Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 09 apr - 17 apr 2018 Bezinning reis Woestijn Marokko Marokko 1745,-

Inleiding Reisprogramma

Bezinning in de Woestijn

Je leven loopt lekker, maar je zoekt inspiratie en bezinning over hoe je verder wilt? Of je zoekt rust en ontspanning? Verdwijn dan in de oneindigheid van de heuvels van zand en voel de warmte in je lijf. Droom weg bij de heldere sterrenhemel van de woestijn en kom volledig tot rust. Dat is waar deze reis over gaat, tot rust komen, plezier hebben en bezinning.

Een reis vol ervaringen en een ontmoeting met jezelf

Deze reis door het schitterende Marokko levert je een tas vol ervaringen op. Door het gezelschap, de prachtige natuur en de mindfulness, yoga en meditaties:

 • voel je je geïnspireerd en heb je nieuwe ideeën
 • weet je richting te geven aan je leven
 • krijg je nieuwe vriendschappen
 • weet je waar naar je verlangt
 • ben je opgeruimd
 • ben je ontspannen
 • voel je je vitaler
 • voel je weer je lijf

Dag 1 en 2:  Salama Ayurveda en Mindfulness

Vanuit Marrakesh vliegveld reis je naar de Ourika-vallei waar Salama Ayurveda ligt, daar verblijf je 2 nachten. Daar starten we met de mindfulness en kom je tot rust om je voor te bereiden voor de stille woestijn.

Dag 3: Onvergetelijke tocht door het Atlasgebergte

Op de 2de dag vertrek je met een jeep door het indrukwekkende landschap van het Atlasgebergte. Het Atlasgebergte loopt dwars door Marokko. Het is het hoogste gebergte van Noord-Afrika en loopt diagonaal door het zuiden van Marokko. Onderweg kom je langs traditionele Berber bergdorpjes en kolkende rivieren, uitgestrekte steppes, groene akkers en vergeten valleien. Een tocht om nooit te vergeten. (De reis duurt ongeveer 7 uur met regelmatig een stop. We stoppen niet voor bezienswaardigheden, dat doen we op de terug weg).

En dan is daar de woestijn; zij vraagt om rust en respect. Tegen de avond komen we aan bij ERG LiHOUDI woestijn. Overal zijn lichtjes in de woestijn; kleine kaarsjes die branden voor jou. Na het diner stap je in de volgende droomwereld: je authentieke en eenvoudige nomadentent met een goed bed. Toilet en badkamer zijn in een aparte tent. 

Dag 4, 5, 6,: Jouw bezinning reis reis in de woestijn

In de woestijn wisselen we yoga, meditatie en mindfulness-oefeningen af met excursies in de woestijn. Op bezoek bij een nomadendorp, een rit op een kameel, een stiltewandeling door de uitgestrekte woestijn. Je ervaart de eenvoud van het leven, zonder afleidingen van buitenaf, waardoor je helemaal tot jezelf komt. De meditatie-oefeningen brengen je rust en inzicht in jezelf. We doen speciale oefeningen om ontspannen mindful aanwezig te zijn en om helderheid te krijgen in jouw waarden, motivatie en hoger doel in je leven. Door in volledige rust verbinding te maken met jouw eigen kern en wijsheid krijg je helderheid in jouw pad/richting.

Dag 7: Terug door de Atlas naar Salama Ayurveda

Na het ontbijt vertrekken van ERG LiHOUDI naar Salama Ayurveda, we rijden langs de Draa Vallei en Ouarzazate, we stoppen bij Kasbah Ait Ben Haddou om deze te bezichtigen. Hierna rijden we verder dwars door het hoge Atlas gebergte via de bekende Tichka pass.. onderweg zullen regelmatig stoppen voor een kopje koffie, lunch en om te genieten van de mooie uitzichten. De reis duurt rond 7 - 8 uur.

Dag 8: Mindfulness programma en Hamam

Vandaag kom je bij van de indrukwekkende reis. Samen integreren de ervaringen en inzichten die je hebt opgedaan in de woestijn. Je krijgt mindfulness-oefeningen mee die je thuis kunt toepassen om de ontspanning en richting mee te nemen. Je wordt verwend in een heerlijke Hamam-sessie en sluiten de dag af met diner en gezellig samenzijn.   

Dag 9: Aanvang van je terugreis

Op dag 9 keer je terug naar de wereld waar je woont. Je wordt teruggebracht naar Marrakech vliegveld. Met een onvergetelijke ervaring keer je weer terug.

Het bezinning programma:

Mariëtte Verhoef, een ervaren mindfulness trainer en reisleidster van meditatie- en bezinning weken, neemt je mee in stilte en rust. Helend voor lichaam, ziel en geest. De machtige woestijn nodigt je uit om stil en aanwezig te zijn, met aandacht voor het luisteren naar je innerlijke stem. Er worden workshops gedaan die zowel zorgen voor ontspanning als inzicht in jezelf. Met oefeningen uit gerenommeerde mindfulness-trainingen in het bedrijfsleven. Je traint tegelijkertijd je aandacht, je hersenen en je vergroot je Emotionele Intelligentie.

Naast bezinnen ook mooie excursies
We gaan de woestijn verkennen door een stilte wandeling, een tocht op een dromedaris, bezoek aan een nomaden dorp. Bezoek Ait ben Haddou (een middeleeuwse stad) en film museum. De nomaden zijn open en toegankelijk. Ze laten je het gastvrije eenvoudige leven ervaren.

Je investeert in de rest van je leven

Natuurlijk is het spannend om op reis te gaan. Je kunt kiezen tussen thuis blijven of een sprong in het diepe te wagen. Dat betekent uit je comfortzone. Dat is nieuw en soms eng, maar het helpt je op je weg naar een gelukkig en vrij leven. Hoe meer lef jij toont, des te meer deze reis je brengt. Je leert zoveel over jezelf, dat je hele leven je voordeel ermee doet. Je investeert in de rest van je leven. Welke waarde hang jij een heerlijk, vrij leven?

Voorbereiding

Na je aanmelding krijg je een telefonisch kennismakingsgesprek en een inschrijfformulier. Dat betekent dat we ons samen goed kunnen voorbereiden op de aandachtspunten.

Boek NU

Naar boven

Voor wie

Deze reis is geschikt voor mensen die jong van geest zijn en fysiek fit zijn en zin hebben in een echt avontuur. 

►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. 

►Deze mindfulness vakantie is, in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. 

►Managers/leidinggevenden en medewerkers

Je kan aan je werkgever vragen om deze retraite te vergoeden in het kader van stress management en burnout preventie.
Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de mindfulness reis (deels) vergoeden.

Naar boven

Prijzen

Inclusief in de reis is:

 • Transfer van en naar luchthaven Marrakesh
 • 4 nachten in 2-persoonskamer op basis van vol pension in Salama
 • 1x hamambehandeling
 • Warme en koude (kruiden) dranken
 • Privé transport 4x4 inclusief brandstof en chauffeur tevens gids, route woestijn
 • 4 nachten in een 2 pers. eenvoudige nomadententen in Erg Lihoudi op basis van vol pension (ontbijt, lunch en diner plus water).
 • Bezoek nomadendorp
 • Begeleiding Stilte wandeling in de woestijn
 • Kamelentocht (dromedaris)
 • Bezoek Ait ben Haddou (een middeleeuwse stad) en film museum
 • Alle maaltijden en water tijdens de excursie

Exclusief is

 • Vlucht
 • Eten en drinken buiten het programma
 • Massages, excursies die niet worden benoemd in het programma
 • Toeslag 1-persoons tent €200,-
 • Toeslag 1-persoonskamer €120,-
 • boekingskosten reisgaratie 20,-

Naar boven

Team

Mariëtte Verhoef

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.

www.anansitraining.nl

Naar boven

Vervoer naar Marokko

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!


Je wordt gratis afgehaald en teruggebracht naar Marrakesh vliegveld


Transavia
Maandag 9 april om 16.30 vertrek Amsterdam en aankomst Marrakesh om 19.25

Dinsdag 17 april om 10.20 vertrek Marrakesh en aankomst in Amsterdam is 15.05


Transavia

Maandag 9 april om 14.00 vertrek Eindhoven en aankomst Marrakesh om 16.40


Ryanair
Dinsdag 17 april om 17.45 vertrek Marrakesh en aankomst Eindhoven om 22.30

Naar boven

De locatie » Salama » Oukaimeden » Marokko

National Park Toubkal

Oukaimeden
Marokko

Naar boven

Klimaat Marokko

Het klimaat van Marokko


Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Sahara zand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort is extreem droog. De hoeveelheid neerslag is daar beperkt tot enkele millimeters tot enkele tientallen millimeters per jaar.

Koningssteden
Een belangrijke toeristische attractie in Marokko vormen de zogenaamde koningssteden. Dit zijn Marrakech, Rabat, Fes en Meknes. Wie deze steden wil bezoeken kan dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (eind september, oktober en november). In die periode is er vrij weinig kans op neerslag maar is het niet zo heet dan in de zomermaanden. In juli en augustus wordt het in de vier koningssteden gemakkelijk 40 graden overdag en soms zelfs nog warmer.

De munteenheid van Marokko is de Dirham

Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben. Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. In grote steden vind je genoeg wisselkantoren en pinautomaten. 

De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

Banken zijn van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8:30-16:30 uur met een lunchpauze van zo'n twee uur. Op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed. ‘s Zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder. 

Veilig pinnen in het buitenland

Met je WereldPas kun je overal ter wereld terecht.  Echter, om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Wil je geld pinnen buiten Europa, dan dien je deze instelling (tijdelijk) te wijzigen naar ‘Wereld’. Dit kan via internetbankieren of via het bankkantoor. Wij raden aan altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.

Visumvrijstelling

Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

 • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens drie maanden na vertrek uit het land van bestemming, met minimaal één lege visumpaginavan het paspoort, in het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen, In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemmingIn het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming. 

Overland reizen

Reizigers die het land met de auto inreizen moeten in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Onze reizen zijn: Groepsreizen - Individueel -gezins reizen  en we geven ook het Festival van Liefde

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. 

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft Maatwerk reizen voor groepen, bedrijven en organisaties. Kijk naar ons aanbod KLIk hier
Wij denken met je mee over de noodzakelijke verzekeringen, vaccinaties, visa, autohuur of het vervoer van en naar de luchthaven. Kortom, wij verzorgen jouw reis van compleet.

Ga naar de homepage

Naar boven

 • Bezinning reis Woestijn Marokko
 • Woestijn
  Rust
  Nomaden
  Bezinnen