om te bedenken waarmee diegene worstelt. Schrijf minstens 10 zaken op wat je denkt dat iemand moeilijk zal vinden. Stel je je vervolgens voor hoe je daar zelf mee om zou gaan.


4 Ontvang

Soms zijn we vriendelijk voor anderen maar hard voor onszelf. Stop daarmee. Het put je uit en maakt dat je liefde voor anderen uiteindelijk uitdroogt. Iedereen heeft het nodig om ‘bij te tanken’. Liefde voor anderen betekent ook liefde voor jezelf. Wat zou je anders doen in je leven als je ‘verliefd’ was op jezelf? Wat zou je tegen jezelf zeggen?


Wanneer ieder mens in zijn eigen kracht gaat staan en zijn capaciteiten en talenten benut, zijn we gezamenlijk in staat een maatschappij te creëren waarin liefde regeert. Wanneer liefde eenmaal in je hart gevestigd is, is ze niet meer te verbannen. Want liefde laat zich niet misleiden.

Liefde overwint alles.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

80.0 3082 22