Wij doen alles voor jouw geluk

Vier de liefde

Liefde is verbondenheid zonder oordeel.
Als er ruimte is, is er liefde, want je herkent de ruimte in de ander.
Je herkent dat er meer is dan de fysieke en psychologische vorm.
Je voelt een diepere levendigheid.
Liefde is de verbindende ruimte die tussen twee mensen kan ontstaan
en heeft niets van doen met iets nodig hebben.

-Eckhart Tolle

Iedereen kent het wel: dat blije gevoel dat je hebt als je verliefd bent. Het gevoel dat je de hele wereld aan kunt en niets je van je stuk kan brengen. Liefde heeft een enorme kracht. Het kan helen en een gevoel van harmonie geven. Liefde is eigenlijk niet te omschrijven, het gaat om beleven. Door hoe je iets zegt, de manier waarop je aandacht geeft, aanraakt, je blik of een gebaar dat je maakt. Wat je ook doet of uitstraalt, liefde komt uit je hart. Wanneer je vanuit liefde leeft, ben je een rijk mens.

Vier de LiefdeDe kracht van liefde delen

Als je de liefde in jezelf voelt, kun je vanuit overvloed deze liefde delen. Het is zo’n mooie kracht, dat het je laat stralen. Anderen worden erdoor geraakt en gaan op hun beurt ook weer stralen. Wat gebeurt er met jou als een volslagen vreemde langs fietst en je de mooiste lach geeft? Daar wordt je toch blij en gelukkig van? Zo eenvoudig is de kracht van liefde.

Liefde laat zich niet vangen of commanderen. Tot grote frustratie op sommige momenten binnen je relatie misschien. Herkenbaar? Zo’n moment dat je juist de liefde van de ander zo hard nodig hebt en er dan even geen ruimte voor is? Dat zijn de ultieme momenten om te leren jezelf ten alle tijden lief te hebben. Zodat je zelf altijd een onuitputtelijke bron van liefde bent. Ook op je mindere dagen. Dan zit er gewoon even een filtertje voor. En, dat filtertje is natuurlijk gewoon weg te halen. Liefde is onze essentie, het is er gewoon altijd. Alleen we denken dat het niet zo is!

Wat je geeft, krijg je weer terug. Liefde delen verrijkt jezelf en de ander. Het maakt niet uit op welke manier je liefde deelt, het zal bij je terug komen. Dat is een universele kracht.

Waarom vinden we het zo moeilijk om op liefde te vertrouwen?

Het gevoel hebben dat er geen liefde in je leven is of dat je er alles voor over hebt om het te vinden, geeft jammer genoeg vaak teleurstelling. Of je nu wel of geen relatie hebt; idealen kunnen zo hoog gemaakt worden dat ze niet haalbaar blijken. Of het stellen van voorwaarden gooit roet in het eten. Liefde moet vaak aan een, soms onbewust, beeld voldoen. En daar... daar gaat het mis met de pret. Liefde wil niet in hokjes, het wil vrij stromen. We kunnen het niet onder controle houden en vinden het daarom eng om erop te vertrouwen. Dit vraagt namelijk om overgave! Ja, dat is nou net het moment waarop we liefde ook het meest intens en puur ervaren: op die momenten van overgave.

Vanzelfsprekend?

Je hebt misschien zelf al wel eens ervaren wat er gebeurt wanneer je liefde als vanzelfsprekend gaat zien. Het is net of het dan een beetje dood gaat, het sprankelt dan niet meer. Liefde is er altijd en toch ook is het zo waardevol dat het om rijke voeding vraagt. Soms in de vorm van innerlijk werk, door confrontaties aan te gaan waardoor het hart weer opent en kan stromen of doordat je het gevoel hebt dat er totaal geen verbinding meer is.

Tijd voor een boost...

Die bron in ieder van ons is goud waard. Liefde rijkelijk laten stromen, verbinding voelen, vrijheid om te delen en te ontvangen. Hoe ervaar jij dat in je relatie? Niets is mooier dan liefde die in vrijheid gegeven en ontvangen wordt. Dan voelt het puur en oprecht. We weten diep van binnen dat eigenlijk alleen liefde in vrijheid echt binnenkomt. Wil jij leven en zijn vanuit liefde? Ervaar dan zelf de verbinding, de verdieping en de vrijheid die liefde jou en de mensen om je heen geven kan.

Vier de LiefdeNader tot elkaar komen

Vaak lossen we dit op door met elkaar te praten. Het blijkt alleen dat we niet altijd dezelfde taal spreken en praten dan niet zoveel zin heeft. Niet praten, maar een andere manier van verbinden kan dan een mooie ingang bieden om nader tot elkaar te komen. Houden jullie van massage? Geef elkaar een massage en laat om beurten het lichaam spreken. Of wat actiever: beweeg, dans, met elkaar. Leer elkaars ritme volgen, leer de ander mee te leiden in jouw ritme, ontdek jullie gezamenlijk ritme.

Een paar tips:

  • praat niet maar dans
  • laat je lichaam spreken en leer naar elkaars lijf te luisteren
  • sta stil bij jezelf, dat geeft ruimte om stil te staan voor de ander
  • ​ontdek, doe je eigen ding en maak er tegelijk ook weer iets gezamenlijks van
Wil je samen Iets moois doen ter ere van jullie liefde?

Liefde is misschien wel het meest wonderlijke in het leven. Iedereen beleeft en ervaart liefde op een eigen unieke wijze. Vaak is het eenvoudiger om van een ander te houden dan van jezelf. Terwijl houden van jezelf de sleutel is tot het kunnen ervaren van liefde in vrijheid.

Het is mooi om de liefde te vieren op een bijzondere plek, waar je ook gelijkgestemden kunt ontmoeten. Mensen die net als jij of jullie de echte verbinding en verdieping willen voelen. een plek om in je hart te komen, nieuwe mensen te ontmoeten, bijzondere ervaringen op te doen, te genieten en te ontspannen in de zon, de natuur en van de bijzondere muziek.

Wil jij de liefde vieren?

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om stil te staan bij je innerlijke liefde, of de liefde die je voor elkaar voelt. In Spanje wordt op en prachtige plek het Festival van Liefde georganiseerd.

Je bent van harte uitgenodigd daarbij te zijnPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

70.2 2984 22