Verrassende retreat Suriname: Culturele ratatouille
27 aug 2024 - 04 sep 2024

   Verrassende retreat Suriname: Culturele ratatouille 

   Ben jij op zoek naar een bijzondere reis in een bijzonder land? Dan is deze Surinaamse verrassingstocht per zeilboot een absolute aanrader (minimaal twee en maximaal vier deelnemers). Tijdens deze 9-daagse reis word je getrakteerd op een mix aan ervaringen. Je wordt omringt door natuur in de vorm van oerwoud, apen, luiaards en vuurvliegjes. Je maakt kennis met de rijke en gevarieerde Surinaamse cultuur en geschiedenis door bezoeken aan voormalige plantages en forten. En als kers op de taart zet je stappen in je persoonlijke groei doordat je een challenge voor jezelf formuleert die je tijdens deze reis realiseert. Varend over de Surinaamse rivieren sta je stil bij de roots van dit land en parallel hieraan bij jouw eigen roots.  

   Resultaten die je mag verwachten:

   • Je bent de challenge met jezelf aangegaan en hebt tools in handen om je gewenste verandering voort te zetten en te realiseren.
   • Je voelt je energie weer stromen en je voelt je rijk en geïnspireerd. Met deze positieve mindset keer je huiswaarts.
   • Je hebt genoten van de vegetarische gerechten en verwennerij aan boord. 
   • Je bent verrast door de veelzijdigheid van Suriname en de vriendelijkheid van haar inwoners. 
   • Je hebt apen gespot in het oerwoud en je weet veel meer over de boeiende en beladen geschiedenis van Suriname.

   Op wereldreis met Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Ze vinden het geweldig om nieuwe en onbekende plekken met hun boot te ontdekken en de grootsheid van het heelal te ervaren tijdens nachtelijke overtochten. In de ontmoetingen met mensen onderweg voelen ze zich verbonden.  Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Ook de natuurpracht op de verschillende (ei)landen blijft ze verrassen. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien.

   Jij krijgt de unieke kans om varend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie. Een reis met Martin en Lisa betekent een zonnige en afwisselende week waarbij ontspanning en spanning, plezier en serieuze gesprekken, elkaar op een natuurlijke manier afwisselen. Tegelijkertijd betekent deze unieke manier van reizen ook dat je geconfronteerd kunt worden met onvoorziene omstandigheden. Dit is inherent aan het bootleven en het ontdekken van onbekende plekken. 

   Intake

   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend kennismakingsgesprek met jou. Dan bespreken we je vragen en verwachtingen zodat we ons kunnen afstemmen op jouw behoeften en geven we je de meest actuele en relevante informatie.

   Ongeveer een week voor vertrek maakt Lisa een groep aan in Whatsapp waarin praktische informatie wordt gedeeld (zoals de locatie) en jij je eventuele medereizigers al een beetje kunt leren kennen.

   Ga je mee?

    

  • Voor wie is de zeil retreat geschikt?

   Deze avontuurlijke retreat past bij natuurliefhebbers, avonturiers, cultuurliefhebbers én waterliefhebbers. Deze veelzijdige reis is geschikt voor  singles, stellen en vrienden/ vriendinnen die behoefte hebben aan ‘even tijd voor zichzelf’, rust, reflectie en vanuit een positieve mindset tijd zich persoonlijk willen ontwikkelen.

  • Groepsprijs van de retreat 1674,00 euro p.p. 1 pers. hut p.p 

   Is er geen groep en je wilt graag mee, dan betaal je €2474,-  

   Inclusief

   • 8 overnachtingen op een zeilboot;
   • Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, sapjes, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   • Verschillende bezoeken aan plantages;
   • Jungletocht per taxi naar Moengo, brandstofkosten, waskosten, eventuele havenkosten etc.;
   • Gebruik van de bootfaciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvest);
   • Een set van twee handdoeken, strandlaken en een opgemaakt bed bij aankomst.

   Exclusief

   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • Vliegtickets;
   • Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de retreat optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop een paar dagen in Parimaribo of Domburg verblijven óf aansluitend nog een jungle tocht boeken van één of meer dagen om de veelzijdigheid van Suriname beter te leren kennen en de opgedane ervaringen een plek te geven.

   Avonturiers kunnen hun reis ook uitbreiden met een bezoek aan Frans Guyana. Je kunt vanuit Saint Laurent de rivier oversteken met een korjaal. En vanuit Albina is het 41 kilometer rijden naar Moengo. Frans Guyana is een stukje Europa in Zuid Amerika. Tot diep in het oerwoud kun je met euro’s betalen. Je vindt bij Koeroe een Europese spaceport. Daarnaast krijg je bij Iles du Salut, een beeld van een strafkolonie in vroeger tijden. Het is nu een museum. Een bezoek aan Cayenne is eveneens interessant met zijn mix van geschiedenis en moderniteit.

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €1974,- (groepsprijs)

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

    

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Sinds 2022 combineren Martin en Lisa reizen, werken en leven door hun zeilende bestaan. Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien. Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docent ervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en life coach.

   Lisa is een creatief denker en coach, ze is betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkte ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als gezinsbegeleider in de gehandicaptenzorg en als pedagogisch medewerker in jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd vaktherapeut (drama), innovator van leren, specialist infant mental health en praktisch pedagogisch gezinsbegeleider.

    

  • Algemene Info

   Groepsreis op een zeilboot

   Deze reis is vooral geschikt voor mensen die in kleine gezelschappen het best tot hun recht komen. Je reist met minimaal 1 andere gast samen en maximaal met 3 andere deelnemers. Tijdens deze reis ligt de route vast omdat de vaar-  en ankermogelijkheden op de rivieren beperkt zijn. Uiteraard kun je op deze zeilreis zelf sturen en navigeren als je dat uitdagend vindt. Zou je deze reis graag individueel willen meemaken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

   Vegetarisch eten

   Je wordt in de watten gelegd. We maken ontbijt en lunch, zorgen voor lekkere hapjes en we verzorgen vier avonden een warme maaltijd. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Indien gewenst kan er ook veganistisch worden gekookt. Op de avonden dat Martin of Lisa niet koken kun je wellicht aan de wal uit eten gaan. Mocht dat in het oerwoud niet mogelijk zijn, dan maken we alsnog iets lekkers op de boot!

   Slapen

   Voor de gasten zijn er twee hutten. Elke hut heeft een eigen kast en een raam dat opengezet kan worden voor frisse lucht of dat je kunt verduisteren als je dat fijn vindt. Alle bedden zijn 2,10 meter lang. Bij het voeteneinde lopen de bedden taps toe. De kleinste hut bevindt zich voor in de boot (bed 0,80 - 1,40m breed). De grootste hut bevindt zich achter in de boot (bed 1,30

   - 1,70m breed). Kom je alleen, dan heb je een eigen hut. Samen met de andere gasten maak je gebruik van het gasten 'badkamertje' met douche en toilet.

   Bijzonderheden

   Op een boot is je privacy beperkt. Het is bijvoorbeeld gehorig en een boot piept en kraakt door beweging, deining en wind. Sommigen vinden het daarom fijn om oordopjes te gebruiken om zich af te kunnen sluiten. Omdat we helemaal afhankelijk zijn van de elementen van de natuur voelt het voor veel deelnemers als 'terug naar de basics' van het bestaan. Aan boord is er meestal wifi waar je gebruik van kunt maken (tijdens overtochten is dit niet beschikbaar). Iedere hut heeft een stopcontact waar je je telefoon of laptop op kunt laden. We zorgen ook voor muggennetten voor de ramen.

   Voorbeeldweek Avontuurlijke zeil-& zwerftocht

   Het coachprogramma zullen we samen indelen en is afhankelijk van wensen, stroming in en vrachtschepen op de rivier én van de behoefte aan diepgang of verandering. We geven hieronder een mogelijk scenario.

   Voorafgaand aan de reis
   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend kennismakingsgesprek met jou. Dan bespreken we je vragen en verwachtingen zodat we ons kunnen afstemmen op jouw behoeften en geven we je de meest actuele en relevante informatie.

   Ongeveer een week voor vertrek maakt Lisa een groep aan in Whatsapp waarin praktische informatie wordt gedeeld (zoals de locatie) en jij je eventuele medereizigers al een beetje kunt leren kennen.

   Dag 1. Kennismaken en wennen in Moengo

   15.00 uur: Vanaf ongeveer drie uur ben je van harte welkom op de boot. We beginnen de gezamenlijke reis in de stad Moengo aan de Cottica rivier (vlakbij Frans Guyana). Moengo was vroeger een mijnbouwstad. Inmiddels hebben hedendaagse kunstenaars de stad nieuw leven ingeblazen door verlaten mijnbouwlocaties om te vormen tot creatieve ruimtes, zoals het Marowijne Art Park. Jouw Suriname reis begint met een avontuurlijke taxi-rit van 120 kilometer vanuit Domburg of Parimaribo door de jungle naar Moengo. Je maakt kennis met de boot en het bootleven.

   Dag 2. Ik ben blij met mij

   We varen in dagelijkse etappes van zo’n drie tot zes uur met de stroom mee richting het eindpunt, Domburg. Ons moment van vertrek hangt dagelijks af van de stroming. Iedere dag zullen we tijdens het varen coachmomenten inlassen om stil te staan bij jouw persoonlijke vraag (gesprekken en diverse werkvormen). Tegelijkertijd geniet je van de weelderige groene omgeving van het regenwoud en kun je apen, luiaards en toekans spotten. We zullen in zijtakken van de rivier ankeren en de stroming voelen veranderen. We hebben regelmatig de mogelijkheid om een excursie te maken met de bijboot in de zijkreken van de Cottica rivier. In het donker is het goed kaaimannen spotten.

   Dag 3. Natuurlijke inspiratiebronnen

   Als je je laat inspireren door de natuur ben je ook vaak in het nu, kun je je verbonden voelen met het grotere geheel en voel je dat jij goed bent zoals je bent. Onderweg komen we langs kleine gemeenschappen zoals Wanhatti of Pikin Santi. Deze dorpen zijn slecht bereikbaar over de weg en alle vervoer vindt grotendeels per boot plaats. Als het mogelijk is gaan we bij één van de dorpjes voor anker als we toestemming hebben gekregen van de dorpsoudste.

   Dag 4. Jouw Drive

   Aan de hand van een creatieve oefening sta je stil bij jouw drijfveren in het leven. Wat is voor jou van betekenis en waardevol? We varen naar plantage Bakkie en krijgen hier een inkijkje in het slaven verleden van Suriname. We gaan de Warrapakreek op om daar voor anker te gaan.

   Dag 5. Minimaliseren

   Indien mogelijk en gewenst organiseren we een excursie naar de oceaan in een korjaal door de Warrapakreek. Het is een Heidens karwei geweest om deze kreek ooit uit te graven. Een mooie metafoor om stil te staan bij gewoontes die je overboord zou willen en kunnen kieperen omdat ze niet (meer) bij je waarden passen. Daarnaast staan we ook stil bij de gewoontes waar je blij van wordt en die betekenisvol voor je zijn.  

   Dag 6. Eb en vloed in jouw leven? 

   We komen terecht in het Commewijne-gebied, doordrenkt van historie. In dit gebied vind je meerdere voormalige plantages die een cruciale rol speelden in de Surinaamse geschiedenis. Indrukwekkende overblijfselen en gerestaureerde gebouwen getuigen van het koloniale verleden. Tegelijkertijd bieden ze inzicht in de ooit bloeiende suiker-, koffie- en cacaoproductie.

   Terwijl we dagelijks de mangroves zien veranderen onder invloed van eb en vloed maken we de vergelijking met de eb en vloed in jouw leven. Onder welke omgevingsfactoren kun jij met de stroom mee en waar loop jij op leeg? In welke omgeving kom jij tot je recht?

   Dag 7. Energie en evaluatie.

   We varen naar Domburg een heerlijke plaats om aan de waterkant te genieten van een relaxte sfeer. Met een beetje geluk komen we roze dolfijnen tegen in de Suriname rivier. Onderweg bepaal je waar jij de komende tijd je energie in gaat steken.

   Dag 8. Terug naar huis.

   We ontbijten samen en daarna gaat ieder zijn weg. Je verlaat de boot rond 10.30 uur met nieuwe waardevolle contacten en mooie herinneringen.

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Het internationale vliegveld van Suriname ligt op ongeveer vijfenveertig kilometer van de hoofdstad Paramaribo, bij het dorpje Zanderije. Veel Surinamers hebben het over Zanderije in plaats van Johan Adolf Pengel International Airport (PBM), zoals het vliegveld eigenlijk heet. Vanuit Nederland heb je de mogelijkheid om met KLM, SLM of Tuifly naar Zanderije te vliegen. Het is ook een optie om vanuit Nederland naar Frans Guyana te vliegen met KLM en terug via Parimaribo.

   Tickets kun je zelf boeken via Skyscanner of direct bij desbetreffende vliegmaatschappij. Je kunt vanaf het vliegveld met de taxi of bus naar Domburg of Parimaribo. Reken op zo’n 40 euro voor een taxirit (wel meter aan laten zetten door de chauffeur). De rit vanuit Domburg of Parimaribo naar Moengo wordt vooraf al voor je geregeld en is bij de reis inbegrepen.

   Omdat een groot deel van Suriname onderdeel is van het onherbergzame Amazoneregenwoud is een groot deel van Suriname nog onontgonnen en slecht bereikbaar. Vervoer in Suriname gaat per bus, vliegtuig(je), boot (ferry of korjaal) of auto. In Suriname wordt links gereden. Als je een auto wilt huren heb je een internationaal rijbewijs nodig. Dit moet je vooraf regelen.

    

  • Reiservaringen van deelnemers

  • Klimaat van Suriname

   Suriname heeft een tropisch klimaat. Dat betekent in de praktijk: dagtemperaturen van zo’n dertig graden, nachttemperaturen van ongeveer 23 graden. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg hoog, tussen de 80 en 95%.

   Het is het beste om Suriname tijdens één van de droge periodes te bezoeken. De wegen naar en van het regenwoud zijn rond deze tijd het beste te bereiken. De drogere periodes zijn van februari tot en met april en van september tot en met november. Ook in de drogere periodes heb je dagelijks kans op een flinke regenbui. Dit hoort echter bij het tropische klimaat en is vrij normaal. De meeste neerslag valt in de vroege ochtend of late middag, terwijl het de rest van de dag aangenaam en droog is. De regenbuien in Suriname zijn niet te vergelijken met die in Nederland. De regen is namelijk warm. De luchtvochtigheid zal echter wel behoorlijk toenemen na een stevige regenbui. Hierdoor kan het klam en benauwd aanvoelen.

   Suriname ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Suriname kent bovendien geen zomertijd. Dat betekent dat het in de zomer 5 uur vroeger is dan in Nederland/België. In de wintertijd is het in Suriname 4 uur vroeger.

   Geldzaken

   De officiële munteenheid van Suriname is de Surinaamse dollar. Deze komt in briefjes van 5, 10, 20, 50, en 100, muntbiljetten van 1 en 2,5 en munten van 1, 5, 10, 25, 100 en 250. De koers van de Surinaamse dollar kan wisselen. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan vertrek de koers te checken.

   Naast de Surinaamse dollar is het mogelijk om met de euro te betalen of hem in ieder geval in te wisselen tegen dollars. In de buurt van toeristische plaatsen zijn genoeg pinautomaten waar je prima geld kunt pinnen met je Nederlandse pas. Bij de meeste banken betaal je geen extra kosten voor het opnemen van geld. De wisselkoers kan wel sterk per dag verschillen.

   In winkels of restaurants betalen met creditcard of pinpas is nog niet gebruikelijk. Voor het gebruik van een creditcard wordt meestal een toeslag van enkele procenten gerekend.

   Gezondheid en veiligheid

   • Voor een reis naar Suriname is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen ervoor in een gele koorts-land geweest bent. Vaccinatie tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Wil je langer dan drie maanden in Suriname te verblijven, dan is het aan te raden om jezelf in te enten tegen hepatitis B en hondsdolheid. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).
   • Medicijnen zijn niet overal in Suriname even goed verkrijgbaar. Het is daarom raadzaam om middelen tegen koorts, diarree en verstopping mee te nemen evenals ORS en desinfecteergel.
   • Je hoopt nooit ziek te worden op vakantie, maar mocht dit wel gebeuren dan wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan. Een reisverzekering is dan ook aan te raden.
   • De zon is in Suriname is aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor is daarom nodig om het risico op verbranding te vermijden.
   • In Suriname komen muggen voor die ziektes als malaria, zika en denque kunnen overdragen. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruimvallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt. Ook hoedjes met muggengaas kunnen in de jungle langs de kust uitkomst bieden. Overigens komen de (malaria)muggen voornamelijk in het kustgebied van Suriname voor en in Nieuw Nickerie (plaats omgeven door rijstvelden). Je kunt ervoor kiezen om malariapillen te slikken, maar voor de meeste mensen is het afdoende om je goed in te smeren met een muggenwerend middel zoals DEET.
   • Neem ook goede regenjassen, luchtige katoenen kleding en dichte wandelschoenen of gympen mee.

   Reisdocumenten

   Bij aankomst in Suriname moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en een lege pagina bevatten voor een visumstempel. Dit krijg je bij aankomst in Suriname, als je een Entry Fee gekocht hebt. De Entry Fee kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt ‘m online aanvragen, vooraf kopen bij de ambassade van Suriname, bestellen bij de ANWB of gewoon kopen bij de balie op Schiphol. Direct op Schiphol kopen is de makkelijkste optie. Wil je tijdens je reis naar Suriname een bezoek aan een van de buurlanden te brengen, dan moet je een multiple entry visum kopen.

   Taal

   De officiële taal van Suriname is Nederlands. Daarnaast wordt ook Sranantongo gesproken, de oorspronkelijke moedertaal van de verschillende bevolkingsgroepen.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Paramaribo » » Suriname

  Suriname

  Suriname bestaat grotendeels uit jungle (80-90%). Het is dan ook een ideale bestemming voor natuurreizen! Het Centraal Suriname Natuurreservaat staat op de werelderfgoedlijst. Het is onderdeel van het grootste beschermde tropisch regenwoud ter wereld. Vanwege de uitgestrektheid van het gebied is er binnen het reservaat een grote diversiteit aan ecosystemen. Dit zorgt ervoor dat er duizenden bomen, planten en dieren in het gebied leven. In het gebied leven onder andere reuzengordeldieren, luiaards, tapirs en jaguars. Tegelijkertijd wordt de natuur in Suriname nog steeds bedreigd door ontbossing en goudwinning.

  De Clipper

  Je zeilt mee op De Oceanis 473 Clipper, (meer dan 14 meter) zij heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Het dek is ruim en de kuip heeft een opklapbare tafel in het midden. Als het erg warm en zonnig is kan een bimini worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

  De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier wordt gekookt en gegeten als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

  De boot heeft vier tweepersoons hutten. Twee van deze hutten zijn bestemd voor gasten. Voor in de boot bevindt zich de kleinste gastenhut. Het bed is 2,10 meter lang en loopt taps toe. Het voeteneinde is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achterin de boot aan stuurboordzijde bevindt zich de grootste hut voor onze gasten. Het bed is 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

  De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. (Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.)

  Met mooi weer is het het fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. In de haven kun je gemakkelijker van boord als je dat wilt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).