Last van Keuzestress retreat voor jongeren
Bepaal zelf je vertrekdatum

 • Last van Keuzestress retreat voor jongeren

  Dit is een individuele retreat, datum op afspraak.

  • Ga ik deze studie afmaken?
  • Wat dan als ik mijn studie klaar heb?
  • Hoe kan ik me staande houden in een steeds drukke maatschappij?
  • Hoe kan ik zorgen dat ik met plezier naar mijn toekomst kijk?
  • Wat wil ik?
  • Hoe verhoog ik mijn zelfvertrouwen
  • Kan ik mezelf redden als ik op mezelf woon?
  • Heb ik last van angsten en/of spanningsklachten?

  Er verandert steeds meer en in steeds snellere vaart. Vooral als je jong bent lijkt het wel alsof er zoveel van je wordt verwacht. Soms voelt het alsof je het niet meer kunt bijbenen. Daar kun je last van krijgen. Je kunt depressief worden, burn-out raken en je vraagt je af of de toekomst wel zo leuk is.

  Je lichaam reageert hierop door spanning op te slaan, klachten te vertonen en je kunt hoofdpijn, buikpijn of andere pijnen in je lichaam ervaren. Ook voel je je misschien opgejaagd en heb je last van hyperventilatie, paniekaanvallen, angst en kortademigheid. Een gespannen lichaam geeft je te kennen dat het tijd is om weer naar je lichaam te luisteren.

  Meer zelfvertrouwen ontwikkelen

  Je hebt tijd nodig om te kijken naar je keuzes, werken of verder leren. Soms zit je in een moeilijke thuissituatie en die wil je beter begrijpen en verwerken. Of je ervaart stress en weet niet zo goed waarom. Je wil meer helder krijgen wat jij nu echt wil en ook wat je niet wil. Dan kun je dat loslaten, dat geeft lucht!

  Wat je vraag ook is, tijdens dit jongeren retreat is er alle aandacht voor. Dus ben je tussen de 18 en de 25 jaar, geef je dan op voor het jongeren retreat. En uiteraard krijg je een speciale jongeren prijs! 

  Sanne: Ik heb de reis als zeer positief ervaren. Hierdoor ben ik rustiger, meer ontspannen en met de focus op mijzelf terug gekomen.

  Daarom is een keuzestress retreat goed voor jou!

  Tijdens deze jongeren retreat is er aandacht voor zowel je geest als je lichaam. Als je zorgt dat je lichaam en geest weer samenwerken, dan kun jij bepalen wat de snelheid van jouw leven is en word je niet geleefd door je gedachten. Dus zowel het lichaam als de geest krijgen tijdens je verblijf hier alle aandacht. Want als deze twee weer in verbinding zijn met elkaar, dan gaat het leven stromen. Dan gaat het als vanzelf. 

  Je krijgt een combinatie van coaching gesprekken en bodymind lessen, denk aan beweging, mindfulness, meditatie en yoga.

  Studeer je of werk je, het leven wordt pas interessant als je kunt genieten van elk moment en voelt dat je de kracht hebt om zelf je leven te sturen.

  Je verblijf is in een kleine tent met een bed. Dit is een ruime tent voor een persoon gebouwd op een houten vloer, waar je prima in kunt staan, met een goed bed. Er is stroom aanwezig en je deelt een privébadkamer met de andere tent. Ook is er een terrasje voor de tent en kun je onder de olijfbomen in de schaduw zitten.
  Op maar 2 uur vliegen van Nederland ben er al. Hier vind je nog heerlijke rust en hoor je alleen de geluiden uit de natuur. Waar vind je dat nog?

  Deze jongeren retreat helpt je om weer positief te denken en de juiste keuzes te maken. En natuurlijk kun je ook deze retreat ook samen boeken met een vriend(in).

  Max: Mijn studie was bijna klaar en hoe dichter ik bij het einde kwam hoe nerveuzer ik werd. Wat als mijn studie klaar is en ik nog steeds niet goed weet wat ik wil? Vind ik wel werk en vind ik dat dan wel leuk? Moet ik dat dan mijn hele leven doen? Waren vragen die ik door mijn hoofd voelden spoken. Met dank aan de Bodymind aanpak van Monique voel ik nu beter aan wat goed voor me is en kan ik beter relativeren wat de dag en de toekomst me brengt.

  Wil je overleggen? Bel dan 0639804150

   

 • ►Voor jongeren vanaf 18 tot 25

 • Totaalprijs voor 6 nachten per accommodatie

  •  796,00 euro p.p.  obv 1 persoonstent
  •  496,00 euro p.p. obv 2 personen Safari tent

  Totaalprijs voor 5 nachten per accommodatie

  •  696,00 euro p.p.  obv 1 persoonstent
  •  496,00 euro p.p. obv 2 personen Safari tent

  Totaalprijs voor 4 nachten per accommodatie

  •  596,00 euro p.p.  obv 1 persoonstent
  •  396,00 euro p.p. obv 2 personen Safari tent

  Inclusief is:

  •  Heerlijke diners elke dag vers bereid door huiskok Toni
  •  Ontbijt, lunchpakket zelf maken bij het ontbijt
  •  Bodymind, yin yoga lessen
  •  Ochtend meditaties
  •  Een mindfulness coaching wandeling
  •  2 individuele coaching sessies

  Exclusief is:

  •  Vlucht
  •  Maaltijden en drankjes buiten het programma
  • Boekingkosten €35,-
  Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
 • Monique

  Monique is trauma expert en coach, zij zorgt ervoor dat jij weer de omslag maakt naar echt plezier te ervaren in je leven. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van pijnvermijding en verslaving en haar kernwaarden zijn onafhankelijk, authentiek, humor, zelfkennis, ondernemend, groei, gezondheid, bekwaam, muzikaal en spiritueel.

  Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast, altijd vanuit oprechte aandacht.

  Monique heeft na een propedeuse Psychologie en het behalen van de module cognitieve gedragstherapie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Daarna bestudeerde zij de oosterse geneeswijzen. 

  Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie, familie opstellingen en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

 • Voordelig vliegen

  Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

  Vluchten

  • Het beste vlieg je met Ryanair vanaf Dusseldorf-Weeze, een klein vliegveld achter Nijmegen of vanaf Charleroi bij Brussel. Deze vliegen rechtstreeks op Cagliari, de hoofdstad van Sardinie.
  • Je kunt ook via Schiphol reizen, dan kun je met KLM rechtstreeks vliegen op Cagliari. Of je stapt over in Rome  of Milaan. Dit is inmiddels ook steeds beter geregeld en het overstappen gaat gemakkelijk zonder eerst weer in te checken of door de douane te gaan.
  • Ook kun je met Ryan air vliegen vanaf Eindhoven op een Italiaanse stad als Bologna of Pisa en dan overstappen naar Cagliari. Deze vluchten zijn vaak erg goedkoop.

  Bij aankomst vliegveld

  Je kunt kiezen om de trein te pakken vanaf het vliegveld en dan opgehaald worden in Carbonia treinstation( geen kosten) of een privé transfer vanaf het vliegveld voor €75,- euro per rit.

  Er wordt 1 keer op de aankomstdag een groepstransfer geregeld. Dit transfer is ook inclusief.
  Wil je hier gebruik van maken dan adviseren we je om eerst met ons te overleggen welke vlucht aansluit op dit groepstransfer.

   

 • Reiservaringen van deelnemers

  • Coaching retreat Italië
   23 okt 2023

   Coaching retreat Italië

   Met een open-mind en weinig idee van wat me te wachten stond ging ik naar het mooie Sardinië.

   Mijn doel was: in verbinding met mezelf, leren leven vanuit vertrouwen, bewustwording van onbewuste gedragingen etc.

   Na het eerste kennismakings gesprek wist Monique waar we aan konden gaan werken want, de ratio en het gevoel waren bij mij niet in balans. Monique vormde de spiegel die ik nodig had. Met haar begeleiding leerde ik mijn lichaam op een andere manier voelen, te verbinden en te vertrouwen op moeder aarde en werd me een stukje bewuster van mijn onbewuste gedragingen.

   Ayahuasca gaf me al eerder de boodschap dat het allemaal draait om loslaten voor mij. Monique liet me bewust voelen dat ik onbewust inderdaad nog veel aan het vasthouden ben. Wat fijn om dat nu zelf te kunnen voelen en bijsturen wanneer ik terug val in oude patronen. Leren loslaten of eigenlijk het vasthouden afleren.

   Al met al een mooie nuttige week waarin ik weer een stukje bewuster mocht worden en waarin ik me uiteindelijk besefte hoe weinig ik echt bewust in verbinding ben geweest met mezelf. Na 39 jaar toch wel een interessante ontdekking. De plek is fantastisch en niet te vergeten het eten van Toni. 

   Dank van Bob

  • Jongeren retreat Italië
   31 mei 2023

   Jongeren retreat Italië

   Bij aankomst ben ik gelijk heel liefdevol ontvangen en werd mij verteld dat ik een grotere tent kreeg dan ik had gereserveerd!
   Elke avond kreeg ik een super lekker 3 gangen diner bij een mooie zonsondergang gemaakt door Toni (de man van Monique) wat ook super top was.

   Elke ochtend kreeg ik van Monique yoga, is super rustgevend evenals de ademhalingsoefeningen. We hebben ook een hele mooie wandeling gemaakt.

   Super waardevol waren de coaching sessies. Als je in de knoop zit of je wilt gronden en je weet ff niet wat je plek is in de samenleving van tegenwoordig, of je wilt simpelweg rust, is het zeker een aanrader om deze jongeren retreat te doen.

   Dank van Tom (21 jaar)

   Wil je ook eens mee met onze Jongeren Support retreats?

  • Jongeren Support Reis Italië
   29 sep 2022

   Individuele Body-Mind retreat voor jongeren

   Het was een toffe coaching retreat, heel persoonlijk, kleinschalig en authentiek. Ik had niet verwacht dat Monique zo betrokken zou zijn. De Yoga en de meditaties in de natuur waren heel mooi. Ik heb meer gekregen in de retreat dan ik dacht en door de coaching ben ik rijker geworden.

   De retreat heeft me veranderd, ik heb nu andere keuzes gemaakt om van universiteit te wisselen, ik ga naar een groener en kleiner gedeelte van België waardoor ik dichter bij mezelf kan blijven. Ik maak meer tijd ook voor yoga en meditatie en ik kan beter omgaan met ego/negativiteit. Tof dat jullie jongeren een kans bieden tegen verlaagde tarieven!!

   Veel dank van Irma Schollier

  • De perfecte retraite Italië
   28 aug 2022

   De perfecte retraite Italië

   Wat een fantastisch coaching retraite heb ik gehad bij Monique. Deze schitterende locatie midden in de natuur was voor mij de perfecte plek om weer tot mezelf te komen.

   De coachings gesprekken met Monique waren zeer waardevol voor mij en hebben mij veel geleerd over mezelf.

   Monique is heel warm en prettige persoon en haar manier van coaching met nuchterheid en humor sprak mij erg aan. Een aanrader voor iedereen die weer tot zichzelf wil komen!

   Wil jij ook eens gaan?

   Dank van Marjolein

  • Groepsretraite Italië
   12 mei 2022

   Groepsretraite Italië

   Mijn verblijf op een schiereiland van Sardinië eind april was heerlijk. Na de transfer van Toni (echt op z'n Italiaans, hij deed er een uurtje over, zeker 20 minuten sneller dan de routeplanner) was ik wel aan vertraging toe.

   En precies dat is waar Monique ons de eerste dagen in mee nam. Misschien dat deze snelle rit voorafgaande aan het verstillen bij hoort want bij de terug weg werden we ook op die manier alvast weer blootgesteld aan het snelle leven. Voor mij was het dansen superleuk!, de yoga bleek wel een uitdaging, waarbij ook op die manier wel wat thema's bloot kwamen te liggen.

   In de tweede helft van de week werd de focus meer de thema's die we inbrachten en of tegenkwamen. Dit waren interessante groepssessies. Verder hebben we heerlijk gegeten en werden we bediend in de avond. De zonsondergang voorstelling leek bijna bij het menu te horden, super!

   Verder heb ik heerlijk geslapen in het echte bed, de sobere safari tent was precies goed voor mij en de wandelingen alleen, vond ik ook prettig en mooi. Ook was ik erg blij met mijn waterschoenen, zodat ik zonder al te veel moeite het water in kon om een beetje te dobberen.

   En het was dan heerlijk even een cappuccino te drinken bij het enige strandpaviljoen "Mario" op het leuke kleine strandje.

   Monique deed de begeleiding in haar eigen stijl, ze heeft zich goed verdiept in de dingen die ze doet/verteld en kan hier goed achtergrondinformatie over geven. Het boekje en ook haar levensverhaal vond ik een mooie aanvulling in deze week. Dankjewel Monique en Toni en ook mij mede retraitegenoten heel hartelijk dank, we hebben plezier gemaakt, genoten, kunnen lachen en een traan kunnen laten.

   Groet van Brenda.


   Sant Antioco, een schiereilandje aan de zuidwestkust van Sardinië, biedt natuur en zee. Omdat er verder 'niks' is, was het gemakkelijk om helemaal af te schakelen en me geheel te richten op het programma en mezelf. Het programma dat vooral bestond uit verschillende vormen van yoga, leefstijlelementen (in ons geval de voeding, dansoefeningen, wandelen en informatie over het leven op het eiland) en de personal coaching, was voor mij zowel to the point als ontspannend.

   Het geheel had op mij het effect van een soort mentale douche waarna ik me helemaal verfrist voelde.

   Met hartelijke groet, Michelle

  • Coaching reis Italië
   02 okt 2021

   Coaching reis Sardinië

   10 dagen op een prachtige afgelegen locatie, in het zuiden van Sardinië, heb ik een bijzondere tijd ervaren. Ik had een negatief zelfbeeld en had er vooral last van in mijn relatie. Mijn doelen waren: meer van het leven genieten, zelfzeker worden in mijn gezinssituatie en naar mijn echtgenote toe, en ook in mijn kracht komen te staan en ontdekken en voelen wie ik werkelijk ben. Ik was mezelf totaal verloren.

   Ik vond de coaching sessies van Monique heel interessant, en ook de groepsessies meditatie en beweging waren leerrijk. In de vrije tijd heb ik veel gewandeld, naar de zee geweest en écht tot rust gekomen en genoten van de mooie omgeving. s'Avonds heb ik kunnen genieten van de wonderbaarlijke kookkunsten van Toni, de echtgenoot van Monique die heel lekker kan koken.

   Ik had last van stress en blijkbaar ook van een constante hyperventilatie, dewelke bij mij steeds een verstopte neus met zich meebracht. Door de fysieke oefeningen met Monique heb ik geleerd zacht door mijn neus te ademen en is mijn verstopte neus, en waarschijnlijk ook mijn hyperventilatie nu volledig verdwenen.

   Ik kan nu ook beter uitspreken wat ik voel. Ik had ook het geluk om prachtige mensen te ontmoeten die bovendien nog eens een confronterende spiegel voor me waren. Bovenop de coaching heb ik heel veel aan hen gehad.  De coaching van Monique is warm en professioneel, soms wel confronterend. Ze weet precies wat ze doet en ik ben dankbaar dat ik ben gegaan.

   Ik weet dat ik er nog niet ben, maar ik ga verder! Bedankt van Patrick!

 • Het klimaat van Italië

  Italië kent volgens het Köppen-systeem een drietal klimaten. Een groot deel in het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
  Centraal en Zuid-Italië heeft een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat. Warme droge zomers en relatief milde winters is wat je hier aantreft. Het meest noordelijke deel van Italië, waar de ondergrens van de Alpen zich bevindt, heeft deels een hooggebergteklimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat.

  Reis Verzekeringen

  Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

  Als je ziek wordt

  Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Bij de dokter of in het ziekenhuis werkt niet altijd je verzekerings kaart. Dan moet je wel cash betalen. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  Duurzame elementen in de reis zijn:

  Sardinië is een van de 5 Blue zone gebieden ter wereld. Dit betekent dat de mensen hier heel oud worden. Maar dat niet alleen, ook heel gezond oud. Er zijn verschillende factoren die hiertoe bijdragen. Zoals gezonde voeding met voornamelijk gebruik van lokaal verbouwde producten. Ook zou de goede, biologische zelfgemaakte rode wijn hieraan meehelpen. En niet te vergeten, men loopt hier veel en dan vooral door veel uitgestrekte natuurgebieden.

  Op het gebied van Milieu

  • Actief beleid op het gebied van reduceren van afval, water en energie.
  • Gescheiden afval, plastic, glas, blik, GFT, karton, restafval.
  • Lampjes in lodges zijn Led.
  • Er is een septic tank. Het witte water wordt hergebruikt voor planten.
  • Zoveel mogelijk gebruik/inkoop van lokale producten
  • Bijna alle producten zijn lokaal en onbespoten
  • Fair trade wijn. d.w.z. direct van de wijnboer gekocht, en zonder sulfiet.
  • Fair trade olijfolie en kazen
  • Minimaal gebruik chemische middelen
  • Lodges en tuinmeubels zijn gemaakt van duurzaam hout
  • De kruidentuin en kleine moestuin die alleen met natuurlijk mest( paarden/ ezels) wordt gevoed.

  Natuur 

  • Bijdrage aan natuurbehoud en geen negatieve impact op de natuurlijke omgeving
  • Geen overdadige verlichting voor de nacht (i.v.m. met nachtleven dieren)
  • Alles is gebouwd van natuurlijk materiaal, zoals hout of gemaakt van stenen hier uit het gebied.
  • Gebruik gemaakt van natuurlijke, inheemse planten( mediterrane maquis)

  Educatie over een natuurlijke omgeving

  • Wij vertellen graag over de natuur hier, maar geven ook rondleidingen waarin zowel de natuur maar ook de cultuur en de archeologie aan bod komt.
  • Ook leggen wij graag uit hoe wij hier leven. Dichter bij en meer verbonden met de natuur.
  • We leven zuinig en consumeren alleen het noodzakelijke. We proberen zoveel mogelijk zaken te recyclen.
  • Monique geeft mindfulness trainingen aan de plaatselijke bevolking.
  • Elk jaar maken we wandelingen waarbij we zwerfafval opruimen.

  Mens & Cultuur

  • Respect voor de lokale gewoonten en gebruiken
  • Tony is hier geboren en vertelt graag over de gebruiken, vooral over het bereiden van eten en drinken.
  • Monique heeft lessen gehad van een archeoloog en vertelt graag over het bijzondere Sant’ Antioco

  Bijdrage aan de lokale economie leveren

  D.m.v. het kopen direct van wijn en kaas makers, of groenten en fruitverbouwers hier. Ook natuurlijke cosmetica en schoonmaakproducten die we kopen.

 • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

  Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
  Hoe werkt het boeken van de reis?
  Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

De locatie » Locatie vlakbij de zee » Sant Antioco » Italië

Glamping verblijven

De locatie ligt op een kilometer van een prachtige baai en heeft wijds uitzicht over de Middellandse zee, op ongeveer 15 min loopafstand.

Je gaat naar een heerlijke kleinschalige glamping, dit betekent luxe kamperen met het comfort van een goed orthopedisch bed en een ruime badkamer. Buiten natuurlijk het zeezicht, het eigen terras voor de lodge en de ruimte erom heen. Er is veel ruimte en vrijheid, met uitzicht op zee!

 • Er staat een houten huisje:  de Beach lodge, met 2 slaapkamers, badkamer, keuken en 2 terrassen. 
 • Een Safaritent met 2 slaapruimtes, een keuken en een verhoogd terras voor de tent. Een prive badkamer op 20 meter afstand.
 • Ook zijn er 2 kleine tenten met houten vloer en bed. Deze zijn geschikt voor 1 persoon. Zij delen samen de badkamer op 10 meter afstand.

Onze accommodaties vallen in de categorie luxe kamperen. En deze zijn geschikt voor iedereen die echt even in de natuur wilt zijn en van de natuur houdt. Alle 4 de accommodaties hebben zeezicht met zonsondergang iedere avond. Als je bij ons verblijft, willen we je weer laten ervaren hoe het is om alleen de basisbehoeften te hebben. 

Het zorgt voor onthechting, zodat je weer meer geluk kunt toelaten. Gedurende je verblijf leef je even zoals wij hier ook leven. Het is fijn als je de plantjes bij je lodge af en toe water geeft. Ook wordt hier al het afval gescheiden en draag je daar ook aan bij. Het helpt ook zeker om je bewust te worden van wat je consumeert en hoeveel afval dit is.

Je draagt zelf zorg voor je eigen verblijf. Wij zorgen ervoor dat je in een schone lodge komt met een opgemaakt bed, handdoeken en een strandlaken. Bij je vertrek wordt door ons de eindschoonmaak verzorgd. Ook hebben wij 3 katten, 2 honden en een schildpad. Zij weten prima hun plaats en verheugen zich ook op je komst.

Unieke Kwaliteits Garantie
Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).