Reizen is bezinnen en tot rust komen

Op reis naar Aberdares, Kenia

De Aberdares zijn het op twee na hoogste berggebergte in Kenia en bereiken een top van iets meer dan 4000 meter. Dit enorme bereik staat bekend om zijn dikke opvallende bossen en hun vruchtbare spel. Deze bossen op grote hoogte worden door heidevelden en vlakten verbroken en door de overvloedige begroeiing van de bomen zijn er sensationele uitzichten op de Rift Valley en de piek van Mt Kenia. Het bos is een verborgen wereld van dieren in het wild. De dichte vegetatie biedt een perfecte dekking voor talloze soorten.

Wilde dieren

Zeer grote kuddes olifanten en buffels bewegen zich bijna geruisloos door het kreupelhout, terwijl de bovenliggende noisyvogels en colobusapen het bladerdak domineren.

'S Nachts komt het bos tot leven, het geschreeuw van hyrax en het kenmerkende raspende gegrom van luipaard weerkaatst tussen de bomen. De nacht ziet een eindeloze processie van wild uit de bossen voortkomen om deze open plekken te bezoeken. Dit is een ideale gelegenheid om onopvallend het spel onopvallend te observeren. Een nacht in de Aberdares is onvergetelijk. Olifantenkuddes omringen de waterpoelen, drinken en vervagen vervolgens weg in het bos. Buffalo-stieren vechten om territorium in spectaculaire veldslagen. Slanke Genet-katten dalen af ​​van de bomen en glippen door de gangen van de lodge. af en toe verschijnt er een neushoorn of de ongrijpbare Bongo-antilope en bezoekt de waterplaats.

Trekking

De Aberdares kunnen ook per voertuig of te voet worden verkend. Er zijn trekkingpaden door de bossen en over de heidevelden. Een paar dagen die hier worden doorgebracht, is een van de beste boswandelingen van Kenia.

De uitlopers van de Aberdares zijn ideaal om te paard te verkennen en er zijn kristalheldere bergbeken die rijk zijn aan forel. De Aberdares zijn een geweldige plek voor watervallen.

Hoe ziet jouw reis eruit?

Safari en Wellness retraite Kenia

Druk en drukker is je leven, geen ophouden aan. Wordt je daar moe van? Zou je het anders willen? Dat kan in deze safari wellness retraite naar Kenia. Daar krijg je avontuur en tegelijkertijd ontspanning. Een geweldige mix bedoeld voor mensen die rust zoeken en van de natuur en wilde dieren houden. 

Kies je eigen datum, ga je alleen op samen op stap?

Dag 1: Aankomst Nairobi JKIA
Je vertrekt uit Amsterdam of Brussel voor de vlucht naar Nairobi JKIA. Na aankomst op JKIA worden jullie opgehaald door de chauffeur om vervolgens naar het The Bedelle Hotel in Runda (Nairobi) te gaan. Driving time: 45min

Dag 2: Nairobi – Aberdare highlands

Vandaag start je safari! Vertrek na het ontbijt vanuit Nairobi al rijdend door de agrarische landerijen in noordelijke richting. Aankomst bij de lodge is rond het middaguur. De lodge heeft naast adembenemende uitzichten ook een zwembad en een spa. Voor jullie is deze middag/avond toegang tot de spa en jacuzzi (enkel tussen 17:00-22:00u). Diner en overnachting in een chalet bij Rhino Watch Safari Lodge. Driving time: 3-3½ uren

Lees gauw verder over deze reis naar Kenia

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →