Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 28 nov - 07 dec 2018 Mindfulness Ghana Vakantie Ghana 1497,00

Inleiding Reisprogramma

Mindfulness Ghana Vakantie

Deze Mindfulness reis naar Ghana is een absolute topper, je leeft met de Ghanezen en daaroor ervaar je het Afrikaanse leven van dichtbij. Je valt van de ene verrassing in de andere in het bijzondere Ghana, met haar lieve en gastvrije mensen. Hier leer je om vanuit je hart te leven.
Onder de heldere sterrenhemel hoor jij de mooiste verhalen en dans met je voeten in het warme zand. Mindfulness - trainer Mariëtte Verhoef zorgt ervoor dat je op ontspannen en rustige manier met de nieuwe indrukken om gaat. Zij is betrokken met jou en door haar ervaring met deze reis neemt ze je mee naar zeer bijzondere plekken en mensen. je leeft in de natuur, al je zintuigen openen zich, een andere wereld komt bij je binnen. Je wordt meegenomen in een prachtig avontuur die met geen pen te beschrijven is.

In de moderne samenleving ben je van alle luxe voorzien, maar is het leven ook complex, stressvol en druk. Het is vaak rennen, hollen, vliegen om onze to-dolijstje af te krijgen. Dit levert veel stress op.

Herken jij dit?

 • Je hebt een overvolle agenda, soms maanden vooruit
 • Je moet veel en veel en nog meer
 • Je hebt veel aan je hoofd
 • Je staat continu onder druk om te presteren
 • Je voelt de tijdsdruk in een razendsnel leven
 • Je hebt veel prikkels te verwerken door nieuws, social media, tv e.d.
 • Je voelt je overvol.

De consequentie
Als je het gevoel hebt te worden geleefd, je overprikkeld bent en in een vicieuze cirkel lijkt te zitten, heeft dat verregaande consequenties. Teveel stress en te weinig ontspanning maken dat je minder goed functioneert, je vaker ziek bent of kwaaltjes hebt. Het ondermijnt je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je geniet nauwelijks meer.

Kan dat ook anders? Jazeker!

Vraag jij je af hoe het zou zijn om het leven te ervaren op een eenvoudige, rustige en ontspannen manier? En ben jij jong in lijf en leden? Ga mee met ‘The Change’ met mindfulness in Ghana en ervaar zelf hoe dat is! Je leert bovendien praktische mindfullnesstechnieken, die je op elk moment toepast in je dagelijks leven.


Unieke Ghana Vakantie voor jou

Ghana is het ultieme land om ‘go with the flow’ te ervaren. De gastvrije, relaxte en open Ghanezen verwelkomen je graag bij hun thuis. Ze nemen je mee in een andere manier van leven, waar ontspanning en positiviteit centraal staan. Zij leven met de dag. Deze unieke reis laat je het traditionele Afrikaanse leven ervaren. Het gaat in Ghana om direct contact maken vanuit het hart.

Je verblijft in een eco guesthouse in een natuurrijk dorp, waar je slaapt in een hut met rieten dak en doucht met een kalebas. Je helpt de vrouwen met water halen bij de put, maakt je eigen sheabutter, leert de techniek van een Afrikaanse handwas en hoort oude volksverhalen rondom het vuur.

Mindfulness in Ghana met Mariëtte Verhoef

De mindfulness maakt de brug naar het westerse leven. Wat je hier leert neem je mee naar huis. Mariëtte Verhoef, mindfulnesstrainer, heeft lange tijd in Ghana gewoond en daar geleerd om veel bewuster in het leven te staan. In die tijd leerde ze de houdingskwaliteiten van mindfulness: geduld, vertrouwen, flexibiliteit, frisse blik, niet streven, loslaten en acceptatie van alles wat zich voordoet. Ze heeft verschillende mindfulnessopleidingen gevolgd om verdieping aan te brengen in haar eigen werk en haar deelnemers zo nog verder te helpen. Door haar persoonlijke netwerk kom je op bijzondere plekken en leer je de lokale bevolking echt kennen!

Ervaar de eenvoud van het leven

Deze Ghana vakantie wordt georganiseerd in samenwerking met reisorganisatie Jolinaiko Eco-tours. De eigenaren, het Nederlands-Ghanese koppel Cindy en Apollo Noordermeer-Panou, organiseren met hun team al 10 jaar reizen in Ghana.

We hebben een mooi reisprogramma voor je met avontuur, cultuur en mindfulness. Het programma kan aangepast worden, afhankelijk van de omstandigheden ter plekke.

The change die jij maakt:

 • Je leert leven vanuit intuïtie
 • Je voelt je vrij
 • Je kan op natuurlijk manier samenwerken. Je leeft met elkaar in plaats van individueel
 • Je verbindt met de aarde, voelt letterlijk het warme zand onder je voeten
 • Je ervaart de zachtheid van de mensen, die geen langetermijnplannen nastreven, maar bezig zijn met de basis van het leven. 
 • Je gaat rustiger en ontspannen om met jezelf en anderen 
 • Je hebt meer vertrouwen, geduld en flexibiliteit
 • Je bent in je basis en geaard
 • Balans tussen hoofd & hart & buik 
 • je bent geweldige ervaringen rijker

 

 

Programma

Dag 1

Je komt aan in de hoofdstad Accra en wordt opgehaald door een gids van Jolinaiko. Je verblijft een nacht in het hotel aan zee.

Dag 2

Je dag begint onder het genot van een ontbijt met uitzicht op zee. Daarna vlieg je van Accra naar Tamale. Mariëtte haalt je daar op. Samen rijd je in 2,5 uur naar het eco guesthouse The Green House in Karimenga. Je richt je Afrikaanse hut in, die je deelt met een groepsgenoot en schuift aan bij de warme maaltijd. Via mindful communiceren deel je met de groep de indrukken van de dag. In de avond maak je kennis met de mensen rondom het guesthouse, die door de community gerund wordt.

Dag 3

Je wordt wakker met de natuurlijke geluiden van de scharrelende kippen en fluitende vogels en neemt een verfrissende douche met de kalebas. Je start je dag met de yoga zonnegroet. Je geeft aan de keuken door hoe je je eitje wilt en eet je ontbijt in het gezelschap van de groep.
Na het ontbijt gaan we op verkenning in het dorp en krijg je een rondleiding bij de mensen in de compounds. Je mag overal kijken en vragen stellen. We bezoeken diverse stammen: de Fulani die leven in een hut gemaakt van gras, de Gurune met hun eigen taal en gebruiken.

Na de lunch is er tijd voor een rustgevende siësta. In de middag doen we mindfulness-oefeningen, waarmee je gemakkelijker omschakelt naar het hier en nu, de omgeving, de cultuur en het klimaat. Je gaat langzaam over in een ander tempo dan je gewend bent. Je maakt een begin met ontspannen in het moment, voelen waar je bent, wat er in je leeft en hoe je volledig aanwezig bent bij je ervaringen, zodat je volop kunt genieten!

De oefeningen die je meekrijgt tijdens deze reis, zijn in je eigen leven gemakkelijk toe te passen.

Dag 4

Mindful zijn en de trips in deze reis gaan uitstekend samen. Vandaag vertrekken we vroeg voor een trip naar Paga, bij de grens met Burkina Faso. We bezoeken hier het bijzondere, heilige meer met krokodillen. Als je durft, mag je de krokodillen voeren en de echte durfal mag ze aanraken! Een unieke ervaring, zeker wanneer je stil staat bij waar je nu bent, wat je doet en hoe dat voelt.

Op de terugweg bezoeken we het gastgezin, bij wie Mariëtte heeft gewoond. Laat je verwonderen door het compound-leven van een traditionele familie, waar maar liefst 8 gezinnen bij elkaar wonen in één huis. De mensen hier brouwen lokaal bier, weven manden en hoeden en voeren andere handeltjes om geld te verdienen.

Voor het donker vertrekken we naar Bolgatanga, de dichtstbijzijnde provinciestad in de buurt, en eten in een lekker restaurant.

Vannacht slaap je op het platte dak, onder de sterrenhemel met de natuurgeluiden om je heen en een bries die je verkoelt en ontspant.

Dag 5

Wederom start je de dag met meditatie en yogaoefeningen. Vandaag maak je een dag mee uit het leven in een typisch Afrikaans dorp. Dit is een van de unieke ervaringen, die je dieper beleeft door de ervaring mindful te ondergaan. Je helpt de vrouwen met water halen bij de put en leert water dragen op je hoofd. Je voelt het koele water door je vingers, het gewicht van de kruiken en het stuivende zand onder je voeten. En je ondervindt hoe de natuur wakker wordt. Het is lachen, gieren, brullen met de kinderen uit het dorp. Na het ontbijt ga je mee vissen met de jongens uit het dorp, maak je je eigen shea butter of gaat mee op de herbal tour in het bos waar je leert hoe medicinale planten worden gebruikt.

In de middag is het tijd voor een korte meditatie en een workshop mindful communiceren met de geluiden van het dorp om je heen. Rust, bezinning, delen van ervaringen in het Afrikaanse leven. Na afloop heb je tijd voor jezelf om te lezen, te schrijven of een potje te voetballen met de lokale jeugd.

Met de avond valt de rust en zitten we gezellig bij elkaar. Onder de sterrenhemel vermaakt de traditionele verhalenverteller ons met de mooiste Anansiverhalen.

Dag 6

Vandaag maken we een verdieping in onze beleving met een meditatiereis langs de zintuigen. Je leer je nog beter bewust te worden van alles dat je ruikt, hoort, voelt en proeft. Hierdoor kom je nog meer in het hier en nu. De mindfulness gaat deze ochtend over je energie en aandacht bij jezelf houden, om rust en kalmte te bewaren.

Je kunt vervolgens die verdieping meenemen in je keuze: je kunt blijven in Karimenga of meegaan naar Bolgatanga, een pitoreske stadje met een markt overgoten met geuren en kleuren, het cultural center voor leuke souvenirs en verfrissende smoothies bij de Smoothiebar.

Vanavond is alweer de laatste avond in Karimenga. Dat vieren we met een feestje met traditioneel Afrikaanse drum en dans. Laat je heupen wiegen en je billen schudden!

Dag 7

Ook vandaag gaan we mindful de dag door om volledig stil te staan bij de bijzondere gebeurtenissen. In de ochtend nemen we afscheid van de community in Karimenga. Daarna vertrekken we met de auto naar het vliegveld in Tamale. We nemen een binnenlandse vlucht naar Accra en daar vandaan rijden we naar één van de populairste hotels aan zee in Ghana: Milly’s Backyard in Krokobite.
Na een duik in de zee doen we een journalingoefening, een mindfulness schrijfoefening, die je helpt de gebeurtenissen te doorleven en te verwerken. Je overnacht in een gedeelde kamer vlakbij het strand.

Dag 8

Deze dag heb je de tijd om de reis te laten bezinken. We beginnen de dag met yoga en meditatie op het strand. De rest van de dag heb je alle tijd om te lezen, te schrijven, te zwemmen en te soezen. De laatste avond sluiten we af met een feest, dansend op het strand onder de sterrenhemel.

Dag 9

Je hebt vandaag de tijd om de laatste souvenirs te shoppen in het Cultural Arts Center en een laatste bordje Jollofrijst te eten. Daarna is het tijd voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 10

In de ochtend kom je aan op Schiphol.

Je investeert in de rest van je leven

Natuurlijk is het spannend om op reis te gaan. Je kunt kiezen tussen thuis blijven of een sprong in het diepe te wagen. Dat betekent uit je comfortzone. Dat is nieuw en soms eng, maar het helpt je op je weg naar een gelukkig en vrij leven. Je ervaart jouw reis in veiligheid en met de begeleiding en steun van Mariëtte en je reisgenoten. Hoe meer lef jij toont, des te meer deze reis je brengt. Je leert zoveel over jezelf, dat je hele leven je voordeel ermee doet. Je investeert in de rest van je leven. Welke waarde hang jij een heerlijk, vrij leven?

Waar wacht je dan nog op? 

 

 

Naar boven

Voor wie

Deze reis is geschikt voor mensen die jong van geest zijn en fysiek fit zijn en zin hebben in een echt avontuur. 

►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. 

►Deze mindfulness vakantie is, in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. 

►Managers/leidinggevenden en medewerkers

Je kan aan je werkgever vragen om deze retraite te vergoeden in het kader van stress management en burnout preventie.
Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de mindfulness reis (deels) vergoeden.

Naar boven

Prijzen

Jouw investering
Totaalprijs: €1497,00 inclusief BTW
Wil je zakelijk boeken dan betaal je €1997,00 exclusief BTW,  je krijgt extra intake en evaluatie op je leerdoelen.

Wij kunnen deze reis laten doorgaan bij 4 deelenemers

Betaling in twee termijnen

Inclusief

 • Alle accommodatie
 • Accommodatie aan zee
 • Alle maaltijden: vis, vlees, vegetarisch. Glutenvrij dieet is niet mogelijk.
 • Alle dagen ontbijt + lunch + diner + picknick voor onderweg. 
 • Per dag: 7 non-alcoholische drankjes + 1 fles water van 1,5 liter
 • Eenmaal diner in restaurant
 • Transport met mini-bus
 • Transfers van vliegveld
 • Fee voor de touroperator
 • Fee voor de gidsen
 • Kamer/hut die je deelt met 1 andere persoon
 • Vrij gebruik van voorzieningen, zoals toilet, badkamer en keuken
 • Elke dag workshops meditatie, yoga en mindfulness
 • Mindfulnessoefeningen om mee naar huis te nemen
 • Workshops in Karimenga zoals shea butter maken, herbal tour, village tour, dans en drum
 • Alle park entree fees
 • Bezoek + entree Crocodile pont Paga
 • Bezoek culturele markt
 • Smoothie bij de smoothiebar

Exclusief

 • Boekingskosten €20,-
 • Vliegticket Nederland - Ghana
 • Paspoort
 • Visumkosten
 • Intentingen + gele koorts certificaat
 • Malariatabletten
 • Maaltijden en drankjes buiten het programma om
 • Souvenirs
 • Aankopen op de markt
 • Fooi aan de gidsen
 • Binnenlandse vlucht retour
 • Neem je eigen handdoek mee
 • Bedlinnen is aanwezig, maar je kunt een eigen lakenzak meenemen als je dat prettig vindt

Wil de de reis zakelijk boeken dan kan dat. Lees hier onze tips

Naar boven

Team

Mariëtte Verhoef

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.

www.anansitraining.nl

Naar boven

Vervoer naar Ghana

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!


 


 


Gate1.nl heeft regelmatig aanbiedingen waarop je deze vlucht kan kopen. Mariette kan je hierbij helpen.

 

Naar boven

De locatie » The Greenhouse » Karimenga » GhanaKarimenga
Ghana

GreenHouse Ghana is een eco-toerisme guesthouse in het arme noorden van Ghana, gelegen in het dorpje Karimenga. Je kunt er op traditionele wijze, maar wel comfortabel overnachten, uitgebreid kennismaken met de lokale bevolking en gebruiken, en er is altijd volop gelegenheid om mee te helpen met het onderhoud, landbouw of, lesgeven en dergelijke.

In het Greenhouse in het Ghanese Karimenga word je verwelkomd door Ibrahim Salifu, de oprichter van The Greenhouse Ghana en drijvende kracht achter tal van andere initiatieven in en rondom Karimenga.  Hij heeft veel ervaring met vrijwilligers, spreekt uitstekend Engels en gaat geen uitdaging uit de weg.

Naar boven

Klimaat Ghana

Het klimaat van Ghana

De Republiek Ghana is een land gelegen in het westen van het continent Afrika. Ghana ligt aan de Golf van Guinea en grenst aan de landen Ivoorkust, Togo en Burkina Faso. Het landschap van Ghana bestaat vooral uit laagvlaktes aangevuld met een hoger gelegen gebied dat behoort tot de Ashanti-heuvels. Dit centraal in het zuiden gelegen gebied kent een gemiddelde hoogte van 600-700 meter boven de zeespiegel. 

Twee klimaattypes
Het klimaat van Ghana laat zich grofweg indelen in een tweetal klimaattypes. Het grootste deel van Ghana heeft een tropisch klimaat, waarbij er vooral sprake is van een tropisch savanneklimaat. In het zuidwestelijke kustgebied gaat dit over in een tropisch moessonklimaat. Het uiterste noorden van Ghana dat grenst aan Burkina Faso heeft vooral kenmerken van het warme steppeklimaat. 

Warmte
Ghana heeft gedurende het hele kalenderjaar te maken met hoge temperaturen. Voor het grootste deel van het land geldt dat de maximumtemperatuur gemiddeld rond de tropische grens van dertig graden Celsius ligt. De noordelijke regionen worden warmer, met name in de maanden februari, maart en april als het kwik richting de veertig graden gaat.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Onze reizen zijn: Groepsreizen - Individueel -gezins reizen  en we geven ook het Festival van Liefde

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. 

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft Maatwerk reizen voor groepen, bedrijven en organisaties. Kijk naar ons aanbod KLIk hier
Wij denken met je mee over de noodzakelijke verzekeringen, vaccinaties, visa, autohuur of het vervoer van en naar de luchthaven. Kortom, wij verzorgen jouw reis van compleet.

Ga naar de homepage

Naar boven

 • Mindfulness Ghana Vakantie
 • Leven en slapen in een hut
  Meedoen aan het Afrikaanse leven
  Mindfulness