Coaching retreat Trauma verwerking en heling.
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Coaching retreat Trauma verwerking en heling.

   Een prachtig filmpje over je begeleider en coach Monique, zij is Nederlands en spreekt hier Italiaans.

   Traumaverwerking op het mooie ongerepte Sardinië

   Sardinië: een kustlijn om van te dromen, lange uitgestrekte stranden, ongerepte natuur en complete stilte is er te vinden. Je voelt direct de rust en je bent weg van de dagelijkse hectiek. De locatie ligt een klein kwartiertje af van de zee en alles is alles om jou een heerlijk verblijf te geven. Monique is een trauma expert die is gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumaverwerking en ademwerk. Haar man Toni maakt de heerlijke maaltijden uit de Sardijnse keuken.

   Wat is trauma? 

   In de psychiatrie en psychologie wordt de term trauma gebruikt wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan.

   Denk aan de diagnoses als: PTSS, misbruik,  mentaal en of fysiek geweld, incest, faalangst, angst, verlies, catastrofen, oorlog, rouw, depressie, burn out. Ook kan het gaan om werkgebieden waarbij je vaak te maken hebt met andermans trauma zoals slachtofferhulp, ambulance, traumatologie en andere hulpverlening.

   Praten of voelen over het trauma?

   Het herhalen van de traumatische gebeurtenis dmv praatsessies is niet effectief gebleken en veel cliënten zijn er ook op een gegeven moment klaar mee. Ze drukken de gevoelens en alles wat er mee verband houdt weg en proberen er niet meer aan te denken. Dit is geen oplossing, want uiteindelijk gaan deze emoties via andere uitwegen zich manifesteren. Op een gegeven moment krijg je last van lichamelijke klachten die niet direct te herleiden zijn. Vaak wordt dan gezegd het is stress. Maar stress is niet de boosdoener. Iedereen heeft bij tijd en wijle last van stress, het gaat erom of je de stress aankunt of dat stres met jou aan de haal gaat.

   Wil je dan eerst gaan zitten wachten op een Burn out of ergere aandoeningen als een hartinfarct of auto-immuunziekte? Onderzoek wijst uit dat een hartinfarct steeds vaker voorkomt onder veertigers en tevens laten vele onderzoeken zien dat er een duidelijk verband is tussen (jeugd) trauma en auto-immuunziekten.

   Daarom ga nu met jouw trauma aan de slag. Investeer in jezelf en ervaar in deze 6 daagse een omslag die ervoor zorgt dat jij jouw trauma kan gaan helen.

   Op Sardinië is een prachtige, prikkelvrije en rustige locatie met schitterend uitzicht over de Middellandse zee, waar je samen met Monique gaat bekijken welk trauma geheeld mag worden. Zodat je het leven weer door je heen voelt stromen. Angst kunt loslaten en weer beter gaat slapen. Je voelt je weer gezond, sterk en vrij!

   Wat zijn Trauma klachten

   • Je hebt lichamelijke klachten die geen directe oorzaak hebben
   • Je voelt je niet begrepen, last van slecht slapen
   • Je piekert veel, je voelt je angstig
   • Je hebt nergens last van en vind alles onzin, je hebt niemand nodig
   • Het is nooit goed genoeg, het kan altijd beter
   • Je zorgt liever voor de ander, die heeft het meer nodig dan jij

   Als jij er klaar voor bent om hier verandering in te brengen, stap dan uit je comfort zone en kies voor een coaching retreat op traumaverwerking en heling. Tijdens dit retreat ga je zowel lichamelijk als geestelijk aan de slag en ontdek je wat je tegenhoudt om vrijuit te leven.

   Coachen via je lijf en mind

   Monique is een Bodymind coach en juist bij traumaverwerking is het zo belangrijk vanuit het lichaam te bekijken waar trauma zich heeft opgeslagen.

   Uit onderzoek blijkt dat juist het lichaam niet vergeet en alles wat het meemaakt, opslaat. Je kunt het zien als geraakt worden door de bliksem en de hoogspanning kan het lichaam niet verlaten. Het verkrampt en verstijft. Het is belangrijk deze hoogspanning weer te laten geleiden, zodat de lading die bij het trauma hoort vermindert. Het trauma wordt dan gereduceerd tot een zeer belangrijke les die jij in je leven hebt mogen leren. Daarom zal de coaching niet alleen uit praatsessies bestaan maar ook uit lichaamsgerichte sessies. Hierbij kun je denken aan oefeningen uit yoga, mindfulness, qigong, somatische traumaverwerking, trauma sensitive yoga en ademwerk. De coaching sessies van Monique bevatten o.a. het werken met archetypen  C. Jung, familieopstellingen en innerlijk kind werk.

   Ik wilde in oktober ook de ruimte nemen om met mijn ziekte (kanker) aan de gang te gaan. Ik kwam aan met een donderwolk boven mijn hoofd. Na de fijne week van trainingen, de 1 op 1 sessies en de verhelderende en fijne gesprekken en de fantastische tips van Monique voelde ik me echt een ander mens. Lichter en het was alsof ik de zon ook weer van binnen voelde schijnen. 

   Nieuwe inzichten

   Dan ben je klaar om vanuit je denkvermogen in te zien wat het je heeft geleerd. Dat is een vaak moeilijke en pittige les, maar het brengt je uiteindelijk ook ontzettend veel. Jij bent degene die jezelf beperkt en tegenhoudt te groeien en dat betekent dat je ook degene bent die heling en groei weer in gang kunt zetten. Monique leert je hoe je dit praktisch kunt doen en dit zo direct kunt gaan toepassen in jouw dagelijks leven.

   Zodra je dit coaching traject hebt afgerond, dan kun je het volgende verwachten:

   • Beter slapen en meer ruimte in je hoofd
   • Angst is afgenomen
   • Zelfvertrouwen is toegenomen
   • Je lichaam voelt beter aan
   • Je voelt je sterker
   • Het leven gaat vanzelf en stroomt weer

   Monique is een doortastende, doelgerichte coach die met veel humor werkt met verschillende technieken en methodes die ze altijd op maat inbrengt.  Haar kernwaarden zijn onafhankelijkheid, authenticiteit, bekwaamheid, ondernemend, zelfkennis en humor. Doel is altijd je een omslag te laten ervaren waardoor jij jouw trauma kunt accepteren en de lading afneemt zodat je een switch maakt naar weer echt genieten van het leven.

   Nazorg

   Je krijgt als je thuis bent nog 1x een nazorg sessie online met Monique.

   Behoefte aan deze retraite? Reserveer nu!

    

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen vanaf dertig jaar.

  • Prijzen Individuele coaching op traumaverwerking Sardinië

   6 daagse €3297,-

   • 5 nachten verblijf
   • elke dag Individuele coaching
   • elke dag lichaamsgerichte sessie
   • Grote lodge

   Ben je ZZP'er 
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3597,- 

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Inclusief de reis

   • gas, water, licht, eindschoonmaak
   • opgemaakt bed, handdoeken, strandlaken
   • flessen drinkwater, koffie en thee
   • ontbijt, lunchpakketje en diner
   • coaching/programma op maat
   • transfer van en naar het treinstation Carbonia
   • gebruik yogahut met yogabenodigdheden
   • notitieboekje

   -  Je kunt ook ergens anders verblijven en een coaching traject bij Monique volgen.

   Exclusief

   • vervoer en vlucht
   • eten en drinken buiten het programma
   • excursies
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Monique

   Monique is trauma expert en coach, zij zorgt ervoor dat jij weer de omslag maakt naar echt plezier te ervaren in je leven. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van pijnvermijding en verslaving en haar kernwaarden zijn onafhankelijk, authentiek, humor, zelfkennis, ondernemend, groei, gezondheid, bekwaam, muzikaal en spiritueel.

   Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast, altijd vanuit oprechte aandacht.

   Monique heeft na een propedeuse Psychologie en het behalen van de module cognitieve gedragstherapie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Daarna bestudeerde zij de oosterse geneeswijzen. 

   Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie, familie opstellingen en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

  • Reisschema

   Dag 1 aankomst en diner

   Dag 2 tot en met 5 meditatie

   • Ontbijt
   • Coaching
   • Lichaamsgerichte sessie
   • Diner

   Dag 6 ontbijt en vertrek

   Dit is een globaal reisschema, kan ook zijn ivm vluchttijden dat ik sessies verplaats of afrond op de vertrek dag.

   Klopt het is een 6 daagse en 5 nachten.

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Vluchten

   • Het beste vlieg je met Ryanair vanaf Dusseldorf-Weeze, een klein vliegveld achter Nijmegen of vanaf Charleroi bij Brussel. Deze vliegen rechtstreeks op Cagliari, de hoofdstad van Sardinie.
   • Je kunt ook via Schiphol reizen, dan kun je met KLM rechtstreeks vliegen op Cagliari. Of je stapt over in Rome  of Milaan. Dit is inmiddels ook steeds beter geregeld en het overstappen gaat gemakkelijk zonder eerst weer in te checken of door de douane te gaan.
   • Ook kun je met Ryan air vliegen vanaf Eindhoven op een Italiaanse stad als Bologna of Pisa en dan overstappen naar Cagliari. Deze vluchten zijn vaak erg goedkoop.

   Bij aankomst vliegveld

   Je kunt kiezen om de trein te pakken vanaf het vliegveld en dan opgehaald worden in Carbonia treinstation( geen kosten) of een privé transfer vanaf het vliegveld voor €90,- euro per rit.

    

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Individuele Trauma retreat Italië
    25 okt 2023

    Individuele Trauma retreat Italië

    Vorig jaar ben ik twee keer naar Monique afgereisd op het mooie Sardinië, in april en oktober. April heb ik samen met Monique heel hard gewerkt in een groepsreis en toen samen haar overlegd een individuele reis te doen op traumaverwerking. Die heb ik in oktober geboekt. Ik voelde en merkte dat ik meer de diepte in wilde. Hierdoor heb ik veel problemen, die ik al jaren met mij meedroeg, een plek kunnen gegeven (dankzij de familie opstelling en de mooie en fijne gesprekken met Monique)

    Ik wilde in oktober ook de ruimte nemen om met mijn ziekte (kanker) aan de gang te gaan. Ik kwam aan met een donderwolk boven mijn hoofd. Na de fijne week van trainingen, de 1 op 1 sessies en de verhelderende en fijne gesprekken en de fantastische tips van Monique voelde ik me echt een ander mens. Lichter en het was alsof ik de zon ook weer van binnen voelde schijnen. Het is moeilijk uit te leggen.

    Ik heb zeker wel hard gewerkt en het was niet altijd makkelijk ook omdat ik nu voor het eerst alleen was en met mezelf aan de slag ging. Monique was er altijd op de achtergrond en dat voelde als een vangnet. Door de hypnose sessie kwam voor mij een doorbraak waarbij ik meerdere puzzelstukjes kon gaan plaatsen.

    Ik kon geen mooier compliment van Monique krijgen: “dat mijn uitstraling veel zachter was na 1 week en geen donderwolk meer” Dit voelde ook zo! En toen ik in de spiegel keek, zag ik het ook.

    Weer heel veel handvaten meegekregen om thuis mee aan de gang te gaan. Lieve Monique, dankzij jou heb ik veel dingen waar ik mee rondliep in mijn gedachten weer een duidelijke plek kunnen geven en ben ik krachtiger, positiever en relaxed weer thuis aangekomen. En natuurlijk deed ook het lekkere, met zorg bereide eten van Toni wonderen.

    Op naar volgend jaar, dit heb ik mijzelf beloofd, het is een fantastisch cadeau om aan jezelf te geven.Ik ben het waard!

    Dank je, Annelies

   • Coaching retreat Italië
    23 okt 2023

    Coaching retreat Italië

    Met een open-mind en weinig idee van wat me te wachten stond ging ik naar het mooie Sardinië.

    Mijn doel was: in verbinding met mezelf, leren leven vanuit vertrouwen, bewustwording van onbewuste gedragingen etc.

    Na het eerste kennismakings gesprek wist Monique waar we aan konden gaan werken want, de ratio en het gevoel waren bij mij niet in balans. Monique vormde de spiegel die ik nodig had. Met haar begeleiding leerde ik mijn lichaam op een andere manier voelen, te verbinden en te vertrouwen op moeder aarde en werd me een stukje bewuster van mijn onbewuste gedragingen.

    Ayahuasca gaf me al eerder de boodschap dat het allemaal draait om loslaten voor mij. Monique liet me bewust voelen dat ik onbewust inderdaad nog veel aan het vasthouden ben. Wat fijn om dat nu zelf te kunnen voelen en bijsturen wanneer ik terug val in oude patronen. Leren loslaten of eigenlijk het vasthouden afleren.

    Al met al een mooie nuttige week waarin ik weer een stukje bewuster mocht worden en waarin ik me uiteindelijk besefte hoe weinig ik echt bewust in verbinding ben geweest met mezelf. Na 39 jaar toch wel een interessante ontdekking. De plek is fantastisch en niet te vergeten het eten van Toni. 

    Dank van Bob

   • Jongeren retreat Italië
    31 mei 2023

    Jongeren retreat Italië

    Bij aankomst ben ik gelijk heel liefdevol ontvangen en werd mij verteld dat ik een grotere tent kreeg dan ik had gereserveerd!
    Elke avond kreeg ik een super lekker 3 gangen diner bij een mooie zonsondergang gemaakt door Toni (de man van Monique) wat ook super top was.

    Elke ochtend kreeg ik van Monique yoga, is super rustgevend evenals de ademhalingsoefeningen. We hebben ook een hele mooie wandeling gemaakt.

    Super waardevol waren de coaching sessies. Als je in de knoop zit of je wilt gronden en je weet ff niet wat je plek is in de samenleving van tegenwoordig, of je wilt simpelweg rust, is het zeker een aanrader om deze jongeren retreat te doen.

    Dank van Tom (21 jaar)

    Wil je ook eens mee met onze Jongeren Support retreats?

   • Jongeren Support Reis Italië
    29 sep 2022

    Individuele Body-Mind retreat voor jongeren

    Het was een toffe coaching retreat, heel persoonlijk, kleinschalig en authentiek. Ik had niet verwacht dat Monique zo betrokken zou zijn. De Yoga en de meditaties in de natuur waren heel mooi. Ik heb meer gekregen in de retreat dan ik dacht en door de coaching ben ik rijker geworden.

    De retreat heeft me veranderd, ik heb nu andere keuzes gemaakt om van universiteit te wisselen, ik ga naar een groener en kleiner gedeelte van België waardoor ik dichter bij mezelf kan blijven. Ik maak meer tijd ook voor yoga en meditatie en ik kan beter omgaan met ego/negativiteit. Tof dat jullie jongeren een kans bieden tegen verlaagde tarieven!!

    Veel dank van Irma Schollier

   • De perfecte retraite Italië
    28 aug 2022

    De perfecte retraite Italië

    Wat een fantastisch coaching retraite heb ik gehad bij Monique. Deze schitterende locatie midden in de natuur was voor mij de perfecte plek om weer tot mezelf te komen.

    De coachings gesprekken met Monique waren zeer waardevol voor mij en hebben mij veel geleerd over mezelf.

    Monique is heel warm en prettige persoon en haar manier van coaching met nuchterheid en humor sprak mij erg aan. Een aanrader voor iedereen die weer tot zichzelf wil komen!

    Wil jij ook eens gaan?

    Dank van Marjolein

   • Groepsretraite Italië
    12 mei 2022

    Groepsretraite Italië

    Mijn verblijf op een schiereiland van Sardinië eind april was heerlijk. Na de transfer van Toni (echt op z'n Italiaans, hij deed er een uurtje over, zeker 20 minuten sneller dan de routeplanner) was ik wel aan vertraging toe.

    En precies dat is waar Monique ons de eerste dagen in mee nam. Misschien dat deze snelle rit voorafgaande aan het verstillen bij hoort want bij de terug weg werden we ook op die manier alvast weer blootgesteld aan het snelle leven. Voor mij was het dansen superleuk!, de yoga bleek wel een uitdaging, waarbij ook op die manier wel wat thema's bloot kwamen te liggen.

    In de tweede helft van de week werd de focus meer de thema's die we inbrachten en of tegenkwamen. Dit waren interessante groepssessies. Verder hebben we heerlijk gegeten en werden we bediend in de avond. De zonsondergang voorstelling leek bijna bij het menu te horden, super!

    Verder heb ik heerlijk geslapen in het echte bed, de sobere safari tent was precies goed voor mij en de wandelingen alleen, vond ik ook prettig en mooi. Ook was ik erg blij met mijn waterschoenen, zodat ik zonder al te veel moeite het water in kon om een beetje te dobberen.

    En het was dan heerlijk even een cappuccino te drinken bij het enige strandpaviljoen "Mario" op het leuke kleine strandje.

    Monique deed de begeleiding in haar eigen stijl, ze heeft zich goed verdiept in de dingen die ze doet/verteld en kan hier goed achtergrondinformatie over geven. Het boekje en ook haar levensverhaal vond ik een mooie aanvulling in deze week. Dankjewel Monique en Toni en ook mij mede retraitegenoten heel hartelijk dank, we hebben plezier gemaakt, genoten, kunnen lachen en een traan kunnen laten.

    Groet van Brenda.


    Sant Antioco, een schiereilandje aan de zuidwestkust van Sardinië, biedt natuur en zee. Omdat er verder 'niks' is, was het gemakkelijk om helemaal af te schakelen en me geheel te richten op het programma en mezelf. Het programma dat vooral bestond uit verschillende vormen van yoga, leefstijlelementen (in ons geval de voeding, dansoefeningen, wandelen en informatie over het leven op het eiland) en de personal coaching, was voor mij zowel to the point als ontspannend.

    Het geheel had op mij het effect van een soort mentale douche waarna ik me helemaal verfrist voelde.

    Met hartelijke groet, Michelle

   • Coaching reis Italië
    02 okt 2021

    Coaching reis Sardinië

    10 dagen op een prachtige afgelegen locatie, in het zuiden van Sardinië, heb ik een bijzondere tijd ervaren. Ik had een negatief zelfbeeld en had er vooral last van in mijn relatie. Mijn doelen waren: meer van het leven genieten, zelfzeker worden in mijn gezinssituatie en naar mijn echtgenote toe, en ook in mijn kracht komen te staan en ontdekken en voelen wie ik werkelijk ben. Ik was mezelf totaal verloren.

    Ik vond de coaching sessies van Monique heel interessant, en ook de groepsessies meditatie en beweging waren leerrijk. In de vrije tijd heb ik veel gewandeld, naar de zee geweest en écht tot rust gekomen en genoten van de mooie omgeving. s'Avonds heb ik kunnen genieten van de wonderbaarlijke kookkunsten van Toni, de echtgenoot van Monique die heel lekker kan koken.

    Ik had last van stress en blijkbaar ook van een constante hyperventilatie, dewelke bij mij steeds een verstopte neus met zich meebracht. Door de fysieke oefeningen met Monique heb ik geleerd zacht door mijn neus te ademen en is mijn verstopte neus, en waarschijnlijk ook mijn hyperventilatie nu volledig verdwenen.

    Ik kan nu ook beter uitspreken wat ik voel. Ik had ook het geluk om prachtige mensen te ontmoeten die bovendien nog eens een confronterende spiegel voor me waren. Bovenop de coaching heb ik heel veel aan hen gehad.  De coaching van Monique is warm en professioneel, soms wel confronterend. Ze weet precies wat ze doet en ik ben dankbaar dat ik ben gegaan.

    Ik weet dat ik er nog niet ben, maar ik ga verder! Bedankt van Patrick!

   • Individuele Mindfulness reis Sardinie
    10 mei 2019

    Individuele Mindfulness reis Sardinië

    Ik ben op deze reis gegaan om op te tanken en ik ben heerlijk tot rust en bij mezelf gekomen. Helemaal ontspannen in the middle of nowhere, zonder auto, wifi en tv, met een goed boek door Monique aanbevolen.
    Monique, haar gezin en hun plek met een geweldig uitzicht op zee en prachtige zonsondergangen heb ik als een groot cadeau ervaren.
    Monique is een fijn mens, kundig in haar afstemming en intuïtieve trainingen, we begrepen elkaar goed en voelden elkaar aan. Haar man Tony kookt geweldig en het was genieten om elke dag zo heerlijk te eten. 

    Ik vond het leuk om het authentieke dorp Sant'Antioco te bezoeken. Een prachtig dorpje met leuke vissersboten, haventje, terrasjes, weekmarkt, winkeltjes, boulevard aan zee en vriendelijke mensen. Jullie tip om de laatste dag naar Cagliari te gaan was erg fijn, en handig om het vliegtuig te pakken.

    Ik ben heel erg blij dat ik dit voor mezelf heb gedaan. Beveel deze reis aan voor mensen die tot rust willen en tot ontspanning willen komen in deze hectische tijd.

    Dank je, van Brigitte

  • Het klimaat van Italië

   Italië kent volgens het Köppen-systeem een drietal klimaten. Een groot deel in het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
   Centraal en Zuid-Italië heeft een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat. Warme droge zomers en relatief milde winters is wat je hier aantreft. Het meest noordelijke deel van Italië, waar de ondergrens van de Alpen zich bevindt, heeft deels een hooggebergteklimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat.

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Bij de dokter of in het ziekenhuis werkt niet altijd je verzekerings kaart. Dan moet je wel cash betalen. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

   Duurzame elementen in de reis zijn:

   Sardinië is een van de 5 Blue zone gebieden ter wereld. Dit betekent dat de mensen hier heel oud worden. Maar dat niet alleen, ook heel gezond oud. Er zijn verschillende factoren die hiertoe bijdragen. Zoals gezonde voeding met voornamelijk gebruik van lokaal verbouwde producten. Ook zou de goede, biologische zelfgemaakte rode wijn hieraan meehelpen. En niet te vergeten, men loopt hier veel en dan vooral door veel uitgestrekte natuurgebieden.

   Op het gebied van Milieu

   • Actief beleid op het gebied van reduceren van afval, water en energie.
   • Gescheiden afval, plastic, glas, blik, GFT, karton, restafval.
   • Lampjes in lodges zijn Led.
   • Er is een septic tank. Het witte water wordt hergebruikt voor planten.
   • Zoveel mogelijk gebruik/inkoop van lokale producten
   • Bijna alle producten zijn lokaal en onbespoten
   • Fair trade wijn. d.w.z. direct van de wijnboer gekocht, en zonder sulfiet.
   • Fair trade olijfolie en kazen
   • Minimaal gebruik chemische middelen
   • Lodges en tuinmeubels zijn gemaakt van duurzaam hout
   • De kruidentuin en kleine moestuin die alleen met natuurlijk mest( paarden/ ezels) wordt gevoed.

   Natuur 

   • Bijdrage aan natuurbehoud en geen negatieve impact op de natuurlijke omgeving
   • Geen overdadige verlichting voor de nacht (i.v.m. met nachtleven dieren)
   • Alles is gebouwd van natuurlijk materiaal, zoals hout of gemaakt van stenen hier uit het gebied.
   • Gebruik gemaakt van natuurlijke, inheemse planten( mediterrane maquis)

   Educatie over een natuurlijke omgeving

   • Wij vertellen graag over de natuur hier, maar geven ook rondleidingen waarin zowel de natuur maar ook de cultuur en de archeologie aan bod komt.
   • Ook leggen wij graag uit hoe wij hier leven. Dichter bij en meer verbonden met de natuur.
   • We leven zuinig en consumeren alleen het noodzakelijke. We proberen zoveel mogelijk zaken te recyclen.
   • Monique geeft mindfulness trainingen aan de plaatselijke bevolking.
   • Elk jaar maken we wandelingen waarbij we zwerfafval opruimen.

   Mens & Cultuur

   • Respect voor de lokale gewoonten en gebruiken
   • Tony is hier geboren en vertelt graag over de gebruiken, vooral over het bereiden van eten en drinken.
   • Monique heeft lessen gehad van een archeoloog en vertelt graag over het bijzondere Sant’ Antioco

   Bijdrage aan de lokale economie leveren

   D.m.v. het kopen direct van wijn en kaas makers, of groenten en fruitverbouwers hier. Ook natuurlijke cosmetica en schoonmaakproducten die we kopen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Locatie vlakbij de zee » Sant Antioco » Italië

  Glamping verblijven

  De locatie ligt op een kilometer van een prachtige baai en heeft wijds uitzicht over de Middellandse zee, op ongeveer 15 min loopafstand.

  Je gaat naar een heerlijke kleinschalige glamping, dit betekent luxe kamperen met het comfort van een goed orthopedisch bed en een ruime badkamer. Buiten natuurlijk het zeezicht, het eigen terras voor de lodge en de ruimte erom heen. Er is veel ruimte en vrijheid, met uitzicht op zee!

  • Er staat een houten huisje:  de Beach lodge, met 2 slaapkamers, badkamer, keuken en 2 terrassen. 
  • Een Safaritent met 2 slaapruimtes, een keuken en een verhoogd terras voor de tent. Een prive badkamer op 20 meter afstand.
  • Ook zijn er 2 kleine tenten met houten vloer en bed. Deze zijn geschikt voor 1 persoon. Zij delen samen de badkamer op 10 meter afstand.

  Onze accommodaties vallen in de categorie luxe kamperen. En deze zijn geschikt voor iedereen die echt even in de natuur wilt zijn en van de natuur houdt. Alle 4 de accommodaties hebben zeezicht met zonsondergang iedere avond. Als je bij ons verblijft, willen we je weer laten ervaren hoe het is om alleen de basisbehoeften te hebben. 

  Het zorgt voor onthechting, zodat je weer meer geluk kunt toelaten. Gedurende je verblijf leef je even zoals wij hier ook leven. Het is fijn als je de plantjes bij je lodge af en toe water geeft. Ook wordt hier al het afval gescheiden en draag je daar ook aan bij. Het helpt ook zeker om je bewust te worden van wat je consumeert en hoeveel afval dit is.

  Je draagt zelf zorg voor je eigen verblijf. Wij zorgen ervoor dat je in een schone lodge komt met een opgemaakt bed, handdoeken en een strandlaken. Bij je vertrek wordt door ons de eindschoonmaak verzorgd. Ook hebben wij 3 katten, 2 honden en een schildpad. Zij weten prima hun plaats en verheugen zich ook op je komst.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).