Wij doen alles voor jouw geluk

Zie je mij? Ik zie jou!

Hoeveel wezenlijke, authentieke contacten heb jij nog op een dag? Ja goed, je volgt je vrienden op  facebook, je groet je collega’s bij de koffieautomaat en maakt een praatje over het weer, je gooit een boze blik naar een andere automobilist die net voor je invoegt op de snelweg. Maar hoeveel echt contact heb je? Hoeveel gesprekken gaan echt ergens over? Hoeveel mensen kijk je in de ogen en ‘zie’ je echt? Met andere woorden, hoeveel aandacht geef jij de mensen om je heen?

Blog: zie je mij? Ik zie jou!Zelfs binnen een relatie is het zo makkelijk om langs elkaar heen te leven, ieder verdiept in z’n smartphone. Veel mensen hebben weten precies wat hun vrienden gegeten hebben gisteren, welke muziek ze aan hebben staan en waar ze hun nieuwe kleding kochten, maar weten ze ook echt wat er diep van binnen leeft, in de ziel?

Leg die telefoon eens weg, zet de televisie eens uit, kijk eens naar buiten ... wie weet wat je ziet in de ogen van de mens die naast je staat! Echt aandachtig, bewust leven begint hier!

Dat klinkt gemakkelijk, maar hoe doe je dat?

  1. Het begint allemaal, hoe kan het ook anders, met een positieve basishouding. Vertrouw er maar op dat dit verlangen naar contact dat jij ervaart, door veel mensen gedeeld wordt.

  2. Leg je mobiele telefoon weg, schenk een kop thee in voor je kind, partner of buurvrouw en luister.....

  3. Wees moedig! Toon je kwetsbaarheid, laat de ander echt toe door te vertellen hoe het werkelijk zit bij jou, in plaats van gedachteloos ‘goed’ te antwoorden op de vraag hoe het met je gaat. Dat hoef je natuurlijk niet bij iedereen te doen, maar voor echt contact is dit wezenlijk.

  4. Maak contact met jezelf, wat leeft er in je hart?

  5. Wees creatief, schilder, teken, dans, kook, zing, laat je zien!

  6. Geef je geliefden de ruimte, laat ze zijn wie ze willen zijn en geniet daarvan, zonder oordeel. Je kunt geen contact ervaren met mensen die je voortdurend langs een meetlat legt.

  7. Leef bewust! Sta regelmatig stil bij wie echt belangrijk is in jouw leven en richt daar je aandacht op.

  8. Wist je trouwens dat echte mensen veel interessanter zijn dan de sterren, BN'ers en filmpersonages die dagelijks over je scherm buitelen?

  9. Probeer eens een gesprek aan te knopen met iemand waar je op het eerste gezicht geen enkele overeenkomst mee hebt, een oudere, een jongere, iemand van een andere etnische of culturele achtergrond, iemand die veel rijker of armer is dan jij, iemand met een heel ander beroep. Je zult verbaasd staan van de wijsheid die je aantreft bij mensen van wie je het helemaal niet had verwacht.

  10. Neem je voor een persoon een echt, gemeend compliment te geven, elke dag. Om dat te kunnen doen moet je goed kijken, en met een liefdevolle blik! Bovendien zul je zien dat dit heel ontwapenend werkt, de meeste mensen zijn (net als jij) blij gezien te worden.

​​Wil je authentieker leven? Bewuster omgaan met de mensen om je heen? Je angst voor de Ander overwinnen? Ga eens mee op een spirituele reis!

Spirituele Vakantie Reizen: Ontdekken wie je werkelijk bent!

Wat wil jij?

Ben je op zoek naar rust en reflectie, naar nieuwe krachtbronnen in jezelf? Wil je meer leven vanuit je hart? Wil je ontdekken waar je passie en talenten liggen, wat je werkelijk inspireert? Je verlangen onderzoeken en vol vertrouwen in het leven staan? Een zinvoller leven of groeien in je werk en zoek je meer evenwicht? Of ben je op zoek... en weet nog niet waarnaar? Jouw leven is een reis... om eindelijk thuis te komen bij jezelf. En dat is precies waar wij jou bij helpen vanuit onze ervaring, vakkennis en ons hart.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

78.6 2979 22