Reizen is bezinnen en tot rust komen

Voel je vitaler

Er zijn  van die momenten... dat je nergens puf voor hebt, de energie is even op, hoogste tijd voor meer vitaliteit! Hoe zorg je voor meer vitaliteit? Niet perse de ‘quick fix’ van een energydrink, maar meer het duurzame werk. Dat waar je je je structureel vitaler door gaat voelen.

Ga eens na: Waar krijg je helemaal geen energie van? Wat kost je in verhouding teveel energie?  We hebben natuurlijk allemaal wel die dingen waar we geen zin in hebben en weinig inspirerend zijn. Maar als de balans doorslaat en er teveel weerstanden in de dagelijkse gang van zaken aanwezig zijn, is dat als autorijden met de handrem aangetrokken. Dat kost natuurlijk veel energie...

Dus, tijd om jezelf eens onder de loep te nemen zodat er structureel ruimte ontstaat voor meer vitaliteit. Een aantal tips:

Ga aan de wandel

Voel je je soms moe, weinig energie en lusteloos? Dan kan het fijn zijn om daar eens met iemand naar te kijken. En wat is er nu fijner dan dat wandelend te doen! Door letterlijk in beweging te zijn in de natuur, krijg je al meer energie. De natuur heeft een rustgevend effect en zorgt voor meer acceptatie van hoe je leven er op dit moment uitziet. Vanuit acceptatie ontstaat er weer ruimte voor een volgende stap die zorgt voor meer vitaliteit.

Stop met wegduwen

Wanneer je ergens last van hebt, is de neiging om dat weg te willen duwen vaak groot. Die neiging hebben we van nature: weg van de pijn of last. Helaas kan dat voor een averechts effect zorgen, via de achterdeur of op een later moment dient het zich toch weer aan. Juist door aandacht te geven aan wat er is, hoe lastig of pijnlijk ook, kan het luchten. Er ontstaat ruimte voor wensen, waardoor je een nieuwe keuze maakt die beter bij je past. Het opgeven van weerstand en het ontstaan van ruimte geven weer vitaliteit.

Waar ga je van stralen?

Op het moment dat je straalt, stroom de energie door je heen.  Het bruist en geeft je het gevoel dat je tot alles in staat bent. Je barst van de energie! Zorg er dus voor dat je elke dag op z’n minst iets doet waardoor je straalt. Hoe meer, des te fijner. Mooie bijkomstigheid is dat het ook nog eens aanstekelijk werkt op de mensen om je heen!

Afspraakjes met jezelf

Quality time met jezelf: voor als je gewend bent van het een door te gaan naar het ander, is het verademend om een paar uur per week in je agenda vrij te maken, puur tijd voor jou. Laat open wat je dan gaat doen, kijk in het moment waar je behoefte aan hebt. Gewoon even he-le-maal niets doen is ook een kunst. 

De slappe lach

Lachen is goed voor je. Het maakt ontspannende stoffen aan in je hersenen en je krijgt er meer energie van. Daag jezelf uit, maak jezelf belachelijk, doe iets geks, kijk slapsticks, doe mee aan een lachmeditatie. Ofwel: kietel jezelf!

Bekijk ons reisaanbod.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →