Reizen is bezinnen en tot rust komen

Zet je kwaliteiten in als intrinsieke kracht


Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

Het is ons licht, niet onze duisternis, waarvoor we het meeste bang zijn.

We vragen onszelf af: “Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”

Je bent een kind van God. We zijn geboren om de pracht die in ons is, te openbaren.

En als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen

toestemming hetzelfde te doen.

Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,

bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

- Marianna Williiamson -

 

De tijd waarin we leven doet een stevig beroep op onze innerlijke kracht. De maatschappelijke dynamiek brengt vaak onzekerheden met zich mee. Dit vraagt om een antwoord dat te vinden is in zekerheid die van binnenuit komt. Bijvoorbeeld door het verder ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Immers wat je in je hebt, is er. Die zekerheid heb je.

Zet je kwaliteiten in als intrinsieke krachtMaar hoe kunnen we dit realiseren in de dagelijkse praktijk? Hoe bied je de uitdagingen het hoofd die de waan van de dag met zich meebrengt? Hoe zorg je voor de ontwikkeling van je kwaliteiten? Er zijn tal van korte termijn oplossingen, die uiteindelijk tot niets wezenlijks leiden. Duurzame oplossingen ontstaan wanneer je ruimte maakt om je kwaliteiten tot wasdom te laten komen en je de moed hebt  om deze optimaal in te zetten. Om keuzes te maken die passen bij wie je werkelijk bent en wat bij je hoort. Ook midden in een oceaan van chaos is deze innerlijke bron altijd aan te spreken.

Ken je het gevoel dat je in een noodsituatie precies weet wat je te doen staat? Zonder nadenken weet je precies wat er nodig is en zet je automatisch je kwaliteiten in. Dat is de natuur, het ‘oer’ in je. Het is ons vaak afgeleerd om deze kracht in te zetten in bijvoorbeeld het werkende leven. Dan ontstaat er op den duur disbalans, stress, burn-out.

Vanuit persoonlijk leiderschap kun je aan het roer blijven staan en koersen op jouw unieke kracht, je kwaliteiten en vaardigheden die je opgedaan hebt in je geleefde tijd. Het vraagt om moed om naar binnen te gaan, telkens weer. Om van daaruit de antwoorden te vinden en je keuzes te maken. Jou leidend naar een duurzame vorm van zekerheid en meer geluk. Dat is wij wij jou mee kunnen helpen! Ga eens mee op reis.
 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →