Reizen is bezinnen en tot rust komen

reis van de heldReis van de Held

Reizen is niet iets van de laatste tijd. Eeuwen geleden verkenden pioniers de wereld, in de hoop andere culturen te ontdekken. Reizen is misschien altijd al spiritueel geweest. Pioniers bleven jaren weg en kwamen terug met mooie verhalen. Met hun ontdekkingen, schreven zij geschiedenis die dateert van voor Christus. Nu in de 21ste eeuw hoeven wij er niet meer op uit om te leren over andere landen en culturen. Je opent simpelweg een boek of surft op het internet.

Spirituele reizen ‘zweverig’?

De behoefte aan reizen is al lang niet meer alleen gestoeld op het ontdekken van andere culturen. Reizen is veel eerder een manier geworden om jezelf te leren kennen en ruimte te maken voor ook de verdiepende en bezielende kant van het leven. Een spirituele reis gaat over loslaten en daar is niets zweverigs aan.

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen identiteit verder te ontdekken en ontwikkelen.

Reis van de Held

Het daadwerkelijk invulling geven aan je verlangen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Ongetwijfeld kom je op deze reis naar jezelf beren op de weg reis van de heldtegen. Je wordt geconfronteerd met je weerstanden, emoties en wellicht stuit je ook op de nodige weerstand uit je omgeving.

Op een dergelijke persoonlijke reis is inspiratie vaak heel welkom. Als mens ben je weliswaar uniek, het mens-zijn deel je met de rest van de mensen op deze wereld. De levensweg die we allemaal te gaan hebben, zou je kunnen zien als een Reis van de Held. De keuze óf we deze ook daadwerkelijk aangaan, is een persoonlijke kwestie.

Onze westerse wereld is een snelle wereld waar weinig ruimte wordt gemaakt om stil te staan bij onze dromen. Op het moment dat we er bij stilstaan, ervaren we het vaak als beangstigend om deze dromen vorm te geven. Bang voor een teleurstelling of bang voor verandering.

“Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn, onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.” Marianne Williamson

Korte termijn droom

Een reis is een prachtige manier om even los te komen van de dagelijkse dingen en om op te laden, zodat je je weer vitaal voelt en de energie en tijd hebt om na te denken over wat jouw dromen zijn. Juist het stappen uit je comfort-zone geeft je nieuwe inspiratie en brengt je op creatieve ideeën.

Het maken van een reis is een van de dingen in het leven waar je van groeit. Gooi je haren los, stap uit je comfort zone, ontdek en geniet van je ervaringen. Ga mee op reis!Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →