Retreat: Inspiratie en Zeilen Kaapverdië
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Retreat: Inspiratie en Zeilen Kaapverdië

   Wanneer ervaar jij geluk?

   Het streven in het leven van veel mensen is ‘gelukkig zijn’. Maar wat nu als je niet geniet of niet optimaal gelukkig bent? Je kunt dan het gevoel krijgen dat jouw leven mislukt is. Soms lijkt het wel alsof ‘gelukkig zijn’ de norm is. Zo werkt het echter niet. Het leven is niet alleen maar leuk en genieten.

   Het leven vraagt van je dat je kan omgaan met tegenvallers, dat je verdriet kan incasseren, ellende kan verdragen en problemen leert oplossen. Tijdens deze zeil retreat sta je stil bij datgene wat je vreugde geeft en bij de kracht die je in je hebt en die je uit de natuur kunt halen. Je reflecteert op jouw ‘emotionele mengpaneel’ en formuleert handvatten voor jezelf.

   Diana: binnen een dag was mijn hoofd leeg en kon ik meebewegen met de wind en de golven. Ik heb alles losgelaten, hoe heerlijk is dit.

   Natuurliefhebber 

   Ben je een echte natuurliefhebber en kan het ruisen van de zee jou tot rust brengen? Dan past deze zeilreis vast bij jou. Midden in de natuur krijg je de tijd om jouw natuurlijke krachtbronnen en talenten (weer) te ervaren. Dat wat je belast of niet meer nodig hebt kun je loslaten doordat er ruimte gecreëerd wordt voor verdieping en bezinning.  

   Tijdens deze zeil retreat ga je in een kleine groep (minimaal twee en maximaal vier deelnemers) sportieve uitdagingen aan, eet je vegetarisch en creëer je rust een positieve mindset.

   Herken je jezelf in de volgende vragen?

   •  Ik merk dat ik anderen tevreden wil stellen, hoe ontdekt ik wat ik zelf wil?
   •  Ik heb verlies ervaren (bijvoorbeeld van een dierbare) en ik voel me leeg. Hoe kan ik weer perspectief opbouwen?
   •  Ik heb alles in mijn leven best wel op de rit, maar ik ervaar geen voldoening. Hoe kan ik meer voldoening uit mijn leven halen?
   •  Ik heb een diagnose gekregen (bijv. chronische ziekte, burn-out of psychische beperking). Hoe kan ik meer rekening houden met mijn (on)mogelijkheden?

   De zeilretreat in vogelvlucht

   Deze reis geeft je tools om meer regie te nemen over jouw hoop en veerkracht. Je versterkt de verbinding met jezelf, de mensen om je heen én de natuur. Hierdoor ben je in staat om krachtiger de keuzes te maken die bij jou passen.

   Zeilen, reflectie oefeningen, creatieve werkvormen, sportief bezig zijn, wandelen en rustmomenten wisselen elkaar af. Hierdoor ontwikkel je een positieve en bredere kijk op jezelf en anderen.

   De rust én de kracht van de natuur kun je bijvoorbeeld ervaren als je snorkelt en het ‘onderwaterleven’ ziet rondom de zeilboot of als je wandelt tussen het vulkanisch gesteente, oerwoud of woestijnlandschap.

   We zullen ankeren op de oceaan en hoewel dit super idyllisch is, zal voor de meesten misschien ook wel wennen zijn.

    

   Resultaten die je mag verwachten:

   •  Je hebt genoten, voelt je verwend en opgeladen.
   •  Je kijkt met een ander perspectief naar jezelf, je eigenschappen en je (on)mogelijkheden. 
   •  Je hebt praktische en uitvoerbare ideeën om inspiratiebronnen meer in te zetten zodat je positieve keuzes maakt in jouw toekomst.
   •  Je hebt zeebenen ontwikkeld en zeilervaring

   Vaar even mee op wereldreis met Lisa en Martin

   Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie. Je raakt geïnspireerd door prachtige natuur en ontdekt tegelijkertijd nieuwe elementen van jezelf.  Een reis met Martin en Lisa betekent een zonnige en afwisselende week waarbij ontspanning en spanning, plezier en serieuze gesprekken, elkaar op een natuurlijke manier afwisselen. Meer weten over de professionele roots van Martin en Lisa? Kijk bij Team

   Groepsreis op een zeilboot

   Je reist met een kleine groep (minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers). Het zeilen en de route onderweg stemmen we zoveel mogelijk met elkaar af, rekening houdend met het weer en de zeilervaring in de groep. Ben je benieuwd naar de specifieke omstandigheden? Kijk onder het kopje Locatie (onder aan deze pagina) naar de bijzonderheden. Uiteraard kun je op deze retreat zelf zeilen, sturen en navigeren als je dat uitdagend vindt.

   Vegetarisch eten

   Je wordt in de watten gelegd. We maken ontbijt en lunch, zorgen voor lekkere hapjes en we koken vier keer een warme maaltijd. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Indien gewenst kan er ook veganistisch worden gekookt. Op de overige avonden kun je in één van de plaatsjes aan de wal uit eten gaan.

   Slapen

   Voor de gasten zijn er drie hutten. Elke hut heeft een eigen kast en een raam dat opengezet kan worden voor frisse lucht of dat je kunt verduisteren als je dat fijn vindt. Alle bedden zijn 2,10 meter lang. Bij het voeteneinde lopen de bedden taps toe. De twee kleinste hutten bevinden zich voor in de boot (bed 0,80 - 1,40m breed). De grootste hut bevindt zich achter in de boot (bed 1,30 - 1,70m breed). Kom je alleen, dan heb je een eigen hut. Samen met de andere gasten maak je gebruik van het gasten 'badkamertje' met douche en toilet.

   Bijzonderheden

   Op een boot is je privacy beperkt. Het is bijvoorbeeld gehorig en een boot piept en kraakt door beweging, deining en wind. Sommigen vinden het daarom fijn om oordopjes te gebruiken om zich af te kunnen sluiten. Omdat we helemaal afhankelijk zijn van de elementen van de natuur voelt het voor veel deelnemers als 'terug naar de basics' van het bestaan. Aan boord is er geen wifi. Er zijn wel stopcontacten om je telefoon of laptop op te laden.

   Zin in? Reserveer je plek.

    

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. De ervaring heeft geleerd dat leeftijdsverschillen een waardevolle bijdrage kunnen geven aan jouw ontwikkeling. Jong en oud. We leren van elkaar!

    

  • Groepsprijs van de retreat 1674,00 euro p.p. 1 pers. hut p.p 

   Is er geen groep en je wilt graag mee, dan betaal je €2474,-  

   Inclusief

   •  8 dagen Retreat 
   •  Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, twee alcoholische drankjes, frisdrank, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   •  2x een wandeltocht
   •  Zeiltochten
   •  Havenovernachtingen, brandstofkosten, schoonmaakkosten etc.;
   •  Gebruik van de boot en haar faciliteiten (meezeilen, snorkelspullen, dinghy, kano, surfplankje, zwemvest);
   •  Een set van drie handdoeken en een opgemaakt bed bij aankomst;

   Exclusief

   •  Vervoer van en naar het vliegveld;
   •  Vliegtickets;
   •  Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   •  €35,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de retreat optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop een paar dagen een hotelkamer of appartement huren (met auto) om het eiland nóg beter te verkennen en de opgedane ervaringen een plek te geven. We geven je graag extra informatie om nog meer mooie plekken op het eiland te ontdekken.

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €1974,-(groepsprijs)

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

   Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

  • Reisschema

   Voorbeeld Programma

   Het coachprogramma zullen we samen indelen en is afhankelijk van zeilwensen, wind, omstandigheden op het water én van de behoefte aan diepgang of verandering. Om een beeld te schetsen geven we hier een mogelijk scenario.

   Voorafgaand aan de reis
   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend kennismakingsgesprek met jou. Dan bespreken we je vragen en verwachtingen zodat we ons kunnen afstemmen op jouw behoeften.

   We zorgen ervoor dat onze zeilboot zo gemakkelijk mogelijk te bereiken is (https://www.rome2rio.com/). Ongeveer een week voor vertrek maakt Lisa een groep aan in de Whatsapp zodat je je medereizigers al een beetje kunt leren kennen en praktische informatie gedeeld kan worden zoals je locatie.

   Dag 1. Kennismaken 

   15.00 uur: Vanaf drie uur ben je welkom en ontvangen we je met een drankje en iets lekkers. Je maakt kennis met de boot, andere gasten en met ons. Op dag één hebben we ook een veiligheidsbriefing. Tijdens de avondmaaltijd leren we elkaar beter kennen.  Vandaag staat het ‘wennen’ centraal.

   Dag 2. Ik ben blij met mij

   Als het weer mee zit vertrekken we naar een ankerplaats in de buurt waar we kunnen genieten van het onderwater leven. Vandaag staan we stil bij onze gelukkige (jeugd)momenten. Aan de hand van (spel)oefeningen en gesprekken krijg je meer inzicht in je ‘pure zelf’. Als we aankomen is er tijd om te zwemmen of snorkelen, maar je kunt natuurlijk ook meteen naar de kant om het dorpje te verkennen of iets anders te doen waar je zin in hebt.

   Dag 3. Natuurlijke inspiratiebronnen

   We verkennen een deel van het eiland tijdens een langere of kortere wandeling. Als je je laat inspireren door de natuur ben je ook vaak in het nu, kun je je verbonden voelen met het grotere geheel en voel je dat jij het goed bent zoals je bent. Als het mogelijk is eet je (alleen of samen met je reisgenoten) aan de wal in een restaurantje op het eiland.

   Dag 4. Jouw Drive

   We beginnen de dag met een creatieve oefening op het strand waarbij je zicht krijgt op jouw drijfveren in het leven. Wat is voor jou van betekenis en waardevol? We zetten koers naar een nieuwe ankerplek en als je wilt kun je je zeil skills verbeteren. Martin maakt iedereen blij met zelfgemaakte pizza's.

   Dag 5. Minimaliseren

   Indien mogelijk en gewenst organiseren we een excursie op het eiland waar we op dat moment zijn. Hierdoor krijg je meer zicht op de bestaande cultuur. Welke manieren zou je overboord willen en kunnen kieperen omdat ze niet (meer) bij je waarden passen. Als je vooral aandacht geeft aan betekenisvolle aspecten breng je persoonlijk geluk dichterbij. Je eet (met je reisgenoten) aan de wal in een restaurantje als dat mogelijk is.

   Dag 6. Eb en vloed in jouw leven? 

   We varen naar een eilandje in de buurt en hebben een inspirerende dag op het water. Met een beetje geluk komen we dolfijnen, haaien of andere vissen tegen. Terwijl we de kust zien veranderen onder invloed van eb en vloed maken we de vergelijking met de eb en vloed in jouw leven. Onder welke omgevingsfactoren kun jij met de stroom mee en waar loop jij op leeg? In welke omgeving kom jij tot je recht?

   Dag 7. Energie en evaluatie.

   Wederom een dag met de wind in de zeilen als we terugvaren naar het eiland waar we onze reis ook gestart zijn. Onderweg bepaal je waar jij de komende tijd je energie in gaat steken. Je kiest een inspirerend geheugensteuntje om trouw te blijven aan jezelf. Hiermee zet je jouw bakens uit om op koers te blijven. We evalueren de week en de samenwerking.

   Dag 8. Terug naar huis.

   We ontbijten samen en daarna gaat ieder zijn weg. Je verlaat de boot rond 10.30 uur met nieuwe waardevolle contacten en mooie herinneringen. Natuurlijk proberen we zo dicht mogelijk bij het vliegveld te ankeren zodat je terugreis soepel kan verlopen.

    

  • Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   In deze reis zorg je zelf voor een vlucht naar:

   Je vliegt vanuit Schiphol naar:
   Praia (Santiago) 21 - 28  januari 2024

   Op de eilanden van Kaapverdië rijden overdag, tussen de dorpen en steden kleine busjes. Deze worden Aluguer genoemd. Soms worden ze helemaal volgepropt (tot zo’n 19 mensen). Je koopt een kaartje voor het traject dat je wilt afleggen en betaalt in escudo’s.

   Het alternatief voor de Aluguer is een taxi huren, of een taxi huren mét gids (om ook de prachtige, onbekende plekjes  van het eiland te ontdekken). Voor een verkenning van het eiland is een huurauto, 4X4 of quad (vanwege de vele off-road wegen) natuurlijk ook een optie. In de grote steden wordt aangeraden om ’s avonds een taxi te nemen.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Coaching en Zeilen Canarische eilanden
    23 sep 2023

    Geweldige Zeilreis 

    Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug met superfijne en authentieke mensen (Lisa en Martin). Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Ik heb veel kans gekregen om zelf zeilervaring op te doen, Martin gaf heldere uitleg over het zeilen. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige natuur en het lekkere en gezonde eten. Ook het reizen in een kleine groep (twee personen) is mij goed bevallen. Er was flexibele afstemming op ieders behoeften... en dat was gewoon TOP. Keep on living the way you do Martin en Lisa, jullie doen dat schitterend!

    Dank van Anja Glabecke

   • Gezins Inspiratie Zeil reis Canarische eilanden
    25 aug 2023

    Gezins Inspiratie Zeil reis 

    We hebben samen met onze 2 puberzonen een hele leuke afwisselende en verdiepende vakantie gehad aan boord bij Lisa en Martin. Op een prettige manier hebben Lisa en Martin ons allemaal een aantal zeilvaardigheden geleerd en tegelijkertijd hebben we de sfeer en verbinding in ons gezin verbeterd.

    De week was zeer gevarieerd en dat paste heel goed bij ons gezin. We hebben gezeild, gezwommen, gesnorkeld, lekker gezond gegeten en een aantal mooie wandelingen op het eiland gemaakt. We vonden het niet gemakkelijk om over onze persoonlijke en relationele struggles te praten.

    Martin en Lisa hadden echter snel in de gaten hoe ze ons verder konden helpen. Dagelijks pakten ze doelgericht en tegelijkertijd flexibel de relevante thema’s op. Dit deden ze door het voeren van ongedwongen gesprekken, spelletjes of kleine opdrachten en korte evaluaties. Hierdoor hadden we dagelijks momenten om verder te komen en onze communicatie te verbeteren. Doordat het ook vooral ontspannen en gezellig was, was het voor onze jongens ook een week waarin ze konden genieten van een gezamenlijke vakantie waarin we veel gelachen hebben.

    Nu we weer thuis zijn lukt het ons ook om regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. Hierdoor is de sfeer en verbinding die tijden de reis al verbeterd was ook thuis verbeterd. Precies waar we op hoopten.

    Onze conclusie is kortom, dat een week varend doorbrengen met coaches Lisa en Martin echt een bijzonder goeie en prettige manier is, om iets aan relationele en/of persoonlijke struggles te doen.

    Veel dank Marja en Ruud 

   • Onvergetelijke Gezin en Zeilreis Canarische eilanden
    24 mei 2023

    Onvergetelijke Gezin en Zeilreis 

    Lisa en Martin hebben ons een onvergetelijke vakantie gegeven met alles waar we naar op zoek waren. We wilden graag eens wat anders dan anders. Veel tijd met onze kinderen (11, 13 en 15) doorbrengen, veel contact met de natuur en actie voor onze jongens. En natuurlijk lekker eten en mooi weer.

    Wat een avontuur om zo heerlijk samen een week op een prachtige grote zeilboot te mogen leven. Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt op het achterdek met een prachtig uitzicht. Om vervolgens samen een gevarieerde planning voor de rest van de dag te maken.

    Lisa en Martin gaven ons onze familiemomenten, we zwommen, bestuurden de zeilboot, afhankelijk van de leeftijden gaven ze iedereen verschillende leuke taken zodat we ons deel van de bemanning voelden. Kaart en kompas lezen, helpen met aanmeren, de zeilen hijsen, voor anker gaan, met de bijboot varen, etc.
    Zo hebben we ook verschillende eilandjes kunnen zien en zijn we op de mooiste plekken geweest waar je normaal gesproken moeilijk kan komen.

    Ook waren er hele leuke bordspellen voor de gezins integratie. Heerlijke bak koffie of chocomelk erbij en zelfgemaakte taart. Het lukt ons ook thuis regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. De sfeer die Lisa en Martin elke dag wisten te creëren was ongetwijfeld een grote meerwaarde voor deze reis.

    Lisa en Martin waren eveneens altijd zeer attent op wat we graag aten, alles was heerlijk, heel vers voedsel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's voor de kinderen, Spaanse tapas voor mijn man en veganistisch eten voor mij. Ze waren altijd zeer attent op ieders voorkeuren en maakten het eten met veel passie klaar.

    Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Zonder twijfel een vakantie die ik iedereen zou aanraden.

    Heel veel dank van ons, Sonia

  • Klimaat van Kaapverdië

   Kaapverdië bestaat uit een groep van tien eilanden met een aangenaam warm klimaat.

   Door het constante mooie weer is Kaapverdië het hele jaar door een geschikte zonbestemming en wordt het ook wel de “eilanden van de eeuwige zomer” genoemd. In de weertabel kan je de temperatuur per maand aflezen en de gemiddelde neerslag samen met het aantal zonuren. Per jaar schijnt de zon hier zo’n 355 dagen.

   Kaapverdië heeft het hele jaar door aangename en warme temperaturen. In de zomer is de temperatuur hoger dan in de winter. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur zo rond de 29 graden maximaal en tijdens de wintermaanden zo rond de 25 graden maximaal.

   Geldzaken

   De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo, ook wel CVE genoemd. Vrijwel alle banken in Kaapverdië, ongeacht op welk eiland je verblijft, beschikken over pinautomaten. Steeds meer pinautomaten accepteren betaalkaarten met het Maestro logo, maar een deel van de pinautomaten accepteert nog steeds alleen creditcards. In grote resorts worden VISA- en Mastercards geaccepteerd. De kosten voor deze laatsten zijn per transactie wel hoger.

   Mocht geen VISA- of Mastercard tot jouw beschikking hebben, dan is het raadzaam contant geld mee te nemen. Je kunt deze dan wisselen op de luchthaven. Goed om te weten: escudo’s mogen niet uitgevoerd worden. Pin/wissel dus vooral niet te veel.

   Gezondheid

   • Op de eilanden Boa Vista en Santiago kunnen heel af en toe malariamuggen voorkomen. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).
   • Om darmproblemen te voorkomen raden we aan rauwe groenten en geschild fruit te vermijden. Ook ijsblokjes en kraanwater vormen een risico. Het is raadzaam om diarreeremmers en ORS mee te nemen voor het geval dat.
   • Je hoopt nooit ziek te worden op vakantie, maar mocht dit wel gebeuren dan wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan. Een reisverzekering is dan ook aan te raden; sommige behandelingen (zeker in privéklinieken) worden niet of slechts deels vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
   • De zon is in Kaapverdië (ook in de winter!) aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor is daarom nodig om het risico op verbranding te vermijden.
   • In Kaapverdië komen muggen voor die ziektes als zika en denque kunnen overdragen. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruim vallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt.

   Reisdocumenten

   Voor Kaapverdië is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Bij aankomst in Kaapverdië moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en nog twee lege pagina’s bevatten (voor eventuele stempels).

   Sinds 1 januari 2019 geldt er voor Kaapverdië geen visumverplichting meer wanneer je korter dan 30 dagen in het land verblijft. Er geldt wel een Airport Security Tax (TSA) voor alle Europeanen. Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Dan kun je je online registreren via EASE.

   Taal

   De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, al spreken ze – afhankelijk van jouw bestemming – ook vaak Creools. Dit is een Afrikaanse versie van middeleeuws Portugees. In de toeristische gebieden kan je ook aardig uit de voeten met Engels, zeker op Boa Vista en Sal.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Praia (Santiago) » » Kaapverdië

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).