Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 06 okt - 31 okt 2018 Bezinningsreis in de woestijn, kies je datum Marokko

Inleiding Reisprogramma

Bezinningsreis in de woestijn

Voor 1 of meerdere personen, vrienden, team, gezin etc.

Verlang je naar rust, harmonie, balans, andere indrukken, inspiratie en kennis om weer bij je hart uit te komen? Of wil je iets bijzonders meemaken? Marco Hupkes is je zeer ervaren en inspirerende gids en coach in de woestijn die hij door en door kent. Hij en een paar nomaden met hun kamelen nemen je mee naar een betoverende wereld van zand en sterren.  Je leeft volledig in het hier en nu, in de woestijnvlaktes en tussen de zandduinen. In de zon en de prachtige sterren nachten.

De energie van de kameel, rustig hobbelend, helpt je te onthaasten. De kameel is indrukwekkend, krachtig, overlever, is rustig, autonoom en geeft zijn grenzen aan. Jouw kameel is de spiegel waarmee je naar je zelf kijkt in deze bezinningsreis. Wil je liever wandelen dan is dat ook mogelijk. Je ervaart de stilte en leegte en voelt je klein bij de machtige woestijn. Hier leer je te vertrouwen en je over te geven aan wat groter is dan jij. Mede door de ondersteunende meditaties en stilte oefeningen wordt het helder voor wat jij écht belangrijk vindt in je leven. Vanuit deze inzichten kun je weer nieuwe stappen maken!

Geniet van Stilte, Aandacht en het grote Niets

Reisschema van de bezinningsreis.  (In overleg kan deze reis kan aangepast worden naar je wensen)

Dag 1: Aankomst Marrakech

Deze dag kun jij invullen. Overnachting in een comfortabel hotel vlak bij Marrakech op het platteland of in de bruisende stad zelf. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst en jouw wensen kun je ook kiezen om gelijk te vertrekken richting de Atlas en woestijn. Onderweg kun je in een fijne herberg te overnachten. De fantastische mooie rit naar het zuiden is inclusief pauzes ongeveer elf uur duren.

Dag 2: Transfer naar de zandwoestijn.

We rijden door het machtige Atlas gebergte langs een eeuwenoude karavaanroute door de vallei van de Draa met de langste lint-oase ter wereld naar Mhamid waar de volgende dag onze kameeltocht begint.

Daar kunnen we op verschillende manieren de nacht doorbrengen: in een zeer eenvoudige of juist luxe herberg of gelijk al in een bivak.

Morgen is de eerste dag van onze 5-daagse wandeling met kamelen in de woestijn. We gaan zo’n 4 a 6 uur per dag lopend door de vlaktes en de duinen waardoor er ook tijd over is om een paar keer per dag samen of alleen te mediteren. De beste momenten daarvoor zijn tijdens zonsondergang en zonsopgang. Natuurlijk is het lopen met kamelen in de woestijn al een meditatieve toestand op zich. Mocht je daarnaast behoefte hebben aan reflectieve gesprekken dan kun je dit aangeven. Elke avond wordt er op onze nieuwe overnachtingsplek een eenvoudig bivak gebouwd.

Je ontdekt diverse typen woestijn: Reg, Hamada, Erg, Oase.

 • Reg: de meest voorkomende vorm van woestijn, gevormd door stukken van afgeronde kiezels en grind.
 • Hamada: woestijnlandschap, bestaande uit hoge, grotendeels kale, harde, rotsachtige, soms kei-achtige plateaus met zeer weinig zand.
 • Erg: zandzee.
 • Oase: waar door aanwezigheid van water landbouw mogelijk is.

Dag 3: Mhamid - Erg Lbour

Vertrek vroeg in de ochtend na het ontbijt. We lopen door de Hamada van de Draa, dorre en kleiige aarde. Lunch in de schaduw van de tamarisk. In de middag lopen we over kleiige ondergrond naar de duinen van Lbour. We beginnen te wennen aan de rust en tijdloosheid die hier heerst. Wie weet maak je al contact met een van de kamelen. Bivak, eigen gebakken woestijnbrood, eenvoudige en heerlijke maaltijd.

Dag 4: Erg Lbour - Erg Essmar

We gaan naar Erg Essmar, waar overblijfselen liggen van een oud nomadisch dorp en een waterput is om af te koelen. Op deze boeiende plek slaan we ons bivak op.

Dag 5: Erg Essmar - Erg Ezahar

We steken de vallei door om naar de hoge duinen van Zahar te lopen, bij de nomaden bekend als de huilende duinen. Die ochtend lopen we lang genoeg om de hele middag te kunnen genieten van het prachtige panorama. In de verte de Algerijnse grens. We profiteren, net als elke dag van verstilling en/of meditatie tussen de duinen. Het bivak wordt zoals elke dag intussen opgebouwd en de maaltijd wordt voorbereid. Als je wil mag je daarbij helpen maar niets hoeft.

Dag 6: Ezahar - Sidi Naji

We gaan door de reg van Bousnina door of langs een drooggevallen meer naar de lage duinen van Sidi Naji, een bedevaartsoord voor nomaden, waar we het graf van een voormalige marabout (heilig man / sjamaan) vinden. Ons bivak staat vanavond op een bijzondere spirituele plek.

Dag 7: Sidi Naji - Mhamid

Terug naar M'hamid voor de lunch. Voor we daar zijn bezoeken we de oude kasbah van M'hamid en de palmenoase.

Optioneel zijn:

 • Excursie in de namiddag met een 4x4 ons naar Ouled Driss voor een museum bezoek.
 • Avond en nacht: In M'hamid om te slapen bij de lokale bevolking, deel te nemen aan het koken en de ceremonie van de henna (voor vrouwen) indien gewenst.
 • Of een eenvoudige of meer luxe herberg.
 • Of zullen we alvast vertrekken richting Marrakech? 

Dag 8: Transfer naar luchthaven Marrakech en terugvlucht. Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig en jouw wensen kunnen we de lange maar prachtige weg terug ook al eerder aanvangen.

Ga je mee? Vraag voor meer info KLIK hier

Naar boven

Voor wie

►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. Voor individuen, vrienden, families, organisaties, team.

►Managers/leidinggevenden en medewerkers

De kosten voor de bezinningsreis worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching sessies en/of coachingsreis. In overleg stellen we de coachingsdoelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of  afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coachingsreis (deels) vergoeden.

Naar boven

Prijzen

Tarieven zijn ingedeeld afhankelijk hoeveel personen meegaan. Inclusief BTW. Let op je kunt deze reis ook zakelijk boeken via je bedrijf of organisatie waar je werkt.

1 pers  €4696,00 
2 pers  €2577,00 
3 pers  €1870,00
4 pers  €1516,00
5 pers  €1304,00

8-daagse reis (2 dagen transfer naar het Zuiden en terug naar Marrakech)

Deze reis is inclusief:

 • Reisbegeleiding
 • Meditatie en desgewenst coaching
 • Kamelen met gids, kok en tenten.
 • 5 dagen wandelen (4 tot 6 uur per dag) met of op kamelen
 • Overnachtingen
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Transfers

Deze reis is exclusief:

 • Alcohol en frisdrank
 • Souvenirs
 • Vluchten
 • Excursies
 • Hamam

Boeken

Deze reis kan door 1 of meerdere personen worden geboekt en geheel maatwerk aangepast worden.

Je boekt en betaalt de reis bij Marokko Maatwerk Reizen, een partner van ons die ook aangesloten is bij de VvKR en het STO-garantiefonds.

Wanneer?

 • Juni, juli en augustus is het wat ons betreft te heet. Ook zijn er dan vaker zandstormen.
 • Mei en september kan. Het is dan warm (35 graden) maar de warmte is droog.
 • Oktober en april zijn ideaal. In april groeit er meer.
 • Van november t/m maart is ook prima maar dan kan het na zonsondergang wel koud zijn.

Naar boven

Vervoer naar Marokko

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

In deze reis zorg je zelf voor een vlucht naar Marrakesh, vanuit daar is het vervoer geregeld met een auto of minibus, die je ook weer terug brengt naar Marrakesh

Vluchten naar Marrakesh zijn:

Met Transavia

Naar boven

De locatie » Rondreis: M'hamid, Ezahar - Sidi Naji, Erg Essmar - Erg Ezahar, Erg Lbour » M'hamid, Ezahar - Sidi Naji, Erg Essmar - Erg Ezahar, Erg Lbour » MarokkoM'hamid, Ezahar - Sidi Naji, Erg Essmar - Erg Ezahar, Erg Lbour
Marokko

Naar boven

Klimaat Marokko

Het klimaat van Marokko


Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Sahara zand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort is extreem droog. De hoeveelheid neerslag is daar beperkt tot enkele millimeters tot enkele tientallen millimeters per jaar.

Koningssteden
Een belangrijke toeristische attractie in Marokko vormen de zogenaamde koningssteden. Dit zijn Marrakech, Rabat, Fes en Meknes. Wie deze steden wil bezoeken kan dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (eind september, oktober en november). In die periode is er vrij weinig kans op neerslag maar is het niet zo heet dan in de zomermaanden. In juli en augustus wordt het in de vier koningssteden gemakkelijk 40 graden overdag en soms zelfs nog warmer.

De munteenheid van Marokko is de Dirham

Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben. Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. In grote steden vind je genoeg wisselkantoren en pinautomaten. 

De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

Banken zijn van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8:30-16:30 uur met een lunchpauze van zo'n twee uur. Op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed. ‘s Zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder. 

Veilig pinnen in het buitenland

Met je WereldPas kun je overal ter wereld terecht.  Echter, om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Wil je geld pinnen buiten Europa, dan dien je deze instelling (tijdelijk) te wijzigen naar ‘Wereld’. Dit kan via internetbankieren of via het bankkantoor. Wij raden aan altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.

Visumvrijstelling

Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

 • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens drie maanden na vertrek uit het land van bestemming, met minimaal één lege visumpaginavan het paspoort, in het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen, In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemmingIn het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming. 

Overland reizen

Reizigers die het land met de auto inreizen moeten in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar en directeur van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Bij ons kun je kiezen voor een groepsreis, individueel, met je gezin, relatie of organisatie. Wij hebben vele mooie reizen zoals: avontuurlijke coaching en mindfulness reizen naar Kenia, Ghana, Italië, Griekenland, Marokko en Spanje. Prachtige meditatie, motor of kamelen reis in de woestijn van Marokko. Zeilreizen naar Maleisië en Thailand. Wellness en safari reizen, culturele rondreizen en het Festival van Liefde.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Kan ik vanuit het bedrijf of organisatie een reis boeken?

Spirituele Vakantie Reizen werkt met werknemers uit grote en kleine bedrijven. Steeds meer mensen binnen een bedrijf of organisatie hebben een budget om een coaching meditatie of mindfulness reis te ondernemen. Daarnaast zijn deze reizen in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. 

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching reis vergoeden.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk is. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). 

Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. Je loopt nooit meer het risico dat je jouw vooruitbetaling, en daarmee je vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen buiten de vakanties (uitzonderingen daargelaten). Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen en kies je zelf vanaf welke luchthaven je vertrekt. Onze deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Op de website vind je onder ‘vervoer’ de links naar verschillende maatschappijen en de vluchten die reeds geboekt zijn.

Uiteraard helpen wij je graag bij het boeken van een goede vlucht!

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft bewezen dat zij in staat is Maatwerk reizen te creëren voor groepen, bedrijven en organisaties. Ons team bestaat uit specialisten die ook uit het bedrijfsleven komen en al jaren groepen en deelnemers op reis meenemen. 

Afhankelijk van de behoefte kunnen we in overleg mooie reizen maken, we nemen graag initiatieven en hebben kennis van locaties, landen en geven graag advies.

Kijk NU bij ons reis aanbod

Naar boven

 • Bezinningsreis in de woestijn, kies je datum
 • Wandelen
  Kamelen
  Nomaden
  Bivak
  Meditaties