Mindfulness - Hart - Wandel Safari retreat 
Bepaal zelf je vertrekdatum

 • Mindfulness - Hart - WandelSafari retreat 

  Een 9 daagse 

  Deze Tanzania retreat is een feest, een hartverwarmende ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Ze blinkt uit in een diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden. 

  Dag 1. Je vliegt naar het Kilimanjaro Airport in Tanzania. Daar wordt je opgehaald en naar Kilimanjaro Eco Lodge gebracht. Kilimanjaro Eco Lodge ligt een half uur van het vliegveld en dichtbij de entree van Arusha Nationaal Park.

  Usambara gebergte

  Het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen leent zich voor een fantastische wandel trekking met stunning uitzichtpunten, Het kustgebied heeft met rust gelaten stranden en vissersdorpjes waar we kunnen vertragen, relaxen, zwemmen, mediteren, naar historische verhalen luisteren en kreeft of krab eten op een ludieke plek aan zee bij een 5 sterren kok.

  Je verblijft in budget, medium en medium-luxe campsites, hotels en lodges. Kamers zijn op basis van 2 personen.

  Dag 2: Na het ontbijt hebben we een eerste sharing en meditatie. Daarna vertrekken we naar Arusha National Park. ’s Ochtends heb je hier een wandelsafari. Het is waanzinnig om met een gids/ranger te voet door wilde dieren land te gaan.

  Dag 3. De Usambara Mountains zullen je hart stelen. Dat begint al meteen als de landcruiser de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Vanaf hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag.

  Lees het hele reisschema

  Hart Trektocht Safari

  Door deze trektocht heen weven we dagelijks een mooi programma om je te ondersteunen je hart meer te voelen en hier vanuit te leven. In onze westerse cultuur zijn we vanaf jong in ons hoofd gezet. Velen zijn afgescheiden geraakt van kwaliteiten van het hart als: verbinding, liefde, tevredenheid, humor en wijsheid. Gedurende 9 dagen ga je met je hart zijn, doe je oefeningen om je hart te openen en erbij te blijven. Je gaat delen met elkaar vanuit oprechtheid, wat een hele uitdaging is maar maakt dat je energie meer gaat stromen. Met een glimlach kom je uit deze safari en je zult voortaan weten wat er nodig is om terug te keren naar je hart wanneer je dat wilt.

  Herken je dat er veel is om dankbaar voor te zijn in je leven, maar toch voelt het niet zo? Het is alsof je hart niet helemaal meedoet? Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De coaching, hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

  Begeleiding van Alina

  Haar missie is vooral om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Je hebt een vermogen tot helderheid, creativiteit, vernieuwing, een diepere missie, vrije geest maar ook levenslust en blije natuur, die de basis vormen voor een geïnspireerd leven, waarin je krachtig leiding neemt over jezelf en waarmee je anderen inspireert.

  Ga je mee?

 • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden.

  ►Managers/leidinggevenden en medewerkers

  De kosten voor een meditatie traject worden door meerdere factoren bepaald. In overleg stellen we de doelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of  afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de reis (deels) vergoeden.

 • Kosten: 9 daagse: € 1995,-

  Inclusief de reis is:

  • het mindfulness- coachingsprogramma
  • alle entreegelden voor de parken
  • alle hotelkosten
  • alle maaltijden en water
  • alle vervoer per Toyota Landcruiser
  • alle excursies en lokale gidsen
  • transfers vliegveld

   Exclusief is: 

  • visum
  • vlucht
  • evt fooien 
  • fris en alcoholische dranken
  Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
 • Alina

  Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

  Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

  Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school,  zij geeft lichaams- en ademwerk en is ook meditatieleraar.

  Ze heeft veel ervaring,  is professioneel, warm en betrokken.

 • Reischema Tanzania 

  Dag 1
  Je vliegt vandaag naar Kilimanjaro Airport in Tanzania. Daar wordt je door ons opgehaald en naar Kilimanjaro Eco Lodge gebracht. Kilimanjaro Eco Lodge ligt een half uur van het vliegveld en dichtbij de entree van Arusha Nationaal Park. Het is een prettige lokale lodge. Als de aankomsttijd het toelaat maken we in de lodge nader kennis met elkaar en delen we de eerste indrukken. 

  Dag 2
  Na het ontbijt hebben we een eerste sharing en meditatie. Daarna vertrekken we naar Arusha National Park. ’s Ochtends heb je hier een wandelsafari. Het is waanzinnig om met een gids/ranger te voet door wilde dieren land te gaan. Na de lunch volgt hier een gamedrive met de landcruiser. Met de auto kun je natuurlijk een groter gebied bekijken en meer verschillende landschappen en dieren ontmoeten. Dit wildpark ligt tegen de actieve vulkaan Mount Meru aan. Het is een smal park met tot in de ziel rakende landschappen en uitzichten. Hier kun je speuren naar buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffen, wilde zwijnen, impala’s, zebra’s, blauwe apen, en soms een luipaard of hyena.

  Na het bezoek aan het park rijden we naar Moshi waar we de avond en nacht doorbrengen. Je overnacht bij Mamma Thea, een authentiek Tanzaniaans hotel. We hebben een Mindful uurtje voor we gaan eten bij een populair restaurant met een divers menu.

  Dag 3
  De Usambara Mountains zullen je hart stelen. Dat begint al meteen als de landcruiser de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woeste delen in de hogere gebieden en met uitzichten van grootse allure. Vanaf hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag. Natuurlijk houden we genoeg pauzes maar zorg ervoor dat je een gemiddeld tot goede conditie hebt. Het pad gaat regelmatig omhoog.

  De extra bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt op dag 2. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
  Het is ook leuk om vandaag een beetje door en om Lushoto te slenteren, de sfeer op te snuiven van het straatleven en de markt te bekijken. 

  Later gaan we naar Irente Viewpoint om hopelijk de zon op zijn Usambara’s onder te zien gaan. Je brengt de nacht door in het prettige Lawns Hotel (standaard kamer)

  Dag 4
  Onze gids Dennis Munga komt je na het ontbijt ophalen voor je eerste wandeldag. Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart witte Colobus aap. Je doet een mooie hart oefening, picknickt met een heerlijke Usambara guacamole plus chapati (pannenkoek) van Dennis als lunch en vervolgt de bosrijke wandeling afgewisseld met boerenland  tot je arriveert bij het Rengwi klooster om de avond en nacht door te brengen in deze bescheiden accommodatie. Gids Dennis Munga is geboren en getogen in Usambara Mountains en je kunt het niet beter treffen.

  Dag 5
  Je tweede wandeldag loopt vandaag opnieuw door dorpjes, boerenland en bossen. Je leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van mindfulness opdrachten tijdens het lopen. Die avond slaap je in Magumba Hill Lodge.

  Dag 6
  Op je laatste wandeldag begin je in de vroege ochtend met een ochtendmeditatie. Daarna vertrekken we voor een jungle tocht. Die middag passeren we ook een pottenbakkerij waar de vrouwen hun handwerk uitstallen. 

  Het uitzicht over Tsavo in West Kenia, Kilimanjaro, Mkomazi Nationaal Park en de bergen is wereldklasse en bovendien mogen we hier samen hoogst waarschijnlijk een onvergetelijke zonsondergang meemaken op een bijzondere rotspartij. Je slaapt opnieuw in Magumba Hill Lodge.

  Dag 7 en 8
  We verlaten vroeg in de ochtend Usambara Mountains. We rijden in een keer naar Ushongo Bay. Hier ga je genieten van hagelwitte stranden, de vissersdorpjes, de lokale sfeer, rust, en heerlijk zonnen en zwemmen. Er is weinig toerisme hier ondanks de perfecte stranden. De mensen worden massaal naar Zanzibar geleid. Wij vinden dat niet erg en de rust heerlijk om twee dagen van het strand en de zee te genieten. Tussen je strandervaringen door hebben we meerdere activiteiten om bij jezelf en met name je hart te zijn.
  Je brengt twee nachten door bij Drifters Lodge.

  Dag 9
  Na een gezamenlijke afronding,  brengen we je via het historische Bagamoyo terug naar Dar Es Salaam om  de nachtvlucht naar huis te nemen. Bagamoyo was een van de belangrijkste nederzettingen aan de Oost-Afrikaanse kust en het eindpunt van de handelsroute die Lake Tanganyika met de zee verbond. Slaven, ivoor en zout werden hier uitgeladen om verscheept te worden naar Zanzibar en verder. We nemen hier tijd om rond te kijken en een historische tour te doen voor we naar Dar Es Salaam rijden. Als het goed is, vertrekt je vliegtuig pas laat in de avond.

  Je kunt de reis verlengen

  Dag 10, 11, 12 Verlenging naar Zanzibar
  Het is mogelijk je safari te verlengen met een verblijf op Zanzibar. We zetten je dan ’s ochtends op de boot naar Zanzibar. Bij aankomst word je opgewacht door een taxi van het hotel. Van daaruit neemt je hotel het over. Zij kunnen je informeren over snorkelopties en andere activiteiten.
  Aanbevolen activiteiten:

  • Snorkelen
  • Bezoek aan het Jozari bos met daarin een groot Mangroove bos. Heel bijzonder.
  • Bezoek aan Stonetown met een heerlijke afsluitende maaltijd op de sfeervolle voedselmarkt aan de haven.
  • House of Wonders
  • Old Fort of Zanzibar
  • Hamamni Persian Baths
  • Old Slave Market
  • Peace Memorial Museum

  Aanbevolen lodges Zanzibar: 

  Fumba Beach Lodge (mid-range)
  Located in South West Zanzibar
  * Room with Garden view:
    Single HB: $ 196 per night
    Double HB: $ 166
    Triple HB: $ 139

   * Room with seaview: 
        Single HB: $ 205
        Double HB: $ 175
        Triple HB: $ 145

  Equalia boutique hotel (budget range) Vanaf $35
  Located at Jambiani at the East side of the island
  * Standard double room:
  * Double room de luxe:
  * Standard twin room: 

  Air Bnb in Stonetown: very luxury apartment for 2 people
  * David Livingstone’s Home: Usd 95 per night plus cleaning fee en service fee $ 35 

 • Voordelig vliegen

  Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

  Boek zelf een vliegticket: heen naar Kilimanjaro, terug vanaf Dar Es Salaam.
  Transfer van vliegveld naar locatie is inbegrepen

 • Reiservaringen van deelnemers

  • Mindfulness- - wandel - Safari
   24 feb 2024

   Mindfulness- - wandel - Safari

   Een 9 daagse mindfulness-safari- wandel gedaan en het was werkelijk adembenemend! Ik kan dit iedereen aanbevelen.

   De combinatie met het mindfulness programma was heel bijzonder. Ik heb hier zeker geleerd meer vanuit mijn hart te leven. Het is een fantastisch gevoel je mind uit te kunnen zetten en enkel te voelen en te zijn in het nu. Afrika heeft mijn hart gestolen dankzij deze reis

   De afwisseling van de reis door iedere keer ergens anders te verblijven was geweldig. Slapen in een lodge, een hotel met een geweldig uitzicht in de bergen tot slapen in een klooster en zelfs aan het strand tussen de blue ball monkeys. Daadwerkelijk 8 dagen op pad geweest, maar voor mijn gevoel ben ik weken weg geweest, zoveel hebben we gedaan en gezien.

   Super dank Alice

    

  • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
   28 jul 2023

   Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

   Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

   Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

   Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

   Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

   Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

   Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

   Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

   Dank van Joep

  • Een onvergetelijke Safari reis Tanzania
   10 jan 2023

   Een onvergetelijke Safari reis Tanzania

   Na vele jaren van reizen hebben we voor onze huwelijksreis in Tanzania besloten om onszelf een prachtige safari te geven, of liever te krijgen; een prachtige safari in de beroemdste parken ter wereld (Ngorongoro en Serengeti) en trektochten in het merengebied van Eyasi en Natron.

   Deze touroperator, bestaande uit 4 personen (de gids/chauffeur, de kok, de Masai-gids en het hoofd dat de reserveringen en planning verzorgt), was echt een openbaring. We werden gevolgd en verwend, terwijl we nog steeds het plezier van avontuur behielden, en inderdaad de mogelijkheid hadden om in contact te komen met lokale stammen en door het Masai-territorium te wandelen. We hebben het gevoel dat we het iedereen kunnen aanbevelen! 

   We verkende ook de minder bereisde routes en hadden ontmoetingen met de lokale stammen, de trekking was in de Masai-gebieden en de ervaringen buiten de safari waren meer dan geweldig. Dankzij de ervaringen van de Masai gids, met betrekking tot routes en procedures voor het betreden van de verschillende parken, hebben we veel tijd bespaart waardoor we meer tijd hadden om de dieren te observeren. De trekking in de Masai-gebieden was zeer bijzonder.

   Heel veel dank van een gelukkig stel.

  • Individuele Retraite Tanzania
   13 mei 2022

   Individuele Retraite Tanzania

   Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

   De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

   Met hartelijke groet, Monique

  • Mindfulness en Safari reis Tanzania
   21 aug 2019

   Mindfulness en Safari reis Tanzania

   Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

   En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

   Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

   Rob Noteboom, Nederland

 • Klimaat

  Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
  Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
  Van januari tot maart is het warm en droog.
  Best reistijd voor Tanzania is:
  De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

  Geld

  De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
  Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

  Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

  Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
  Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

  Visum

  Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

  Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

  Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

  Reis Verzekeringen

  Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

  Als je ziek wordt

  Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  Klimaat

  Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
  Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
  Van januari tot maart is het warm en droog.
  Best reistijd voor Tanzania is:
  De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

  Geld

  De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
  Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

  Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

  Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
  Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

  Visum

  Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

  Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

  Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

  Reis Verzekeringen

  Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

  Als je ziek wordt

  Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  Duurzame elementen in de reis zijn:

  • Wij zijn al jaren betrokken bij sponsoringsprojecten van Masaï in Ngorongoro en Arusha en anderen op het gebied van onderwijs, namelijk:
  • De driejarige sponsoring van een jonge Masaï tot leraar op een basisschool.
  • De driejarige sponsoring van een Masaï meisje voor Vocational onderwijs
  • Sponsoring van kacheltjes in de hutten om de intense rook af te voeren, longaandoeningen zijn doodsoorzaak nummer 1 in Ngorongoro
  • Sponsoring van een meisje om safari kok te worden
  • Sponsoring van een Masaï om naar de universiteit te gaan in Dar Es salaam. Doel: leraar wetenschap en scheikunde
  • De langdurige sponsoring van de droomschool in Endonyowas Tanzania. De droomschool is een initiatief van de Masaï zelf om de allerarmste kinderen in Nainokanoka basisonderwijs te geven zodat zij meer kans hebben op een betere toekomst. Dit initiatief wordt door ons ondersteund en gecoacht om zich verder te kunnen ontwikkelen. Dit betekent concreet dat deze kinderen niet gedoemd zijn later in de : drugs en sex handel te belanden.
 • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

  Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
  Hoe werkt het boeken van de reis?
  Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

De locatie » Lushoto » Lushoto » Tanzania

Je bezoekt het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen en de Uluguru bergen in het Zuiden, majesteitelijk uittorenend, boven de vlaktes ten zuiden van Morogoro, en het kustgebied heeft rustige stranden en vissersdorpjes.

Je verblijft in budget, medium en medium-luxe hotels en lodges, terwijl je in Selous gaat kamperen om midden in de wilde natuur 

Unieke Kwaliteits Garantie
Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).