Individuele Stilte retreat Sardinië
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Stilte retraite reis Sardinië

   Een prachtig filmpje over je begeleider, trainer en coach Monique, zij is Nederlands en spreekt hier Italiaans.

   Sardinië is een wit gebied, dat betekent: Bij terugkomst uit Sardinië geen PCR test en geen quarantaine!

   Sardinië: een kustlijn om van te dromen, lange uitgestrekte stranden, ongerepte natuur en complete stilte is er te vinden. Je voelt direct de rust en je bent weg van de dagelijkse hectiek. De locatie ligt een klein kwartiertje af van de zee en alles is alles om jou een heerlijk verblijf te geven. Monique is een zeer ervaren mindfulness en yoga trainer. Haar man Tony maakt de heerlijke maaltijden uit de Sardijnse keuken.

   Herken je dit?

   • Voel je je opgejaagd?
   • Ervaar je teveel prikkels en maakt je dit nerveus?
   • Ben je het contact met jezelf even helemaal kwijt?
   • Kun je moeilijk je grenzen aangeven?
   • Snak je naar rust en stilte om je heen?
   • Wil je even er helemaal uit zijn om je op te laden?

   Antwoord je op bovenstaande vragen met ja, kom dan eens bij ons uitrusten!

   Stilte is niet meer vanzelfsprekend

   Overal is geluid. Op welke plek kun je de stilte nog horen?

   Weer in contact komen met jezelf en beter leren luisteren naar je lichaam door de rust en stilte op te zoeken. Na een stilte retraite kom je helemaal tot jezelf en kun je de prikkels in je dagelijks leven weer beter aan.

   Samen, met Monique, hebben we gepraat, gelachen, persoonlijke dingen gedeeld, gevoelens en gedachten de vrije loop laten gaan. Dagen om nooit meer te vergeten, om te koesteren.

   Overprikkeling geeft stress

   In onze huidige maatschappij zijn zaken als innerlijke rust, stilte en afstemming op je bewustzijn steeds zeldzamer aan het worden. Van oudsher zijn we gevoelig voor geluiden. Het enige geluid waar we bij kunnen slapen is het geluid van de vogels, dat geeft aan dat alles veilig is. Al het andere geeft aan dat je alert moet zijn.

   Er zijn veel geluidsprikkels en dus verkeer je in een continue staat van alertheid. Veel klachten ontstaan doordat je het contact verliest met je eigen bron van intuïtie en kennis over jezelf. Door de grote hoeveelheid aan prikkels via internet, social media, cursussen, workshops en zelfhulpboeken raak je zelfs meer en meer in verwarring. Door als deze prikkels wordt het steeds lastiger om het contact met je eigen innerlijke bron van wijsheid te behouden.

   Het kan ook anders

   Zou het niet prettig zijn als je weer beter in contact komt met jezelf en sneller signaleert wanneer er iets mis is met je, of je gespannen voelt en vermoeid?

   Hoe kun je dit bereiken?

   • Meditatie
   • bezinning
   • beoefenen van stilte 

   Het beoefenen van diepe aandachtige stilte is geen doel op zich. Stilte is een middel om het contact te herstellen met de eigen innerlijke bron van wijsheid die in ieder mens aanwezig is. In de diepte van de innerlijke stilte bevinden zich de antwoorden op vele vragen. Stilte is een poort naar meer omvattende en diepere lagen van het bewustzijn.

   Tijdens verblijf in een van de lodges ben je op een locatie waar je je in de ongerepte natuur bevindt. Je hebt prachtig uitzicht over de Middellandse zee en ervaart de stilte van de natuur. Op loopafstand kun je naar verschillende mooie meditatieplekken lopen om even tot bezinning te komen.

   Wat doen wij voor jou

   Tijdens jouw periode bij ons zullen we je zo min mogelijk storen, maar wel verzorgen. Zo komt Monique 2 keer per dag op je eigen terras je ontbijt en je diner brengen. Maaltijden die Toni verzorgt en altijd met veel zorg en liefde zijn bereid. Je kunt van het ontbijt een extra broodje meenemen en wat fruit voor de  lunch. Verder ben je geheel vrij om je eigen plan te trekken, maar mocht je een klankbord nodig hebben dan is dit mogelijk, ik kan je eventueel wat begeleiden als je behoefte hebt aan coaching of lichamelijke bewustwording.

   Stilte op Sardinië

   Daar kun je de stilte nog horen. Het ruisen van de bladeren, krekels in de zwoele nacht, tjilpen van de vogels hoor je zonder gestoord te worden door overheersende onnatuurlijke geluiden. Stilte en in stilte zijn is goed voor ons. We komen er van bij en het zorgt voor rust in onze geest. 

   Zin in deze retraite? Reserveer nu! Bel NU: 0639804150

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden.

    

  • Prijzen op basis van 7 daags verblijf (wil je meer of minder dagen, vraag het aan!).
   Jouw investering is: €1997,-

   • Alle overnachtingen in de gekozen accommodatie
   • 1 mindfulness wandeling coaching
   • 1 adem coaching sessie aan zee
   •  elke ochtend meditatie
   • Ontbijt, lunchpakketje en diner 

   Stilte weekend 3 daagse. 

   Jouw investering is :  €997,-

   • Alle overnachtingen in een ruime eenpersoonstent. (Kies je voor een grote lodge dan geldt een toeslag van 200 euro)
   • 1 mindfulness wandeling coaching
   • 1 adem coaching sessie aan zee
   • Elke ochtend meditatie
   • Ontbijt, lunchpakketje van het ontbijt en diner

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €2297,- voor 7 daags verblijf en voor het weekend betaal je €1297,-

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Inclusief

   • gas, water, licht, eindschoonmaak, linnenpakketten
   • lakenset of dekbedset, strandlaken, handdoeken, theedoek en vaatdoek
   • flessen drinkwater, koffie en thee
   • fruit, ontbijt, lunchpakketje, diner
   • programma
   • yogamatjes, meditatiekussentjes 
   • transfer van en naar treinstation Carbonia

   Exclusief

   • prive transfer en vlucht
   • eten en drinken buiten het programma
   • excursies
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Monique

   Monique is trauma expert en coach, zij zorgt ervoor dat jij weer de omslag maakt naar echt plezier te ervaren in je leven. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van pijnvermijding en verslaving en haar kernwaarden zijn onafhankelijk, authentiek, humor, zelfkennis, ondernemend, groei, gezondheid, bekwaam, muzikaal en spiritueel.

   Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast, altijd vanuit oprechte aandacht.

   Monique heeft na een propedeuse Psychologie en het behalen van de module cognitieve gedragstherapie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Daarna bestudeerde zij de oosterse geneeswijzen. 

   Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie, familie opstellingen en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Vluchten

   • Het beste vlieg je met Ryanair vanaf Dusseldorf-Weeze, een klein vliegveld achter Nijmegen of vanaf Charleroi bij Brussel. Deze vliegen rechtstreeks op Cagliari, de hoofdstad van Sardinie.
   • Je kunt ook via Schiphol reizen, dan kun je met KLM rechtstreeks vliegen op Cagliari. Of je stapt over in Rome  of Milaan. Dit is inmiddels ook steeds beter geregeld en het overstappen gaat gemakkelijk zonder eerst weer in te checken of door de douane te gaan.
   • Ook kun je met Ryan air vliegen vanaf Eindhoven op een Italiaanse stad als Bologna of Pisa en dan overstappen naar Cagliari. Deze vluchten zijn vaak erg goedkoop.

   Bij aankomst vliegveld

   Je kunt kiezen om de trein te pakken vanaf het vliegveld en dan opgehaald worden in Carbonia treinstation( geen kosten) of een privé transfer vanaf het vliegveld voor €90,- euro per rit.

   Er wordt 1 keer op de aankomstdag een groepstransfer geregeld. Dit transfer is ook inclusief.
   Wil je hier gebruik van maken dan adviseren we je om eerst met ons te overleggen welke vlucht aansluit op dit groepstransfer.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • De Mannen retraite Italië
    03 jun 2024

    De Mannen retraite Italië

    Dit was met recht een bijzondere reis!

    Ik had dankzij de goede voorbereiding van Monique , de online sessie en de juiste informatie al vertrouwen dat dit de juiste keuze was, maar mijn verwachting is echt overtroffen.

    Het was zeker niet gemakkelijk, Monique laat je niet ontsnappen en zeker niet alleen maar een beetje drijven. Ze houdt je bij de les. Vooral de eerste dagen waren echt wel zwaar maar tegelijkertijd ook juist heel fijn. Omdat ik heb leren voelen. En bij dat voelen heb ik ervaren dat zowel pijn en verdriet als plezier beiden zorgen dat ik het leven ervaar en voel. Dit leek eerst ver uit mijn comfort zone en zeker na de ademsessie was ik compleet kapot. Toch voelde ik me ook opgelucht en vrij, vooral heel vrij en licht. Door weer te voelen en de aanwijzingen en analyses van Monique snap ik nu wat ik zelf steeds doe waarin ik mezelf beperk om vrij te leven.

    Ik zie nu mijn ingesleten patronen en kan ze nu anders benaderen. Mijn mindset is veranderd en ik kan nu eindelijk ook op een andere manier een situatie benaderen. Op de laatste dag vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.

    Verder wil ik nog even benoemen dat het eten van Toni echt een ware culinaire verrassing was elke dag en ook zeker bijdroeg aan het genieten. De verblijven zijn basic en geven rust en gelukkig met een goed bed.

    Monique bedankt voor deze onvergetelijke ervaring! Van Marcel

     

   • Jongeren retreat Italië
    31 mei 2023

    Jongeren retreat Italië

    Bij aankomst ben ik gelijk heel liefdevol ontvangen en werd mij verteld dat ik een grotere tent kreeg dan ik had gereserveerd!
    Elke avond kreeg ik een super lekker 3 gangen diner bij een mooie zonsondergang gemaakt door Toni (de man van Monique) wat ook super top was.

    Elke ochtend kreeg ik van Monique yoga, is super rustgevend evenals de ademhalingsoefeningen. We hebben ook een hele mooie wandeling gemaakt.

    Super waardevol waren de coaching sessies. Als je in de knoop zit of je wilt gronden en je weet ff niet wat je plek is in de samenleving van tegenwoordig, of je wilt simpelweg rust, is het zeker een aanrader om deze jongeren retreat te doen.

    Dank van Tom (21 jaar)

    Wil je ook eens mee met onze Jongeren Support retreats?

   • Groepsretraite Italië
    12 mei 2022

    Groepsretraite Italië

    Mijn verblijf op een schiereiland van Sardinië eind april was heerlijk. Na de transfer van Toni (echt op z'n Italiaans, hij deed er een uurtje over, zeker 20 minuten sneller dan de routeplanner) was ik wel aan vertraging toe.

    En precies dat is waar Monique ons de eerste dagen in mee nam. Misschien dat deze snelle rit voorafgaande aan het verstillen bij hoort want bij de terug weg werden we ook op die manier alvast weer blootgesteld aan het snelle leven. Voor mij was het dansen superleuk!, de yoga bleek wel een uitdaging, waarbij ook op die manier wel wat thema's bloot kwamen te liggen.

    In de tweede helft van de week werd de focus meer de thema's die we inbrachten en of tegenkwamen. Dit waren interessante groepssessies. Verder hebben we heerlijk gegeten en werden we bediend in de avond. De zonsondergang voorstelling leek bijna bij het menu te horden, super!

    Verder heb ik heerlijk geslapen in het echte bed, de sobere safari tent was precies goed voor mij en de wandelingen alleen, vond ik ook prettig en mooi. Ook was ik erg blij met mijn waterschoenen, zodat ik zonder al te veel moeite het water in kon om een beetje te dobberen.

    En het was dan heerlijk even een cappuccino te drinken bij het enige strandpaviljoen "Mario" op het leuke kleine strandje.

    Monique deed de begeleiding in haar eigen stijl, ze heeft zich goed verdiept in de dingen die ze doet/verteld en kan hier goed achtergrondinformatie over geven. Het boekje en ook haar levensverhaal vond ik een mooie aanvulling in deze week. Dankjewel Monique en Toni en ook mij mede retraitegenoten heel hartelijk dank, we hebben plezier gemaakt, genoten, kunnen lachen en een traan kunnen laten.

    Groet van Brenda.


    Sant Antioco, een schiereilandje aan de zuidwestkust van Sardinië, biedt natuur en zee. Omdat er verder 'niks' is, was het gemakkelijk om helemaal af te schakelen en me geheel te richten op het programma en mezelf. Het programma dat vooral bestond uit verschillende vormen van yoga, leefstijlelementen (in ons geval de voeding, dansoefeningen, wandelen en informatie over het leven op het eiland) en de personal coaching, was voor mij zowel to the point als ontspannend.

    Het geheel had op mij het effect van een soort mentale douche waarna ik me helemaal verfrist voelde.

    Met hartelijke groet, Michelle

  • Het klimaat van Italië

   Italië kent volgens het Köppen-systeem een drietal klimaten. Een groot deel in het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
   Centraal en Zuid-Italië heeft een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat. Warme droge zomers en relatief milde winters is wat je hier aantreft. Het meest noordelijke deel van Italië, waar de ondergrens van de Alpen zich bevindt, heeft deels een hooggebergteklimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat.

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Bij de dokter of in het ziekenhuis werkt niet altijd je verzekerings kaart. Dan moet je wel cash betalen. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

   Duurzame elementen in de reis zijn:

   Sardinië is een van de 5 Blue zone gebieden ter wereld. Dit betekent dat de mensen hier heel oud worden. Maar dat niet alleen, ook heel gezond oud. Er zijn verschillende factoren die hiertoe bijdragen. Zoals gezonde voeding met voornamelijk gebruik van lokaal verbouwde producten. Ook zou de goede, biologische zelfgemaakte rode wijn hieraan meehelpen. En niet te vergeten, men loopt hier veel en dan vooral door veel uitgestrekte natuurgebieden.

   Op het gebied van Milieu

   • Actief beleid op het gebied van reduceren van afval, water en energie.
   • Gescheiden afval, plastic, glas, blik, GFT, karton, restafval.
   • Lampjes in lodges zijn Led.
   • Er is een septic tank. Het witte water wordt hergebruikt voor planten.
   • Zoveel mogelijk gebruik/inkoop van lokale producten
   • Bijna alle producten zijn lokaal en onbespoten
   • Fair trade wijn. d.w.z. direct van de wijnboer gekocht, en zonder sulfiet.
   • Fair trade olijfolie en kazen
   • Minimaal gebruik chemische middelen
   • Lodges en tuinmeubels zijn gemaakt van duurzaam hout
   • De kruidentuin en kleine moestuin die alleen met natuurlijk mest( paarden/ ezels) wordt gevoed.

   Natuur 

   • Bijdrage aan natuurbehoud en geen negatieve impact op de natuurlijke omgeving
   • Geen overdadige verlichting voor de nacht (i.v.m. met nachtleven dieren)
   • Alles is gebouwd van natuurlijk materiaal, zoals hout of gemaakt van stenen hier uit het gebied.
   • Gebruik gemaakt van natuurlijke, inheemse planten( mediterrane maquis)

   Educatie over een natuurlijke omgeving

   • Wij vertellen graag over de natuur hier, maar geven ook rondleidingen waarin zowel de natuur maar ook de cultuur en de archeologie aan bod komt.
   • Ook leggen wij graag uit hoe wij hier leven. Dichter bij en meer verbonden met de natuur.
   • We leven zuinig en consumeren alleen het noodzakelijke. We proberen zoveel mogelijk zaken te recyclen.
   • Monique geeft mindfulness trainingen aan de plaatselijke bevolking.
   • Elk jaar maken we wandelingen waarbij we zwerfafval opruimen.

   Mens & Cultuur

   • Respect voor de lokale gewoonten en gebruiken
   • Tony is hier geboren en vertelt graag over de gebruiken, vooral over het bereiden van eten en drinken.
   • Monique heeft lessen gehad van een archeoloog en vertelt graag over het bijzondere Sant’ Antioco

   Bijdrage aan de lokale economie leveren

   D.m.v. het kopen direct van wijn en kaas makers, of groenten en fruitverbouwers hier. Ook natuurlijke cosmetica en schoonmaakproducten die we kopen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Locatie vlakbij de zee » Sant Antioco » Italië

  Glamping verblijven

  De locatie ligt op een kilometer van een prachtige baai en heeft wijds uitzicht over de Middellandse zee, op ongeveer 15 min loopafstand.

  Je gaat naar een heerlijke kleinschalige glamping, dit betekent luxe kamperen met het comfort van een goed orthopedisch bed en een ruime badkamer. Buiten natuurlijk het zeezicht, het eigen terras voor de lodge en de ruimte erom heen. Er is veel ruimte en vrijheid, met uitzicht op zee!

  • Er staat een houten huisje:  de Beach lodge, met 2 slaapkamers, badkamer, keuken en 2 terrassen. 
  • Een Safaritent met 2 slaapruimtes, een keuken en een verhoogd terras voor de tent. Een prive badkamer op 20 meter afstand.
  • Ook zijn er 2 kleine tenten met houten vloer en bed. Deze zijn geschikt voor 1 persoon. Zij delen samen de badkamer op 10 meter afstand.

  Onze accommodaties vallen in de categorie luxe kamperen. En deze zijn geschikt voor iedereen die echt even in de natuur wilt zijn en van de natuur houdt. Alle 4 de accommodaties hebben zeezicht met zonsondergang iedere avond. Als je bij ons verblijft, willen we je weer laten ervaren hoe het is om alleen de basisbehoeften te hebben. 

  Het zorgt voor onthechting, zodat je weer meer geluk kunt toelaten. Gedurende je verblijf leef je even zoals wij hier ook leven. Het is fijn als je de plantjes bij je lodge af en toe water geeft. Ook wordt hier al het afval gescheiden en draag je daar ook aan bij. Het helpt ook zeker om je bewust te worden van wat je consumeert en hoeveel afval dit is.

  Je draagt zelf zorg voor je eigen verblijf. Wij zorgen ervoor dat je in een schone lodge komt met een opgemaakt bed, handdoeken en een strandlaken. Bij je vertrek wordt door ons de eindschoonmaak verzorgd. Ook hebben wij 3 katten, 2 honden en een schildpad. Zij weten prima hun plaats en verheugen zich ook op je komst.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).