Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 05 feb - 14 feb 2018 Meditatie rondreis Marokko & Woestijn Marokko-Zagora 1795,-

Inleiding Reisprogramma

10 daagse Meditatiereis naar Atlasgebergte en Woestijn Marokko

Je leven loopt lekker, maar je mist je innerlijk drive en je zit vastgeroest in je leven. Wil je nu echt een inspiratieboost en bezinning over hoe je verder wilt?

Verdwijn dan in de oneindigheid van de heuvels van zand en voel de warmte in je lijf. Droom weg bij de heldere sterrenhemel van de woestijn en kom volledig tot rust. Dat is waar deze reis over gaat, tot rust komen, plezier hebben en bezinning.

Een reis vol ervaringen en een ontmoeting met jezelf

Deze 10 daagse reis door het schitterende Marokko levert je een tas vol ervaringen op. Door het gezelschap en de meditaties:

 • voel je je geïnspireerd en heb je nieuwe ideeën
 • weet je richting te geven aan je leven
 • weet je waar naar je verlangt
 • ben je opgeruimder
 • voel je je vitaler
 • voel je je lijf weer
 • heb je nieuwe vriendschappen

Dag 1-3: heerlijk ontspannen en mediteren

Vanuit Marrakesh reizen we naar de Ourika-vallei waar je 3 dagen geniet van Hamam, massage, heerlijk eten en een duik in het zwembad of in het frisse water van de rivier. Dagelijkse meditaties en liefdevolle aandacht zorgen ervoor dat je heerlijk ontspannen bent. Je verheugd je op wat nog komen gaat.


Dag 4: onvergetelijke tocht door het Atlasgebergte

Op de 4de dag vertrek je met de bus door het indrukwekkende landschap van het Atlasgebergte. Het Atlasgebergte loopt dwars door Marokko. Het is het hoogste gebergte van Noord-Afrika en loopt diagonaal door het zuiden van Marokko. Onderweg kom je langs traditionele Berber bergdorpjes en kolkende rivieren, uitgestrekte steppes, groene akkers en vergeten valleien. Een tocht om nooit te vergeten.

Een hotel uit 1001 nacht

Aan het eind van de dag kom je aan bij het hotel aan de rand van de woestijn. Een prachtig kleurrijk hotel, met heerlijke bedden. Alsof je bent beland in 1001 nacht. Hier maak je je op voor jouw bezoek aan de woestijn. Ter ontspanning kun je nog een duik in het zwembad nemen. Rond 22.30 is er een diner met de heerlijkste Marokkaanse gerechten.

Jouw meditatiereis in de woestijn

En dan is daar de woestijn; zij vraagt om rust en respect. Een perfecte uitnodiging voor jouw meditatiereis met Margareth Harens.

Dag 5-9: Mediteren in de machtige woestijn

De volgende dag geniet je eerst van je ontbijt. Daarna brengt een 4-wheeldrive Jeep jou naar de woestijn. In de avond kom je aan in Mhamid El Ghizlane, de vallei van de gazelle waar je belandt in een sprookje. Overal zijn lichtjes in de woestijn; kleine kaarsjes die branden voor jou. Na het diner stap je in de volgende droomwereld: je eigen luxe nomadentent met fantastische bedden en zelfs in de woestijn je eigen toilet.

Dag 9: terug naar Hotel Salama

Op dag 9 keren we terug naar de wereld waar we ons dagelijks in begeven. Je wordt dan teruggebracht naar Marrakech, daar slaap je nog 1 nacht in hotel Salama.

Dag 10: naar huis

Met een onvergetelijke tijd achter je keer je weer terug naar Nederland of België

> Nu reserveren

Je reserveert enkel je plek, dit is nog geen definitieve boeking

Het meditatieprogramma: een reis naar jezelf

Tijdens deze reis is er maar één bestemming en dat ben je zelf.

Margareth Harens, een zeer ervaren meditatietrainer en coach, neemt je mee in stille of actieve meditatievormen. Deze zijn helend voor lichaam, ziel en geest. Het opent de “gesloten deuren” in jezelf. De kracht van de woestijn helpt je terug te keren naar je “zijn”. De machtige woestijn nodigt je uit om stil en aanwezig te zijn, met aandacht voor het luisteren naar je innerlijke stem.

Naast meditatie ook contact met de nomaden

Er is tijd om excursies te doen, in contact te komen met de nomaden in de kleine dorpjes. De nomaden zijn open en toegankelijk. Ze willen echt contact met je en over het leven praten.

> Nu reserveren

Je reserveert enkel je plek, dit is nog geen definitieve boeking

Kom, kom wie je ook bent
schande is hier onbekend
Al zwoer je duizend eden die je keer op keer verbrak
Kom, blijf komen Kom… blijf komen
Lied van de karavaan ( detail gedicht van Jalaluddin Rumi 1207-1273)

Je investeert in de rest van je leven

Natuurlijk is het spannend om op reis te gaan. Je kunt kiezen tussen thuis blijven of een sprong in het diepe te wagen. Dat betekent uit je comfortzone. Dat is nieuw en soms eng, maar het helpt je op je weg naar een gelukkig en vrij leven. Hoe meer lef jij toont, des te meer deze reis je brengt. Je leert zoveel over jezelf, dat je hele leven je voordeel ermee doet. Je investeert in de rest van je leven. Welke waarde hang jij een heerlijk, vrij leven?

Voorbereiding

Na je aanmelding krijg je een telefonisch kennismakingsgesprek en een inschrijfformulier. Dat betekent dat we ons samen goed kunnen voorbereiden op de aandachtspunten.

Naar boven

Voor wie

►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. De ervaring heeft geleerd dat leeftijdsverschillen een waardevolle bijdrage kunnen geven aan jouw ontwikkeling. Jong en oud. We leren van elkaar!

►Deze meditatie reis in de woestijn is, in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. Zij kunnen hun instrumentarium uitbreiden m.b.v. meditaties

►Managers/leidinggevenden en medewerkers

Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk traject is anders en wordt op maat opgesteld. De kosten voor een traject worden door meerdere factoren bepaald. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of  afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de meditatiereis (deels) vergoeden.

Naar boven

Prijzen

Jouw investering in deze 10 daagse reis is: €1795,-  inc. BTW op basis van een 2 pers. kamer
Wil je zakelijk boeken als ZZP, dan kan dit voor €1895,- exc. BTW, op basis van een 2 pers. kamer. Je krijgt een extra telefonisch consult m.b.t. je leerdoelen.
Boek je via het bedrijf of organisatie waar je werkt dan is de investering €1995,- exc. BTW op basis van een 2 pers. kamer, met een extra telefonisch consult m.b.t. je leerdoelen.


Inclusief in de reis is:

De eerste 3 nachten in Hotel Salama

 • 2 wandelingen met gids in de bergen
 • Voetenbadje met voeten massage
 • 1 hamam behandeling
 • 2 massages
 • Transfer heen en terug naar Marrakech

Exclusief is:

 • Drankjes
 • Boekings kosten reisgarantie €20,00
 • Toeslag 1 persoons kamer, 4 nachten 120,-
 • Transfer retour hotel Salama naar de woestijn: 100,- inclusief maaltijd en drinken onderweg
 • Alle andere maaltijden en drankjes buiten het programma

Op de 4de dag vertrek je met de bus door het prachtige Atlas gebergte

Je slaapt 1 nacht in een 3sterren hotel in Hamada
De volgende dag wordt je gehaald door een 4x drive jeep en blijf je vervolgens 4 nachten in de woestijn

Inclusief in de woestijn tocht:

 • Full Board
 • Overnachting luxe nomadentent met eigen toilet
 • Actieve meditatie gericht op vitaliteit
 • Inquiry training, Meditatie gericht op verwerken- be-rusten- en ontspannen
 • Aandacht voor levenskunst en persoonlijke ontwikkeling door middel van verschillende meditatievormen.

Op dag 9 ga je door de Atlas gebergte terug naar Hotel Salama, daar verblijf je waardoor je binnen een uur afstand van het vliegveld bent.

Dag 10 vertrek naar huis.


Wat is Full board in Hotel Salama:

 • Ochtend warme citroendrank
 • Ontbijt / omelet, Morocan pannekoek, fruit, met muntthee / koffie/ jus d’orange
 • Tussen door bronwater/ muntthee
 • Tajine lunch/ vegetarisch / kip of lam/ salade
 • Bronwater en Muntthee
 • Diner twee of drie gangen

Fullboard In nomaden kamp:

 • Ontbijt met omelet / yoghurt / fruit
 • Thee, koffie, jus
 • Lunch: tajine en salade
 • Bronwater / Morocan thee/ koffie
 • Diner : 2 of 3 gangen meerder smaken
 • Overal worden platte broden bij geserveerd

  Leuke excursie mogelijkheden optioneel

 • Wandeling door de rivier
 • Pittige bergwandeling Altas
 • Kamelen trips (50,-)
 • Nomaden dorpen

Naar boven

Team

Margareth Harens

Margareth is een sprankelende bijzondere vrouw, zij heeft een ongelooflijk inzet en zij is geduldig en ervaren in het werken met mensen. Ze heeft veel gedaan in haar leven en beoefend stilte meditatie én actievere vormen van mediteren die zij geleerd heeft in Dru-yoga. In het verlengde van deze beoefening geeft zij Shiatsu massage en Tai-Yin. En Aikido. Zij begeleidde al meer dan twintig jaar geleden reizen naar verschillende landen. Zij is een doorgewinterde reizigster en vebindt zich makkelijk met mensen en culturen, zij spreekt verschillende talen.

Wij zijn heel blij dat zij de prachtige meditatie reizen geeft in het Atlasgebergte en woestijn. Met haar humor en down to earth karakter geeft zij leiding. Ze kent de mooiste plekjes en neemt je mee naar bijzondere ontmoetingen met de nomaden. Voor haar sta jij centraal in de reis, met haar liefdevolle aanwezigheid kom jij tot bloei. De reis heeft mooie excursies met gidsen. 

"Als je verbonden bent met alles wat er is, ben je nooit eenzaam. Je bent met jezelf".

Zij woont in Zutphen en vanaf 2018 ook in M’Hamid el Ghizlane Zagora, Marokko. Zij is psycholoog, kunstzinnig therapeut en docent, zij heeft een praktijk voor psychologische hulp en lichaams- gerichte therapie. Zoals zij zegt “Het lichaam is het instrument om te weer voelen en tot daden te komen”.

Naar boven

Vervoer naar Marokko-Zagora

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!


In deze reis zorg je zelf voor een vlucht naar Marrakesh, vanuit daar is het vervoer geregeld met een minibus, die je ook weer terug brengt naar Marrakesh

Vluchten naar Marrakesh zijn:

Met Transavia

 

Naar boven

De locatie » Mhamid » Mhamid El Ghizlane, 47402 » Marokko-Zagora


47402
Mhamid El Ghizlane, 47402
Marokko-Zagora

Naar boven

Klimaat Marokko-Zagora

Het klimaat in Zagora, Marokko

Zagora is gelegen in een gebied met een warm woestijnklimaat met droog seizoen in de zomer. In dit soort gebieden is er te weinig neerslag voor boomgroei en kunnen permanente rivieren geen oorsprong hebben. In een warm woestijnklimaat klimaat valt er bijna geen neerslag, maar mocht het regenen, dan zijn het stortbuien.

In de maanden, januari, februari, maart zijn de temperaturen tusen 20 en 25 graden overdag. In de maanden oktober, november en december tussen 19 en 26 graden overdag.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar en directeur van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Kan ik vanuit het bedrijf of organisatie een reis boeken?

Spirituele Vakantie Reizen werkt met werknemers uit grote en kleine bedrijven. Steeds meer mensen binnen een bedrijf of organisatie hebben een budget om een coaching reis te ondernemen. Daarnaast is de coaching vakantie in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. Zij kunnen hun instrumentarium uitbreiden m.b.v. dynamisch coachen en counselen in Voice Dialoque, psychodrama, opstellingen, stemexpressie, biografie werk en dit inzetten als extra tool in hun werk.

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. De kosten voor een coachingstraject worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching sessies en/of coaching reis. In overleg stellen we de coaching doelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching reis vergoeden.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen en retraites voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. De dag na terugkomst geeft de stichting de gelden vrij aan de reisorganisatie. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal deze gelden gebruiken om je terug te betalen, de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren of om je terug naar huis te halen. 

Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. Je loopt nooit meer het risico dat je jouw vooruitbetaling, en daarmee je vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. Maar ook als je op reis bent en daar strandt door een faillissement van de reisorganisatie is STO er voor je. Zij zorgen ervoor dat je weer veilig terug naar huis gehaald wordt.

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft bewezen dat zij in staat is Maatwerk reizen te creëren voor groepen, bedrijven en organisaties. Ons team bestaat uit specialisten die ook uit het bedrijfsleven komen en al jaren groepen en deelnemers op reis meenemen. 

Afhankelijk van de behoefte kunnen we in overleg mooie reizen maken, we nemen graag initiatieven en hebben kennis van locaties, landen en geven graag advies.

Ga naar de homepage

Naar boven

 • Meditatie rondreis Marokko & Woestijn
 • woestijn
  luxe tenten
  rust
  meditatie