Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 02 jul - 09 jul 2018 Meditatiereis in Marokko: woestijn en 4X4 Marokko

Inleiding Reisprogramma

Meditatiereis in Marokko: woestijn en 4X4

Offroad avontuur en bezinning

 

Voor 1 of meerdere personen, vrienden, team, gezin etc.

Bezinning, onthaasting en ook een avontuur met een 4x4 terreinwagen? Marco Hupkes levert jou een maatwerk reis die je nooit zal vergeten.
Met zijn zeer lange ervaring, kennis en enthousiasme is hij de gids en coach die je kan inspireren en jou als coach kan helpen tot nieuwe inzichten te komen. Hij kent de woestijn door en door. Je gaat naar een 1000en1 nacht wereld van bergen, vlaktes, zand en sterren. Letterlijk en figuurlijk weg van de gebaande paden kom je op plekken waar praktisch nooit een toerist komt, ver van het asfalt.

 

Alsof er een grote stolp over de bergen en de woestijn staat is de stilte werkelijk hoorbaar. Je komt terecht in een totaal andere wereld en tijd. De vriendelijkheid van de bewoners en de Marokkaanse landschappen helpen je het drukke Europa even achter je te laten en te resetten. Als er een omgeving is waar je gemakkelijk in het hier en het nu komt dan is het wel hier.

Middels meditaties en stilte oefeningen kun je de hier ervaren rust ankeren en desgewenst kan door coaching helder worden wat jij écht belangrijk vindt in je leven. Vanuit deze inzichten kun je weer nieuwe stappen maken!

Geniet van de geluiden van je terreinwagen, van Stilte, Aandacht en het grote Niets.

 

Globale dagbeschrijving:

We staan op om onze dag met meditatie op bewuste wijze te beginnen. Na het ontbijt gaan we op pad. We streven om de rijtijd op zo’n 3 uur te houden waardoor de reistijd met gewone pauzes en lunchpauze ongeveer 5 uur zal zijn. We willen namelijk onthaasten.

Dit geeft ons de gelegenheid om onderweg en ook na aankomst nog tijd te geven aan meditatie of een meditatieve wandeling. Ook na het avondeten zal er gelegenheid zijn te mediteren en mocht je behoefte hebben aan coaching gesprek kun je dat ter plekke aanvragen.

 

Reisschema (In overleg kan deze reis kan aangepast worden naar je wensen)

Dag 1: Aankomst Marrakech
Je wordt van het vliegveld gehaald, daarna ga je naar een heerlijk hotel ‘Domaine’ op het rustige platteland, Tamesloghte. Ver weg van de drukte van Marrakech en het jachtige bestaan in Nederland. Je krijgt een 1 persoons kamer met douche en toilet, het zwembad ligt in een prachtige palmentuin en geniet van het overheerlijke diner met een goed glas wijn.

De volgende dag vertrekken we naeen verfrissende meditatie en een heerlijk ontbijt voor een schitterende reis door de mooiste gebieden die het Zuiden ons te bieden heeft.

Dag 2: Tamesloghte – Telouet – Ait ben Haddou
We verlaten Tamesloghte in zuidelijke richting. Het eerste uur pakken we gelijk wat offroad pistes om lekker in de sfeer te komen. Vervolgens slingeren we over asfalt het Atlasgebergte in. Het stoffige zandlandschap verandert in een rood bergachtig terrein met hier en daar kleine groene palmbossen en vruchtbare akkers. Onderweg stoppen we voor een lunch en een heerlijk verfrissende traditionele muntthee. De huizen in de dorpen die we passeren zijn van leem, klei of natuursteen en vallen helemaal weg in het landschap.

We beklimmen de Tizi-n-Tichka (de Tichka pas). Vervolgens verlaten we de hoofdweg en komen op een winderig en glooiend bergplateau. Hier wordt het asfalt slechter en intussen genieten we van het ruige donker gekleurde landschap. We volgen de loop van een riviertje, dat omzoomd wordt door palmbomen, akkers en huizen. Na dertig kilometer eindigt de weg in een dorp met de sprookjesachtige kasbah, een lemen kasteel, van de Pasha Glaoui. Een kasbah met een verhaal.

We dalen het Atlasgebergte af en het landschap is droger. We volgen een lintoase waar we grotwoningen tegenkomen. We komen we bij Ait ben Haddou, werelderfgoed en bekend van veel films waaronder Gladiator. Hier gaan wij overnachten om ons te laven aan eeuwen geschiedenis die ons omringen.

Dag 3: Ait ben Haddou – Ouarzazate - Agdz
Na Ait ben Haddou pakken we een piste die ons langs filmsets midden in de woestijn naar Ouarzazate leidt.

Vervolgens nemen we een makkelijke piste dwars door het Siroua gebergte waar je versteld zult staan van de immense rust die er heerst. Dan pakken we een nog iets pittigere piste om helemaal ‘remote’ te gaan.

We passeren plekken die we gerust magisch mogen noemen. Voorbij elke bocht zien we weer de meest prachtige vormen in dit bizarre gebergte en dan..... in de verte het langste lintoase ter wereld, die van de Draa, de rivier waarin we ons kunnen laven. In de buurt van de oude karavaan-pleisterplaats Agdz gaan we neerstrijken in een paradijselijke ‘Africa style’ lodge midden in de palmoase aan de Draa. De plek nodigt je uit om tot rust te komen en te genieten van een prachtige meditatie.

Dag 4: Agdz – Zagora – Foum Zguid
We gaan verder richting het Zuiden, we rijden we door het land van de ksars en de kasbah’s, prachtig versierde rode lemen kasteelachtige bouwwerken die een harmonisch geheel vormen met de omgeving. We rijden de oude route der karavanen langs de machtige oase van Draa naar Zagora om daar de woestijn in te trekken. Je ziet hoe vruchtbaar een woestijn kan zijn als er maar putten met water zijn. Na wat landelijke pistes en een stuk asfalt door een schier oneindige vlakte zou het kunnen dat je inmiddels in een soort trance geraakt bij een klein duingebiedje komen. Hier doen we een fijne duinmeditatie die je verder helpt te ontspannen.

Dag 5: Foum Zguid – Tazenakht – Tisselday
Deels over asfalt, deels over pistes rijden we door het ruige, kale Siroua gebergte terug naar het noorden. We trakteren onszelf, afhankelijk van het niveau (!) nog een paar fantastische bergpistes. Het pad slingert de bergen in, loopt door een enkel dorpje met hier en daar schitterende vergezichten. De berbers hier leven voornamelijk van hun geiten. De vacht wordt gewassen en geverfd met natuurlijke grondstoffen zoals henna en saffraan en vervolgens verwerkt tot tapijten.

Aan het einde van de dag komen we alweer in zo’n heerlijk kleine en rustige herberg met hete douches en zelfs kachels in de eetkamer. Samen met de goede maaltijd een genot voor de zintuigen.

​Dag 6: Tisselday – Tamesloghte
Over asfalt en hier en daar nog een piste terug naar Marrakech. We rijden deels dezelfde route als op de heenweg maar terug zal je haar weer anders ervaren. Afhankelijk van de tijd en de stemming heeft Marco nog een kleine verrassing. Deze mag je uitpakken ter plekke.

Dag 7: Transfer naar luchthaven Marrakech
En terugvlucht of voortzetting van je eigen reis. Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig en jouw wensen kunnen we nog iets ondernemen of nog een mooie ‘afscheidsmeditatie’ doen.

Optioneel: Marrakech
Een dag om Marrakech, de ‘hoofdstad van het zuiden’, te verkennen. Tijd genoeg om de rijkelijk versierde paleizen en Koranscholen te bezichtigen. Marrakech is één van de vier koningssteden en wordt de ‘parel van het zuiden’ genoemd. Het Kloppend hart is het marktplein Jemaa el Fna met haar exotische sfeer. Dag en nacht valt hier wat te beleven.

Wil je deze bijzondere meditatie reis op de motor meemaken? Vraag voor meer info KLIK hier

Naar boven

De locatie » Atlas en Woestijn Marokko » » Marokko
Marokko

Naar boven

Klimaat Marokko

Het klimaat van Marokko


Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Sahara zand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort is extreem droog. De hoeveelheid neerslag is daar beperkt tot enkele millimeters tot enkele tientallen millimeters per jaar.

Koningssteden
Een belangrijke toeristische attractie in Marokko vormen de zogenaamde koningssteden. Dit zijn Marrakech, Rabat, Fes en Meknes. Wie deze steden wil bezoeken kan dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (eind september, oktober en november). In die periode is er vrij weinig kans op neerslag maar is het niet zo heet dan in de zomermaanden. In juli en augustus wordt het in de vier koningssteden gemakkelijk 40 graden overdag en soms zelfs nog warmer.

De munteenheid van Marokko is de Dirham

Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben. Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. In grote steden vind je genoeg wisselkantoren en pinautomaten. 

De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

Banken zijn van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8:30-16:30 uur met een lunchpauze van zo'n twee uur. Op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed. ‘s Zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder. 

Veilig pinnen in het buitenland

Met je WereldPas kun je overal ter wereld terecht.  Echter, om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Wil je geld pinnen buiten Europa, dan dien je deze instelling (tijdelijk) te wijzigen naar ‘Wereld’. Dit kan via internetbankieren of via het bankkantoor. Wij raden aan altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.

Visumvrijstelling

Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens drie maanden na vertrek uit het land van bestemming, met minimaal één lege visumpaginavan het paspoort, in het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen, In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemmingIn het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming. 

Overland reizen

Reizigers die het land met de auto inreizen moeten in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Onze reizen zijn: Groepsreizen - Individueel -gezins reizen  en we geven ook het Festival van Liefde

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. 

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft Maatwerk reizen voor groepen, bedrijven en organisaties. Kijk naar ons aanbod KLIk hier
Wij denken met je mee over de noodzakelijke verzekeringen, vaccinaties, visa, autohuur of het vervoer van en naar de luchthaven. Kortom, wij verzorgen jouw reis van compleet.

Ga naar de homepage

Naar boven

  • Meditatiereis in Marokko: woestijn en 4X4