Yoga Retreat Indonesië: Vrij worden
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Yoga Retreat Indonesië: Vrij worden

   Lijkt het je fijn om je vrije vleugels weer eens te voelen en nieuwe inspiratie op te doen over hoe je meer vanuit je essentie kunt leven en mag vertrouwen op je eigen vleugels? 

   Droom je er al een tijdje van om naar Indonesië te komen en op een paradijselijk eiland - en spirituele plek - neer te strijken, helemaal jezelf te zijn en diep te ontspannen, waardoor de levenskracht (ki) en levensenergie (prana) weer door je heen kan stromen? 

   Voel je een Ja in je hart?

   Voel je die ‘JA’ in je hart, maar klinkt het steeds zo ver weg? Wij van Alam Kita geloven in de magie van deze ‘JA’ en jouw manifestatiekracht om vrij te kunnen vliegen als je hier echt gehoor aan geeft.

   Wellicht herken je belemmerende gedachten zoals; ‘geen geld, geen tijd, mag niet, kan niet, wie weet ooit…, maar eerst dit of dat’? 

   Hoe zou het zijn als je denkt ; ‘het gaat me lukken, dit is wat ik waard ben’, want wees eerlijk, wanneer heb jij jezelf voor het laatst op nummer 1 gezet? 

   Hoe vaak heb jij je vrije vleugels ingevouwen om ergens in te passen? Om aan de verwachtingen van een ander te voldoen i.p.v. je eigen innerlijke ‘flow’ te volgen?

   Dat begint al in het ‘huis van de ouders', jouw systeem van herkomst. Vanaf onze geboorte maken we allemaal deel uit van allerlei systemen en passen we ons aan, waardoor we vergeten wie we werkelijk zijn. 

   Daarbinnen proberen we onze eigen weg te vinden met onze kwaliteiten, talenten en gaven. Maar wat is dat eigenlijk ‘onze eigen weg’? Is het de weg van de persoonlijkheid en het ego en vaste structuren of is het jouw ‘dharma’, het ontsluieren van je ware aard? 

   In de yoga noemen we dit de weg tot zelfrealisatie (bevrijding), waarbij we loslaten wat ons niet meer dient.

   Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eilandhoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen... alles kan niks moet. Het was daarom super! Dankjewel julie zitten in m’n hart! Ik kom graag weer terug! Liefs Elsje

    

   In contact met het hogere in jezelf

   Of luister je vooral naar je gedachten en ben je gaan wonen in je hoofd? 

   Hoe vaak geef je jezelf toestemming om echt te voelen, in je lijf aanwezig, een tijdje niks te moeten controleren of te forceren, maar eenvoudig te ZIJN? 

   Is het niet ons geboorterecht dat we onszelf bevrijden van alle innerlijke blokkades die ons weerhouden om vol te gaan in het leven? Om los te laten wat vast is gaan zitten en vanuit je natuurlijke flow opnieuw in beweging te komen.

   Inspiratie

   Deze retreat is bedoeld om je te inspireren en weer in contact te komen met je eigen SPIRIT wezen! 

   Wij nodigen je uit om te vertrouwen op je eigen vleugels en hebben eigenlijk maar één wens…dat je steeds vrijer mag vliegen zoals je bedoeld bent te vliegen. 

   Werkvormen retreat

   We maken gebruik van verschillende elementen uit het sjamanisme, Oosterse Yogafilosofie en Systemisch (innerlijk kind) werk, waaronder familieopstelling.

   Team

   Monique is een inspirerend mens en een ervaren coach/trainer in levensprocessen. Daarnaast is ze yoga, meditatie & free spirit dansdocent. Monique begeleidt je vanuit het hart door allerlei transformatieprocessen heen. Gespecialiseerd in de Chakra’s en Innerlijk Kindwerk.

   Margo is onze host, facilitator en een ervaren mediator,  counselor en intuïtieve coach. Ze begeleidt mensen op weg naar heling op een authentieke wijze en geeft zowel ontspannende als verdiepende healing-sessies. Zij is een zeer ervaren coach die door haar vraagstelling en technieken jou weet te spiegelen en snel de kern der dingen in jou naar boven weet te halen. Altijd op een respectvolle en uitnodigende manier.  

   Doe je mee?

    

  • 8 daagse (7 nachten) 

   7 nachten op basis van 2 personen per bungalow* is €1440,- per persoon
   Privé bungalow is €1856,-

   Inclusief

   •  Deelname aan ochtend Yoga & meditatie
   •  Ontbijt, lunch en diner
   •  Onbeperkt water/thee/koffie*
   •  Indonesische traditionele body massage 
   •  Access Bars® treatment
   •  Een Individuele coaching sessie+6
   •  Deelname aan 4 groep workshops
   •  Diverse meditaties en ceremonies
   •  Een familie opstelling
   •  Jungle wandeling
   •  Snorkeltour inclusief BBQ op onbewoond eiland
   •  Avond uit eten op de Alun Alun (lokale vissersmarkt)
   •  Kampvuur op het privéstrand
   •  Transfer v.v. haven op het eiland

   * Andere dranken dan water/thee/koffie zijn niet inclusief maar wel verkrijgbaar bij de bar

   Exclusief

   • €50,- boekingskosten
   • Vluchten
   • Eten en drinken buiten het programma om
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Margo

   Je wordt tijdens een spirituele reis begeleid door Margo, een Nederlandse coach. 

   Zij is een zeer ervaren coach die door haar vraagstelling en technieken jou weet te spiegelen en snel de kern der dingen in jou naar boven weet te halen. Altijd op een respectvolle en uitnodigende manier. Je kunt door deze coachingsessies veel inzichten krijgen over waar je passie/liefde ligt en ook waar eventuele belemmeringen en blokkades zitten. Margo voelt intuïtief wat er nodig is en zet daarbij verschillende tools in: Gesprekstechnieken, Kaartleggingen, Pendelen, Meditatie, Kernkwadrant, Transformatiespel.

   Je gaat naar een unieke plek om weer in contact te komen met zichzelf. En je krijgt een onderdompeling van liefde en zorg van Margo. 'Betekenis' en 'Ontspanning' zijn geworteld in verschillende programma's en activiteiten zoals yoga, meditatie, massages en genezingsgerelateerde behandelingen.

  • Hoe ziet een dag eruit tijdens dit Retreat?

   Op iedere dag zit een duidelijke structuur met voldoende vrije tijd voor jezelf.

   De dag begint om 7.30 en eindigt om 20.00 uur. Uitgezonderd sommige avonden omdat er dan een avondactiviteit zal zijn.

   Er zal ook voldoende tijd voor jezelf zijn waarin je zelf kunt bepalen wat te doen. Denk aan zwemmen met een sprong vanaf de 110 meter lange steiger, al SUPpend op zoek naar mooi koraal of gewoon lekker in de hangmat chillen.

   We starten op Goede Vrijdag, 29 maart, met de introductie en kennismaking. Op 1 april doen we een Nieuwe Maan ceremonie

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Om van Amsterdam naar Karimunjawa te komen zijn er verschillende vluchten.

   Garuda, Indonesisch en partner van KLM, gaat meestal rechtstreeks maar is daarom wel vaak wat duurder. Je kunt ook met Emirates, Etihad of Qatar airlines. Dan is er een tussen stop halverwege van een uur of 2,3 en dat  heel fijn om even de benen te strekken. In principe heb je dan al een klein nachtje kunnen slapen. Vluchten boek je meestal via budgetair.nl of gate1.nl. We hebben met beide goede ervaringen. Vaak is het even googelen naar de beste vlucht/prijs/tijd. Zeker als je niet afhankelijk bent van een vaste datum en wat speelruimte hebt zijn er mogelijkheden genoeg, het hele jaar daar.

   Vervolgens gaat de reis van Jakarta naar Semarang. Niet in NL boeken! Veel te duur maar lokaal hier ter plekke of via tiket.com. voor een paar tientjes vlieg je dan van Jakarta naar Semarang. Wel goed ruimte houden tussen de vluchten! Als men tijd heeft en van een mooie reis wil genieten is de trein naar Semarang zeker ook een aanrader! Die rit duurt een uur of zes en dan zie je gelijk het landschap van een groot gedeelte van Jawa. Heel comfortabel, gezellig en mooi om te doen. Er is altijd plaats want je boekt een stoel, net zoals in het vliegtuig. Ook hiervoor kan je terecht op tiket.com

   Vervolgens weer keuzes (keuzestress! ). Vanaf Semarang, afhankelijk van de dag dat je arriveert kan je het vliegtuig (50 personen) pakken en ben je binnen een half uur op Karimunjawa. Deze lijn is vrij nieuw en gaat nog niet iedere dag en soms wordt ie ook gecanceled (buiten het seizoen). Informatie over deze vlucht is te vinden op tiket.com of de traveloka app.

   Een andere optie is met de auto naar Jepara rijden, wij hebben contacten hiervoor in Semarang die goed Engels spreken en die de gasten naar Jepara rijden. Normaliter duurt dit 2 uur maar ook weer afhankelijk van dag/tijd/verkeer etc. Daar slapen de meesten dan in een B&B . Leuke hutjes direct aan het strand. Zij zorgen dan ook dat je de volgende ochtend de boot op komt. De boottikets kan de locatie verzorgen en dan staat er iemand in de haven om de tickets te overhandigen.

   Wij kunnen met je meedenken!

    

  • Reiservaringen van deelnemers

   • The Challenge Groepsretreat Jongeren Indonesië
    15 mei 2023

    OSCAR
    Ik heb geleerd om open en in het moment blijven en vertrouwen. Ik vond het soms moeilijk om te delen, helemaal voor
    meerdere mensen tegelijk, als dat van me gevraagd werd. Ik heb een stukje verwondering teruggevonden en ik kijk wat positiever naar de toekomst, heb meer het gevoel dat het allemaal wel goedkomt. 

    AMELIE

    Mijn doel was om er achter te komen hoe ik weer me gelukkig kan voelen zoals ik dat eerder gevoeld heb. Ik ben daar nog niet helemaal achter maar ik heb daar meer vrede mee. Het voelt alsof ik me meer over heb kunnen geven aan een proces wat dus door gaat, ook na dat de retreat is afgelopen. Ik heb ook meer duidelijkheid gekregen over bepaalde angsten die ik heb. Ik herken de angst nu beter. Ook ben ik bij bepaalde emoties gekomen die ik hiervoor een beetje had weggestopt.

    REBECCA
    Ik ben eigenlijk redelijk verwachtingloos het retreat ingestapt. Ik probeer alles in ieder geval een keer, en ik heb me eigenlijk gewoon opengesteld voor wat er zou gebeuren. Ik hoopte vooral dat ik lol zou hebben, en veel herinneringen zou maken, en ik denk dat dat allebei zeer goed gelukt is.

    Lees verder in het blog over de reiservaringen

   • Geweldige Eat- Pray- Love- retreat Indonesië
    08 nov 2022

    Geweldige Eat- Pray- Love- retreat Indonesië

    Vragen aan onze deelnemer Nicole

    Afgelopen augustus 2022 ben ik drie weken alleen naar Indonesië gegaan. Het voelde als een enorme kracht dat ik hier naar toe moest gaan. Vraag me niet waarom, het is ook bijna niet uit te leggen. Alsof iemand tegen mij zei; ga maar, het is goed. Ik voelde totaal geen angst.
    Alles was goed geregeld en ik volgde mijn hart…

    Hoe werkt de titel eat, pray, love, klopt deze?

    Deze klopt voor mij helemaal. Door te geloven in jezelf, te vertrouwen op de kracht die in je zit en die je voelt, ben ik nog meer bij mezelf gekomen en voel ik de intense liefde voor mezelf en de ander.

    Is er iets veranderd van zelfliefde?

    Het klinkt misschien gek, ik kon al zeggen dat ik van mezelf hield na een heftige lange periode waarin ik mij persoonlijk heb ontwikkeld. Alleen ben ik door deze reis nog dieper bij mijzelf gekomen. Ik mocht hierin thema’s aankijken waarin ik nog iets had te leren hoe naar en heftig ook. En door vanuit liefde te kijken heel je jezelf en ga je nog meer van jezelf houden.

    Lees de hele reiservaring hier

   • Body & Mind Indonesië
    28 mrt 2019

    Body & Mind reis Indonesië

    Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestresst, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt.... nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend...

    Dank Centrum Kita voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn, gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur.

    Alles maken van materiaal dat omhanden is. Met weinig elke avond voldaan in slaap vallen. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

    Heel veel succes met het opbouwen van dit prachtige stuk land en jullie geweldige plan! Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven een retreat te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eilandhoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen... alles kan niks moet.

    Het was daarom super! Dankjewel julie zitten in m’n hart! Ik kom graag weer terug! Liefs Elsje

    Wil je ook eens op deze Body-Mind reis?

  • Het klimaat van Indonesië

   Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

   Geld Indonesië

   De munteenheid van Indonesië is de rupiah (IDR). Er zijn biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 rupiah en muntgeld van 100, 200, 500 en 1000 rupiah. Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com/currency/converter

   ATM in Indonesië
   Op luchthavens en steden en gebieden waar veel toeristen komen, zoals op Java en Bali, kun je op veel plaatsen terecht bij een geldautomaat, aangeduid door de letters ATM. Het bedrag dat je per opname kunt pinnen varieert omgerekend tussen de 75 en 200 euro. Bij ATM’s met biljetten van 50.000 rupiah kun je maximaal 80 euro opnemen. Houd er rekening mee dat banken per opname een commissie van ongeveer twee euro berekenen.
   Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Indonesie dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Zorg er wel voor dat de biljetten niet VetSneltoets Ctrl+B beschadigd zijn en de dollarbiljetten na 2004 gedrukt zijn, anders worden ze niet geaccepteerd.

   Medische zorg en veiligheid

   • In geval van ziekte kunnen reizigers in de steden naar een huisarts (umum) gaan. Hotels hebben vaak ook een hoteldokter.
   • In elke grotere plaats zijn ziekenhuizen, maar de medische zorg in privéklinieken is vaak van betere kwaliteit.
   • Buiten de grote steden is de gezondheidszorg zeer beperkt. Wel heeft elk dorp een gezondheidscentrum (puskesmas).
   • Reizigers wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten die ook de kosten van een eventuele repatriëring dekt. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verlening van medische zorg.
   • In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunnen reizigers het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 

   Noodgevallen

   In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname in het buitenland, kun je contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het contactcenter van dit ministerie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten). Het ministerie geeft bovendien informatie via de app 24/7 BZ Reis.

   Voor informatie en eventuele ondersteuning kun je ook terecht bij een van de Nederlandse vertegenwoordigingen in Indonesië.

   Medische verklaring

   Reizigers die door een arts of specialist voorgeschreven geneesmiddelen meenemen, moeten mogelijk een medische verklaring bij zich hebben. Dit geldt in ieder geval voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers).

   Vraag de verklaring tijdig aan: hetcak.nl.

   Voor informatie Vaccinaties

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Java » Karimunjawa » Indonesië

  Vanuit Java bezoek je een van de vele eilanden, je gaat naar een bijzondere plek, een heerlijk resort, zij ligt direct aan het strand, in de natuur met prachtige kleurrijke vogels, planten en tuinen. Je ontmoet een oase van rust waar je helemaal tot jezelf kunt komen zonder alle prikkels uit het dagelijks leven. Het is een retraite plek om weer in verbinding te komen met jezelf. Heb je al zin? Boek dan deze heerlijke retraite. 

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).